SBB & Stagemarkt.nl zijn samen de 'Verlakkerij' > Bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant Erkend als Leerbedrijf??

 


                                                         Bouwbedrijf 'De Knoeierij', Industrieweg 30, Swifterbant

 

Hoe is het mógelijk? Het is ónbegrijpelijk!

Stagemarkt.nl wordt aangeboden door en is integraal onderdeel van SBB - Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven ('S'SBB)


SBB (BSB) (Beroepsonderwijs Samenwerking Bedrijfsleven)


SBB Schildje Erkend Leerbedrijf, SBB-bordje 'De Wassen Neus' en 'De illusie' vs06

Tegen de muur van een metselbedrijf ergens in Nederland. Let op, dit is niet bij Bouw-Slim, daar moeten we nog langs. Jammer dat dit vage (matglas) SBB-bordje 'De Wassen Neus' en/of 'De illusie' voor deze mooie stenen en dit mooie metselwerk hangt. We zien dat het materiaal waar  het bordje van gemaakt is (plexiglas?), al is gekwetst. Het logo-bordje is niet erg bestendig zullen we maar zeggen. Het logo bestaat uit twee vierkanten die ten opzichte van elkaar verdraaid zijn. Het heeft iets slordigs, en tegelijkertijd alsof er iets rechtgezet moet worden, 'S'SBB dat hier achter deze stenen orde op zaken moet komen stellen?
 


Op 1 augustus 2015 is de nieuwe stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven van start. Vanaf deze datum neemt SBB de wettelijke taken van de kenniscentra over. Bij de overgang naar de nieuwe samenwerkingsorganisatie hoort ook een vernieuwde huisstijl.

"De kleur rood van het vernieuwde logo staat voor energie. Dit benadrukt de wendbaarheid, veerkracht en de verbindende rol van de nieuwe samenwerkingsorganisatie als het gaat om beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Het vernieuwde kleurenpalet verbeeldt daarnaast de dynamiek van de samenwerking tussen de partijen", lezen wij op internet. Het geel staat voor het vernieuwende vuur waarmee we zaken achter ons verbranden of doen verdampen?

Calibris
Per 1 augustus 2015 is er één organisatie die de wettelijke taken voor de kwalificatiestructuur en beroepspraktijkvorming uitvoert: de Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Alle zeventien kenniscentra, waaronder Calibris, het kenniscentrum voor Zorg, Welzijn en Sport, hebben hun wettelijke taken overgedragen aan SBB.

Wij - www.deregentegenhouden.nl - schreven eerder al over dit Calibris.Calibris, een van de rechtsvoorgangers van de Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 'S'SBB
Bij Calibris zagen we ook al een overdreven aandacht voor bordjes, de prachtigste bordjes, voor aan de muur,
gevelschildjes, baliebordjes, in glazen uitvoering, aluminium, stickers, etc.
Hier zien we de gelikte Calibris-uitvoering in geborsteld aluminium met opdruk of diepdruk
 voor aan de muur
(gevelplaatje type 'Ukkeltje')

De bordjes van de nieuwe 'S'SBB halen het niet bij deze Calibris-bordjes, het SBB-logo heeft iets van het bruin
 van de Staatsbosbeheer-schildjes, niet lente, maar de kleur van herfst, een beetje belegen,
 oubollige kleurstelling en/of "kleurenpalet", en logo


SBB-logo op/van de Bouw-Slim siteZogenaamde vernieuwingen

Deze zogenaamde vernieuwingen zijn bedoeld om de oude rotzooi (in dit geval Calibris, als een van de zeventien) achter te laten en te doen verdwijnen en weer met een nieuwe lei te beginnen. Maar het blijkt slechts een nieuwe verpakking te zijn, de hele boedel van o.a. Calibris is overgenomen, inclusief alle lopende stages, leerwerkplekken, en 'bemensing' (bemanning), en we doen er nog even liefst een gouden strik omheen, nou ja goudachtig dan of geel. Waarschijnlijk het vurig geel in het logo? En heel veel gele sterren natuurlijk, waar wij ook al over schreven.


Klachten
Bij klachten krijg je natuurlijk een keurige brief: "Nee hoor, mevrouwtje, onze Erkenning van het bedrijf ...........
(niet Bouw-Slim) als Leerbedrijf, voldoet aan alle wettelijke eisen, we snappen niet waar u het over heeft. Veel succes met uw klacht". Nog sterker, er werd zelfs een advocatenkantoor tegen mij, Reigersch, ingezet door de Voorzitster van het Bestuur van Calibris, ze had haar gróte sterke broer erbij gehaald. Even later liet haar broeder haar in de steek en liet haar vallen. Hij donderde haar van het gangboord in de golven. De zuster is verloren gegaan en uit het zicht verdwenen.

 

 

'Verlakkerij'

Door zich aan te melden bij de Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SSBB) en Stagemarkt.nl als stagebedrijf, ontlenen bedrijven hier een bepaalde status aan. Het dient als een soort kwaliteitskeurmerk: Erkend leerbedrijf. Feitelijk schrijf je jezelf in als 'erkend leerbedrijf' bij het SBB, je moet wat dingen invullen, op het internet, er komt meteen een lekkere score uitrollen, want je hebt natuurlijk zoveel mogelijk met 'ja' beantwoord, financiële voordelen wil je wel, en er komt nog even een adviseur langs, een kopje koffie drinken, even kennismaken, en wat dingetjes doornemen. En alles waar de jong geborene nog niet aan voldoet, wordt verheven tot 'leerpunt' en/of 'smartgoal' voor het nieuwe leerbedrijf. Maar in werkelijkheid is het een wassen neus en een illusie. Klanten moet het een illusie geven van die zijn zo goed, die kunnen zélfs vakmensen opleiden, en tegelijkertijd zijn de stagiaires goedkope arbeidskrachten voor de bedrijven.

Verlakkerij staat hier voor 'verlakken'. Er wordt overheen de bedrijven een kleurtje gespoten, verlakken komt van lakken, eroverheen kwasten, het liefst met een beetje 'goudachtig' stof, het moet mooier lijken dan het is, het is bedriegerij, het is oppoetsen van iets wat er niet is. Verlakken staat voor in de val lokken, een strik omheen de verpakking doen, verstrikken, de strik gebruiken.

Verlakken: (1481) 'verstrikken, in de val lokken, in de val laten lopen, vanuit het Middel-Nederlandse 'lac' (strik, snoer) naar het Latijnse 'laqueus' strik.   

Strik vanuit het Latijns stringere (dichtsnoeren): val van metaaldraad om dieren (wild en ook sommige vissoorten) mee te vangen, ijzer- of koperdraad waaraan zich aan het ene eind een oog bevindt, waardoor het andere eind gestoken wordt, om wild erin te laten lopen, en ook wel sommige vissoorten (snoek) héél voorzichtig om de kop te schuiven, en op gruwelijke wijze te vangen. Gebruikt in de stroperij.

Een schoenveter wordt gestrikt, om een cadeau wordt een strik gedaan, en een stropdas wordt gestrikt. Allemaal om het mooier te maken dan het is. 'De das omdoen' kan betekenen een stropdas omdoen en strikken, maar ook: 'ter ziele gaan'. In feite is een stropdas ook een (val-)strik. En de galg, ophanging aan een touw, is ook een strik.
 

 


In de val laten lopen

 

 

SBB 24 januari 2020 Stagemarkt.nl wordt aangeboden door Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven ('S'SBB)

24 januari 2020

 

Hoe is het mogelijk?

De heren Bouw & Slim (Bouw-Slim) Industrieweg 30, 8255 PB Swifterbant zijn officieel erkend door (S)SBB
(Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) & Stagemarkt.nl voor de opleidingen: Allround timmerman niveau 3, Servicemedewerker gebouwen niveau 2, en gewoon Timmerman niveau 2. Met de Crebonummers erbij, Crebo staat voor Centraal Register  Beroepsopleidingen. Alle kwalificaties die door het ministerie van OCW worden vastgesteld krijgen een crebonummer

 

24 januari 2020

Erkend door (S)SBB sinds 16 maart 2016 met Leerbedrijf ID 100402015 erbij

o
 

 

24 januari 2020 (https://zoeken-mijn.s-bb.nl/Home/Details?LeerbedrijfId=100402015)

(https://zoeken-mijn.s-bb.nl/Home/Details?LeerbedrijfId=100402015) 24 januari 2020

 

"Wij zijn een jonge bedrijf" (buitenlanders?) en ''Tevens zijn wij gespecialiseerd in "(Hertalan?) EPDM dakbedekking" en "beveiligingen"?


Jeroen van Wassenberg is de 'Praktijkopleider'
binnen Bouw-Slim voor de opleidingen Allround timmerman niveau 3, Servicemedewerker gebouwen niveau 2, en Timmerman niveau 2. Jeroen van Wassenberg tevens gespecialiseerd in Hertalan®-epdm dakbedekking (Hertalan is even weg). Wij stellen dat Jeroen van Wassenberg geen verstand heeft van timmeren (hij heeft al moeite met het inslaan van een spijker, sowieso geen verstand van spijkers en schroeven, anders dan oplichting), dat Jeroen van Wassenberg geen verstand heeft van epdm-dakbedekking (geen benul van het aanleggen van een waterdicht epdm-dak, of anders is het oplichting), en service hebben hij en Sijbren van der Land nog nooit van gehoord. Ik hoor Jeroen van Wassenberg nog spreken over 'het ontzorgen van de klant'. Hij bedoelde de klant van zijn centen afhelpen, in dit geval oplichterij, niet leveren van datgene waarvoor is betaald.


Diplomafraude

De heren Bouw & Slim (Bouw-Slim) hadden mij verteld, dat zij "gecertificeerd" waren om de Hertalan® epdm-dakbedekking, producten en materialen aan te brengen en/of te verwerken. Nu, 31 januari 2020, nog steeds, schrijven zij op de SBB-site Stagemarkt.nl vrolijk: "
Tevens zijn wij gespecialiseerd in "(Hertalan? tóch?) EPDM dakbedekking". Op hun site plaatsten zij het stempel van Hertalan: Hertalan® 50 Jaar Praktijkervaring op het dak. Dat hebben ze maar vlug weggehaald, nadat wij hierover schreven.

Van de leverancier Hertalan®/Carlisle® kregen wij 23 maart 2018 17:20 uur bericht van de heer Gerhard Kok, manager: "Ik moet u zeggen dat we enorm geschrokken zijn van de foto’s met bijschriften in het verslag. Om het maar zo te zeggen: Bouw-Slim heeft u behoorlijk in de kou of beter gezegd met de nattigheid laten zitten. Het werk dat zij geleverd hebben is uitermate teleurstellend. Ze zijn dan ook zeker geen gecertificeerd verwerker. Sterker Bouw-Slim is niet eens een klant van ons. Bij voorbaat - op basis van de foto’s - kan ik u zeggen dat herstel een hele kluif zal worden".

Goede Vrijdag 30 maart 2018 komen twee technische adviseurs van Carlisle ons dak bekijken en uiteindelijk vertelt Carlisle ons het hele dak maar te voorzien van een nieuwe laag van hun Hertalan®-epdm, De Carlisle-manager en zijn adviseurs zijn tegenstrijdig in hun advies of de door Bouw-Slim aangebrachte en verknoeide Hertalan®-epdm laag nu wel of niet verwijderd moet worden.

Deze handelwijze van Bouw-Slim, je klant zeggen dat je "gecertificeerd" bent om het product aan te brengen, maar dat helemaal niet bent, heet diplomafraude!


Geen zuivere koffie

Dat Bouw-Slim geen klant is van Carlisle®/Hertalan
®, bevreemdde ons, want hoe krijgen de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim), Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land ('De Slimme') dan de Hertalan® epdm-producten in handen? Lekken de Hertalan®/Carlisle® produkten weg naar een grijze of zwarte markt? Heeft Hertalan®/Carlisle® hier een belang liggen? Draait het eigenlijk alleen maar om omzet en geld? Met duurzaamheid heeft het Hertalan®/Carlisle® product op ons dak helemaal niets te maken, en daar loopt nu juist bij Carlisle®/Hertalan® de mond van over! En de opleiding aan de Carlisle® Academy is een farce. De Hertalan®-producten zijn wel zwart van kleur. Geen klant en toch de beschikking hebben over het product? Het lijkt een beetje op drugs, ik verkoop het wel zegt het dealertje of de koffieshophouder, maar ik heb het niet (in-)gekocht hóór. Ik heb het gekregen, het lag gewoon voor de deur. Het is geen zuivere koffie, iets is niet in orde!
 Bovenin staat '50 Jaar', in de middenbalk 'Hertalan
®', onderin 'Praktijkervaring op het dak'
(De heren Bouw & Slim hebben dit stempel maar verwijderd van hun site)

 

Servicemedewerker?
Door SBB zijn de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim) tevens "Erkend voor de opleiding"  Service-medewerker!?

"Tevens zijn wij gespecialiseerd in (Hertalan? tóch?) EPDM dakbedekking"
Wat de (Hertalan?)-epdm specialisatie van de heren Bouw & Slim precies inhoudt, hebben wij geweten, en aan den lijve ondervonden.

De regelen: "Wij zijn een jonge bedrijf gestart in de zomer van 2014. Ons bedrijf is een allround bouwbedrijf. Tevens zijn wij gespecialiseerd in EPDM dakbedekking en beveiligingen", heeft echt niet de SBB-adviseur praktijkleren op de Bouw-Slim pagina van de SBB-site Stagemarkt.nl néérgeschreven. Wel néé, de klant, in dit geval de heren van Bouw-Slim, Sijbren van der Land (Slim) en Jeroen van Wassenberg (Bouw) kunnen hier zelf vrijelijk elke onzin verkopen, het is een soort extra reclame mogelijkheid voor het bedrijf, zonder enige controle van de 'S'SBB-ers (Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven). Het is zelfs mogelijk dat de SBB adviseur praktijkleren hen nog aangemoedigd heeft deze beknopte omschrijving van hun Bouw-Slim organisatie te formuleren: "Leuk, dan doe jullie die Hertalan?epdm-specilisatie van jullie er ook nog even bij".

Geen flauw benul
Wij denken dat de directie en het Bestuur van 'S'SBB géén of weinig idee heeft van wat er op de 'werkvloer' bij hun SBB plaatsvindt, laat staan de Raad van Toezicht van SBB.

 


'S'SBB-site donderdag 30 januari 2020
Minister mr. drs. I.K. (Ingrid) van Engelshoven (D66) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, minister drs. W. (Wouter) Koolmees (D66) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mevrouw mr. Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (VVD) voorzitter bestuur van 'S'SBB, duovoorzitter Frank van Hout SBB (Waarnemend voorzitter MBO Raad en CvB-lid Friesland College), en directievoorzitter Hannie Vlug SBB

"SBB voert alle wettelijke taken voor de kwalificatiestructuur en beroepspraktijkvorming uit", lezen wij op de site van SBB.

Wij denken dat SBB (Samenwerkingorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) een wassen neus is én een illusie, en dat SBB zich mede schuldig maakt aan bedrog en fraude. SBB legaliseert fraude en bedrog. SBB biedt onderdak aan malafide bedrijven.

Schrijver dezes gaf 27 jaar les in het MBO van 1979 tot en met 2006, en begeleidde nog langer (vrijwilliger tot en met 2019).

 

 

24 januari 2020

 

 


                                                       
                Bouwbedrijf 'De Baggerij', Industrieweg 30, Swifterbant,
voor 'Bagger-' en/of 'Knoeiwerken'

 

 


Bouw-Slim IMG 4510 vs02 'Schroeven door de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding'. Met deze schroeven moesten de heren Bouw & Slim de Prodeq Prime+ multiplexplaat boven in de linkerhoek van de 'Kapel' op zijn plaats krijgen. Op de hoek zien we de gespleten verticale ventilatielat. De bovenste horizontale ventilatielat is ook gespleten, en draagt niet op hout of iets, er zit lucht achter. De lange schroef is nodig om de gevelplaat op de hoek in het achterliggende houtwerk vast te krijgen. Hun broddelwerk bekleden de heren met het Hertalan®-epdm en zij denken dat het Hertalan®-product nu al hun problemen zal oplossen, en al hun geknoei zal afdekken en verbergen. "Niemand die het ziet", denken zij wederom hardop. Maar dan "baggeren" zij gewoon verder, nu met de Hertalan®-producten. Vooral Jeroen van Wassenberg (Bouw) is helemaal lyrisch over de Hertalan®-producten, en spreekt erover in superlatieven: "Superieur, buitenaards, en hemelsch". De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 12:07:02 uur (Reiger Copyright)

Hier was dus een stagiaire of leerling-medewerker bij via 'S'SBB, ergens stond deze student ingeschreven bij een MBO-school. Deze Knoeierij zag en leerde de leerling dus allemaal bij dit bouwbedrijf Bouw-Slim, een door SBB nog steeds Erkend Leerbedrijf sinds 16 maart 2016 tot en met 10 september 2023.

Zelfde locatie linkerbovenhoek 'Kapel' (links vanuit de 'Kapel' gezien)

Bouw-Slim IMG 4542 vs02 'Bovenste horizontale ventilatielat gespleten, en draagt niet'. Hier zit geen hout achter, alleen lucht. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Wij noemen dit werk, uitgevoerd door de heren van Bouw-Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der land (Slim): "Bagger" (waardeloos werk, rotzooi, knoeiwerk). Foto 4 juli 2019 18:48:34 uur (Reiger Copyright)

Hier was dus een stagiaire of leerling-medewerker bij via 'S'SBB, ergens stond deze student ingeschreven bij een MBO-school. Deze Knoeierij, deze Sméérlapperij, zag en leerde de leerling dus allemaal bij dit bouwbedrijf Bouw-Slim, een door SBB nog steeds Erkend Leerbedrijf sinds 16 maart 2016 tot en met 10 september 2023.

"Tevens zijn wij gespecialiseerd in Hertalan® epdm-dakbedekking" (Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim), de heren van Bouw-Slim (Bouw & Slim):

Bouw-Slim IMG 4547 vs03 'Hertalan-epdm 'Lapwerk' door de heren Bouw & Slim'. Rechterzijde 'Kapel'. Voordat wij de zaak voorlopig gaan monteren en waterdicht maken, onderzoeken wij nog dit Hertalan®-epdm Lapwerk van de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim). De heren van Bouw & Slim (Bouw-Slim) hebben dit kort voor 20 juli 2017 aangelegd.Wat kan hier nou aan de hand zijn? Er is ongeveer een meter 'bijgelapt'. De trim hebben wij hier al voorlopig teruggeplaatst.  Foto 5 juli 2019 19:47:54 uur (Reiger Copyright)

Hier was dus een stagiaire of leerling-medewerker bij via 'S'SBB, ergens stond deze student ingeschreven bij een MBO-school. Deze 'Sméér & Lapperij' zag en leerde de leerling dus allemaal bij dit bouwbedrijf Bouw-Slim, een door SBB nog steeds Erkend Leerbedrijf sinds 16 maart 2016 tot en met 10 september 2023.

Zelfde locatie

Bouw-Slim IMG 4518 vs02 'Hertalan-epdm 'Lapwerk', Hertalan te kort afgekinpt'. De Hertalan® epdm-baan stak hier ruim over de dakrand heen, maar de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en/of Sijbren van der Land weten dit Hertalan®-epdm vervolgens te kort af te knippen. Het epdm hoefde ik hier niet los te trekken, ik kon het zó optillen. Er zit geen Hertalan® KS137 epdm contactlijm op het houtwerk. De heren hebben hier Hertalan®-epdm 'bijgelapt' of een stuk Hertalan®-epdm er 'aangelapt'. De Hertalan® KS96 kit/sealant is hier zeker niet gebruikt door de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim). Op het eind zit helemaal niets, noch lijm, noch kit. "Niemand die het ziet", is de slogan bij Bouw-Slim, en: "zekere die ouwe niet". Nu ziet de hele wereld het. Het is je reinste oplichterij. Het water lekte ook hier langs naar binnen, en kwam uit het betonnen plafond van het zijgebouw, een verdieping lager. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 12:17:03 uur (Reiger Copyright)

Hier was dus een stagiaire of leerling-medewerker bij via 'S'SBB, ergens stond deze student ingeschreven bij een MBO-school. Deze 'Sméér & Lapperij' en deze 'Baggerij' zag en leerde de leerling dus allemaal bij dit bouwbedrijf Bouw-Slim, een door SBB nog steeds Erkend Leerbedrijf sinds 16 maart 2016 tot en met 10 september 2023.

'Bagger'

Bouw-Slim IMG 4478 vs02 'Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding, wondballistiek'. Schotverwonding, roestige spijkers 1,3 x 40 [mm], géén rvs (roestvast/-vrij staal gebruikt, we hebben de inslagkraters, die de heren Bouw & Slim aan de voorkant van de plaat naast de spijkers sloegen, gezien. Net als bij schiet-incidenten is de verwonding daar waar de kogel het lichaam verlaat dikwijls groter dan waar de kogel het lichaam binnendrong . Dit is ook de reden dat in de verwerkings-voorschriften van deze Prodeq Prime+ multiplexplaten staat: "Nagelen en nieten wordt afgeraden, gebruik RVS-schroeven, schroefgaten in de plaat voorboren, en schroefkop verzinken met soevereinboor". De heren van Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 10:29:26 uur (Reiger Copyright)

En deze meneer Jeroen van Wassenberg moet dan leerlingen opleiden voor timmerman niveau 3 bij de Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven ('S'SBB)? Stichting 'De Wassen Neus' zeker!

Hier was dus een stagiaire of leerling-medewerker bij via 'S'SBB, ergens stond deze student ingeschreven bij een MBO-school. Deze Knoeierij en Sméér & Lapperij zag en leerde de leerling dus allemaal bij dit bouwbedrijf Bouw-Slim, een door SBB nog steeds Erkend Leerbedrijf sinds 16 maart 2016 tot en met 10 september 2023.

"Tevens zijn wij gespecialiseerd in Hertalan® epdm-dakbedekking" (Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim), de heren van Bouw-Slim (Bouw & Slim):

Bouw-Slim IMG 4782 vs02 'Waar de Hertalan®-epdm binnenhoek - het schaamlapje - heeft gezeten'. Wij denken, dat ook hier de Hertalan® KS137 contactlijm éénzijdig is aangebracht door de heren Jeroen van Wassenberg (Bouw) en/of Sijbren van der Land (Slim). Aan het door hen zelf in elkaar geflanste Hertalan®-epdm 'binnenhoekje' zit namelijk geen lijm. En het hoekje zat ook los. Welk doel diende dit binnenhoekje? "Niemand die het nog ziet", was de gevleugelde uitspraak geworden bij de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim). Deze zegswijze is hen "ontvlogen", is een eigen leven gaan leiden, zij hebben het zelf niet meer zo in de gaten, ze zeggen het zelfs waar de klant bij staat. Ze zijn het zich niet meer zo bewust. Aan de rechtervoet van de 'Kapel' vinden wij een zelfgeprutste 'geprefabriceerde' buitenhoek in plaats van een binnenhoek. Wij denken dat ook hier bij de linker voet van de 'Kapel' de Hertalan® epdm-baan toch echt verkeerd geknipt is. Wéér verkeerd. Foto 27 augustus 2019 19:04:41 uur
(Foto Reiger Copyright)

Hier was dus een stagiaire of leerling medewerker bij via 'S'SBB, ergens stond deze student ingeschreven bij een MBO-school. Deze Sméér & Lapperij zag en leerde de leerling dus allemaal bij dit bouwbedrijf Bouw-Slim, een door SBB nog steeds Erkend Leerbedrijf sinds 16 maart 2016 tot 10 september 2023.

'Schaamlap', nou ja, 'Schaamlapje', of het 'Prul'


Bouw-Slim IMG 4803 vs02 'Zelfgeknutselde Hertalan®-epdm binnenhoek, om in hoek te frotten'. Achterzijde van de door de heren Bouw & Slim 'geprefabriceerde' binnenhoek. Er zit slechts wat lijm in de rechterbovenhoek (op deze foto linksboven). Het ding was vastgelijmd op het Hertalan®-epdm 'skirt' ('de loodvervanger'). Foto 29 augustus 2019 18:42:50 uur
(Foto Reiger Copyright)

 

 

 

Bouw-Slim IMG 4827 vs04 'Pissebedden onderkomen gemaakt van Hertalan®-epdm'. Rechts Elke, het vriendinnetje van Jonas. Jonas Pissebed woont aan De Kruisboog 16 in Swifterbant. Foto 29 augustus 2019 19:10:05 uur (Foto Reiger Copyright)


Bouwbedrijf Bouw-Slim, firma 'Géén Benul', maar wij denken dat het Oplichterij is door Bouw-Slim (Bouw & Slim), door de heren van Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim).

'S'SBB, Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven faciliteert deze Oplichterij, deze Knoeierij, deze Sméérlapperij, en/of deze Luizerij.
 

 

 

Sméérlapperij
betekent hier óók je klanten op smérige wijze oplichten, bedriegen, bedonderen, knoeien, en belazeren. Wij hebben betaald, en kregen daarvoor in de plaats een lekkend dak, een dak dat door de fabrikant en leverancier van de dakbedekking, Hertalan-Carlisle, is afgekeurd. Bedrog om reden dat je zegt gecertificeerd bent om het product aan te brengen, maar Hertalan-Carlisle zelfs zegt je niet eens te kennen. Dit heet diplomafraude. Wij schreven de fabrikant speciaal om te vragen of de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim) gecertificeerd waren zoals zij mij hadden verteld, speciaal nog door de heer Sijbren van der Land. Wij schreven omdat wij niet konden geloven dat de heren gecertificeerd waren, nadat wij ons in hun 'knoeiwerk' verdiept hadden. Het werk was op basis van vertrouwen de heren gegund geworden.

Deze site is een waarschuwing voor een ieder die met deze heren Bouw & Slim, en/of dit bedrijf Bouw-Slim in zee wil. Wij denken als je toch zaken doet met hen, wij er alles aangedaan hebben om u te waarschuwen. U kunt ook niet zeggen dat u ons niet gevonden heeft op het internet. 

 

SBB en flansen

Bij al deze werkzaamheden uitgevoerd door de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim) is een stagiair of een leerling medewerker van Bouw-Slim, het door SBB als 'Erkend Leerbedrijf' gekwalificeerde bedrijf, aanwezig geweest. Wat zou deze jongeman gedacht hebben toen het allemaal zo voor zijn ogen in elkaar geflanst werd? Of flanst deze vast inmiddels afgestudeerde MBO-student op dezelfde wijze de volgende werken, bij weer andere klanten?

 

'S'SBB Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven
 

24 januari 2020
 

 

Erkenning leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Erkende leerbedrijven - zowel bedrijven als zzp'ers - zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Voordelen
Als erkend leerbedrijf van SBB Samenwerkingsorganisatie Boeroepsonderwijs Bedrijfsleven hebt u de volgende voordelen:

 • Opleiden is een leuke manier om leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen. Veel studenten gaan na hun opleiding aan het werk bij hun leerbedrijf.
   

 • Studenten hebben een frisse kijk op uw bedrijf en nemen actuele kennis en nieuwe inzichten met zich mee – belangrijk voor een gezonde mix van jong en oud.
   

 • Studenten werken direct mee in uw bedrijf. U hebt plezier van de extra handen van beginnende vakmensen op de werkvloer.
   

 • Studenten wisselen ervaringen met elkaar uit. Via hen kunt u uw aantrekkingskracht als werkgever vergroten.
   

 • Het speciale SSB beeldmerk dat u op uw bedrijfsauto, briefpapier, website, enzovoorts mag gebruiken geeft een positieve uitstraling op uw klanten.
   

 • U kunt in aanmerking komen voor subsidies en fondsen, zoals de Subsidieregeling praktijkleren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Voorwaarden voor erkenning 
(24 januari 2020 site SBB)

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Als erkend leerbedrijf voldoet u aan de volgende voorwaarden:

 • U biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
   

 • U stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. U maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
   

 • U bent bereid om samen te werken met de school en SBB en u verstrekt daartoe de benodigde informatie.
   

 • U gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.


Erkenning behouden 
(24 januari 2020 site SBB)

Uw erkenning is vier jaar geldig. De adviseur praktijkleren van SBB kan die periode met vier jaar verlengen. In bijzondere gevallen kan hij uw erkenning intrekken. Wilt u uw erkenning controleren? Log in op Mijn SBB

Opnieuw beoordeeld worden
Voordat de periode van vier jaar verloopt, beoordeelt SBB uw erkenning opnieuw. U kunt hiervoor contact opnemen met uw adviseur praktijkleren. Mogelijk heeft u al een afspraak met uw adviseur gepland staan. Dan wordt de erkenning van uw organisatie in dit gesprek besproken. Bij een positief besluit ontvangt u per e-mail een bevestiging. Ook deze verlenging is vier jaar geldig. Mocht de adviseur praktijkleren de erkenning niet verlengen, dan stelt hij u daarvan schriftelijk op de hoogte, met opgave van redenen.

Aan de voorwaarden voldoen
De adviseur praktijkleren kan op ieder moment besluiten uw erkenning in te trekken. Dat doet hij als uw bedrijf niet langer voldoet aan de voorwaarden voor erkenning of bij andere zwaarwegende omstandigheden die de belangen van de student schaden. De adviseur praktijkleren stelt u daarvan schriftelijk op de hoogte, met opgave van redenen.

 

SBB Erkenning is gebakken lucht

en heeft slechts als doel voldoende stageplekken te creëren voor leerlingen van scholen. Kwaliteit is niet aan de orde. Scholen zijn er maar wat blij mee, dat zij hun leerlingen kwijt kunnen. Voor bedrijven is het een manier om op goedkope wijze aan arbeid te komen. Op het internet zien we hoe graag bedrijven het SBB-logo op hun gebouwen spijkeren en er mee pronken en dwepen op hun sites. Het geeft bedrijven een schijn van zogenaamde extra kwaliteit. Eigenlijk is het potsierlijk, dwaas en belachelijk. Je zou je moeten schamen als school en als bedrijf als je hier aan mee doet en een dergelijk erkenning op je bedrijf plakt.

SBB-logo op/van de Bouw-Slim site 

 


Beeldmerk Erkend leerbedrijf  (SBB-site 24 januari 2020)

Erkend leerbedrijf is een titel om trots(?) op te zijn. Sinds 1 augustus 2015 is er één landelijk beeldmerk voor alle erkende leerbedrijven. Het beeldmerk laat zien dat u mbo-studenten opleidt, of het nu gaat om vermelding op uw briefpapier, een sticker op uw bedrijfsauto of een bordje op uw gevel.

Digitale bestanden
Er bestaan diverse digitale bestanden van het beeldmerk in kleur en zwart-wit. Als u inlogt op MijnSBB kunt u een zip-bestand downloaden. De gif- en png-bestanden zijn geschikt voor uw website. De eps-, jpg- en tif-bestanden hebt u nodig voor grote formaten en drukwerk.

Stickers
Het beeldmerk is ook beschikbaar op stickers, die u op de binnenkant of buitenkant van uw raam kunt plakken. Wilt u een stickervel bestellen? Ook dat kan eenvoudig door in te loggen op MijnSBB.

Baliebordjes en gevelbordjes
SBB verstrekt ook perspex baliebordjes en gevelbordjes met het beeldmerk. Wilt u daarvan een exemplaar ontvangen? Vraag ernaar bij uw adviseur praktijkleren. Hij zal u graag een bordje overhandigen.

 

'S'SBB logo aan stukken

 

"SBB voert alle wettelijke taken voor de kwalificatiestructuur en beroepspraktijkvorming uit", lezen wij op de site van SBB.

Wij denken dat SBB (Samenwerkingorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) een wassen neus is én een illusie, en dat SBB zich mede schuldig maakt aan bedrog en fraude. SBB legaliseert fraude en bedrog.

 

 

 

'S'SBB-glassticker of gewone sticker, vraagt u naar de vele uitvoeringen, maten en mogelijkheden bij uw SBB-adviseur praktijkleren. Deze stickers kunt u gemakkelijk tegen uw ruiten plakken, achter uw glazen gevelbordjes, tegen de ruiten van uw wagenpark, uw plexiglazen baliebordjes, overheen uw logo's, of gewoon overal op.

'Luizerij' vanwege dat Bouw-Slim uit Swifterbant zijn klanten erin luist en dat 'S'SBB Stichting Samenwerkings-organisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven hieraan meewerkt, dit mede faciliteert, deze praktijken mogelijk maakt.

 

o
 

 


Links heer Bouw van Bouw & Slim (Bouw-Slim) met de handen in de zakken. Met twee werknemers of 'S'SBB-leerlingen? Deze Bouw-Slimmers lopen weg van het werk. Deze foto komt van de scroll 'Werken bij Bouw-Slim' van de Bouw-Slim site, over de foto heen staat op de site 'Werken bij Bouw-Slim'. Het wordt een heel symbolische foto. Ze gaan natuurlijk happie doen daar ergens in de berm. Letterlijk laat hun foto zien, dat zij bij het werk vandaan lopen, en hun klanten de rug toekeren. Staat erop de voorkant van die t-shirtjes geen Bouw-Slim?

 


                                                       Bouwbedrijf 'De Knoeierij', Industrieweg 30, Swifterbant

 

 

De heren Bouw & Slim verwijderen hun SBB Leerbedrijf Erkenning van hun Bouw-Slim site

De heren Bouw & Slim hebben alles betreffende hun zogenaamde SBB Leerbedrijf Erkenning van hun Bouw-Slim site verwijderd. Niet alles, want ze zijn vergeten hun Bouw-Slim Erkend Leerbedrijf pagina weg te halen, want die doet het nog gewoon: https://bouw-slim.nl/erkend-leerbedrijf (deze verwijzing kopiëren naar zoekmachine)

 

 

Als de sodemieter intrekken die 'Erkenning'

Wij denken dat 'S'SBB - Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven - de erkenning van Bouw-Slim als leerbedrijf als de sodemieter moet intrekken, en eens een stevig gesprek te hebben met hun eigen SBB-adviseur praktijkleren, die de gesprekken heeft gevoerd met en bij Bouw-Slim. Wij denken dat een dergelijke situatie op nog veel meer plekken speelt. SBB heeft immers de boedel overgenomen van alle zeventien kenniscentra, die hun wettelijke taken hebben overgedragen aan SBB. Wij schreven onder andere over Calibris - Kenniscentrum voor Zorg, Welzijn en Sport, een rechtsvoorganger van SBB, betreffende een vergelijkbare situatie.

De huidige erkenning van Bouw-Slim als SBB Erkend Leerbedrijf loopt tot 10 september 2023, en loopt al sinds 16 maart 2016. Dronk de SBB adviseur praktijkleren steeds iets bij Bouw-Slim, waardoor hij telkenmale in slaap sukkelde, en de heren Bouw & Slim zelf maar de papieren invulden?

 

o

Schaar uit het sprookje 'De nieuwe kleren van de keizer'
Schaar waarmede Bouw-Slim
Hertalan®-epdm verknipt (al knippende verknoeit)

 

'S'SBB-rotzooi

 

 
 

 

 

 
 

Sméérlapperij & 'Bagger' Bouw-Slim - Knoeien met Hertalan-producten en Waardeloos timmerwerk aan 'Kapel'
Klik hierboven
 

Sméérlapperij & Bouw-Slim - 'Baggeren' met Hertalan-epdm aan voet 'Kapel', epdm-buitenhoeken
volgens Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land
(Slim)
Klik hierboven
 

Terug naar het begin van de Bouw & Slim Hoofdpagina die we voor hen hebben
ingericht

Klik hier

  

 

Kamer van Koophandel en Erkenning als Leerbedrijf

Een bekende van mij was een ....................-bedrijf begonnen. Zo maar, van de ene op de andere dag. Niet dat zij verstand had van .................... of papieren of een opleiding er voor had, nee, helemaal niet. "Ondernemen", daar ging het om. Timmerwerken, schilderwerken, Hertalan®-epdm'en, metselen, ontzorgen, service verlenen, knoeien, broddelen, sméren & lappen, smeerlappen, bijlappen, aanlappen, frunniken, punniken, rotzooien, wat u maar wilt, wij staan klaar voor u. Even naar de Kamer van Koophandel, inschrijven, even een naam voor het nieuwe bedrijf verzinnen, een paar centen betalen en hopla, we kunnen beginnen. Nummer van de Kamer van Koophandel en een btw-nummer en de eerste rekening kan bij wijze van spreken al deur uit. Via de Kamer van Koophandel staat er al snel een adviseur voor de deur. Hij komt het jonge bedrijf helpen, logo, kleur, subsidies, en natuurlijk zo snel mogelijk inschrijven als 'Erkend Leerbedrijf' bij de Vereniging van ....................-bedrijven (rechtsvoorganger van SBB). Een gratis erkenning, wat wil je nog meer. Als ik enkele dagen later het kantoortje van haar binnenkom, hangt aan de wand, boven haar bureau, achter glas, keurig ingelijst, "Erkend Leerbedrijf", Naam van het nieuwe bedrijfje, Vereniging van ....................- bedrijven, het bedrijf is vanaf nu 'gecertificeerd'. Wel had de Vereniging van ....................-bedrijven aan haar nog het nummer van inschrijving gevraagd bij de Kamer van Koophandel, het ene register dekt het andere, zullen we maar zeggen. Het moest natuurlijk wel een 'echt' bedrijf zijn. En niet veel later, jawel hoor, twee leerlingen.

 

o
 
 
Dit is gewoon 'Verlakkerij'

Op bezoek waren wij bij de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim). Wij kwamen voor een aanbouw. En wat hangt er in hun kantoor aan de wand? Nou zo moeilijk is het allemaal niet, op het internet struikel je bijna over deze 'Erkenningsbewijzen'. Bedrijven maken er maar wat graag goede sier mee. De heer Gerrit Veneboer, directeur uitvoering SBB tekent al deze erkenningen, nou ja, een stagiaire bij het SBB zal wel op elk 'erkenningsbewijs' het stempeltje met de handtekening van meneer Veneboer drukken, eerst op het kussentje natuurlijk, dat gaat hij natuurlijk niet allemaal zelf doen. Wat opvalt is, dat er geen datum op dit ingelijste document staat. Gerrit Veneboer tekent voor de eeuwigheid, zullen we maar zeggen. Datums vinden we eerst op de volgende bladen, maar dat krijgen we nu niet te zien. Aan dit document kunnen we ook niet zien dat er nog een blad of bladen bij horen. 'Veneboer' tekent gewoon. En van die aanbouw zien we af, we hebben heel geen aanbouw nodig, en zeker niet door Bouw & Slim.

 

Aan De Greente in Swifterbant

Streetview aan De Greente te Swifterbant 1 februari 2020 Dit bordje zat bij ons aan het hek geschroefd.