Platanen tegenover De Fazant 27 in Drontendorp
gaan tegen de vlakte


Woensdag 3 maart 2021 valt bij ons de
FlevoPost door de brievengleuf


 

FlevoPost

Plaatselijke weekkrant, Lijfblad van het Bestuur van de Gemeente Dronten, het College van Burgemeester en Wethouders, woensdag 3 maart 2021

 


 


Gemeente
nieuws
   

 Week 10     Wekelijkse informatiepagina van de Gemeente Dronten     woensdag 3 maart 2021 

maar week 10 én week 9 zijn donderdagmorgen 4 maart 2021 nog niet te vinden op de website van de Gemeente Dronten, dus dan toch maar uit de krant > de FlevoPost


Houtopstanden kappen zonder kapvergunning

Per 1 april 2009 is door de raad besloten het kappen van gemeentelijke houtopstanden vrij te stellen van de kapvergunningplicht. Concreet betekent dit dat er voor het kappen van gemeentelijke houtopstanden geen kapvergunning meer hoeft te worden aangevraagd. Voorgenomen kap van gemeentelijke houtopstanden wordt wel beoordeeld volgens een vastgesteld afwegingskader en getoetst aan de gemeentelijke beleidsplannen. Hieronder zijn gemeentelijke houtopstanden gepubliceerd waarvan besloten is om deze bomen in het eerste kwartaal van 2021 te kappen. De betreffende stukken
zijn tijdens de openingstijden in te zien bij team Groentechnisch Beheer aan De Reest 3-5 in Dronten. Dit is naast de 'Afvalstortstraat'.

 • Tegenover De Fazant 27 te Dronten(dorp) worden 2 platanen gekapt.
   
 • Voor De Reiger 14-16 te Dronten(dorp) wordt 1 valse Christusdoorn gekapt.
   
 • Naast De Reiger 1 te Dronten(dorp) wordt 1 es gekapt.
   
 • Tegenover Het Rijpaard 35-43 te Dronten(dorp) worden 4 sierkersen gekapt.
   
 • In het Zonnebloempad 3 - 43 in Swifterbant worden 12 stuks sierappel gekapt.
   
 • Naast de ingang van Swift 64 voetbal te Swifterbant wordt 1 esdoorn gekapt.

 

"Door de raad besloten"
lezen wij sinds de 'Toeslagenaffaire' op heel andere wijze. Ondanks alles werden ouders jarenlang, véle véle jaren, systematisch door De Overheid onterecht aangemerkt als fraudeurs. Gezinnen werden kapot gemaakt, enorme schulden, echtscheidingen, woningen die mensen kwijtraakten, het stempel dat deze mensen kregen, en wat er met de kinderen is gebeurd is helemaal tenhemelschreiend. De impact van dit alles is op de kinderen gigantisch, en zal ook hen hun hele leven lang achtervolgen. Eerst kwam er een "parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag", een "mini-enquête". Nu blijkt dat de beerput enorm is, komt er dan eindelijk een "parlementaire enquête", "het zwaarste middel"!? In deze hele Toeslagenaffaire was natuurlijk ook de Tweede Kamer betrokken. En nu mag deze "Raad" zijn eigen vlees gaan keuren. Maar de "Raad" gaat vertrekken, en nu komt er weer een nieuwe "Raad". En De Overheid dat zijn wij toch allemaal!? En dan zitten we ook nog met een minister-president die gewoon vrolijk blijft zitten, alsof er niets gebeurd is, en het net als Eric Wiebes allemaal "héél verdrietig" vindt. Binnenkort mogen we weer een nieuwe "Raad" kiezen.

 

Collegebesluit 16 februari 2021:

In het Gemeentenieuws vinden we: "Tegenover De Fazant 27 te Dronten(dorp) worden 2 platanen gekapt". In de Openbare besluitenlijst van de collegevergadering d.d. dinsdag 16 februari 2021 staat: "2 platanen tegenover De Fazant 21-27 (Dronten) te kappen".

Is het de bewoner van De Fazant 27 met zonnepanelen op zijn dak, die verzocht heeft de twee platanen te kappen, of zijn het de bewoners van De Fazant 21, 23, 25, en 27, die gezamenlijk verzocht hebben de twee platanen te kappen? Willen De Fazant 21, 23, en 25, ook zonnepanelen op hun dak?

Of hebben deze mensen gewoon geklaagd over de schaduw, het vele blad, zaadbollen, het vele pluis, en andere troep, dat van deze platanen "voor hun deur" naar beneden komt? Op Google Maps zien we dat een van de twee platanen, over de straat heen reikt, en bijna tot aan de gevel van De Fazant 27 komt.

Van Collegebesluit naar Gemeentenieuws verandert de inhoud van het besluit, zullen we maar zeggen?

Langzaam sijpelt de informatie door. De regen houd je niet tegen.

 

Tegenover De Fazant 27 te Drontendorp gaan twee platanen gekapt worden

Wij gaan eens even kijken tegenover De Fazant 27. Eerst kijken we met Google Street View. We krijgen al een beeld. We besluiten zelf ook maar even te gaan kijken daar bij De Fazant 27 in Drontendorp.
 


Foto 5429 vs06 Twee platanen (Platanus acerifolia) voor woning De Fazant 27, juist achter de groene afvalstortcontainer. We zien, dat De Fazant 27 acht zonnepanelen op het dak heeft liggen. Foto woensdag 3 maart 2021 15:38:57 uur (89,5kB 833x556) Reiger Copyright

 

Tegenover De Fazant nummer 27 staan twee Platanus acerifolia (Plataan). Blauw zijn parkeervakken. Naast De Reiger nummer 1 staan vijf Fraxinus ornus 'Rotterdam' (Pluim-Essen). Voor De Reiger 14-16 staat een Valse Christusdoorn, Gleditsia triacanthos 'Sunburst'. Zie ook bovenstaande kaplijst van de Gemeente Dronten. Op deze plattegrond zijn de platanen aangegeven als Lego-poppetjes. Wij meten de omtrek van de stam op borsthoogte: 234 [cm]. De bomen waar we het hier over hebben vallen in de "Wijk Groenstructuur", behalve de bomen die onderin deze afbeelding direct naast De Fazant staan, die maken onderdeel uit van een "Boomstructuur". De ambtenaar van de Gemeente Dronten, misschien wel Wethouder Roelof Siepel, is niet doorgefietst, anders waren de twee platanen tegenover De Fazant 27 ook ingedeeld bij deze "Boomstructuur". Het was waarschijnlijk pauze. Koffie! Bomenkaart van de Gemeente Dronten. (Afbeelding 77,9kB 833x555)

Kaart van de Drontense Gemeentelijke website: https://nedglobe.nedgraphicscs.nl/web?tma=321

 

De onderbroken blauwe bolletjes "Boomstructuur"

We zien dat Wethouder Roelof Siepel een stuk heeft overgeslagen. Na de pauze: "Waar was ik nou toch gebleven?". Een deel van de "Boomstructuur" is weggeslagen, nou ja, heeft ie overgeslagen. De "Boomstructuur" is onderbroken! Het verkeer wordt nu niet meer "geleid" door de "Boomstructuur" ("verkeersgeleiding"), en mensen verdwalen in de "Fazantenbuurt". Lichtgroen is "Wijkstructuur", fel groen is "Hoofdstructuur", en de blauwe bolletjes zijn "Boomstructuur". Onderin de afbeelding zien we weer De Eendenkooi en De Fazant 27. Groenstructuren kaart van de Gemeente Dronten. (Afbeelding 117kB 536x583)

Kaart van de Drontense Gemeentelijke website: https://nedglobe.nedgraphicscs.nl/web?tma=318

Het 'Boombeheerplan' van de Gemeente Dronten (2020-2024) opgesteld door Bureau voor Tuin- en Landschapsverzorging BTL Advies: "Bomen zijn verkeersbegeleidend" (p.11/57) en "In de gemeente Dronten staan veel bomen aangeplant in een laanstructuur, een veel gebruikte manier voor verkeersgeleiding en benadrukking van bepaalde routes" (p. 15/57).

Het moge onderhand toch wel duidelijk zijn, dat bomen een zeer slechte vorm van "Verkeersgeleiding" zijn. En dat bomen ook niets met "Verkeersbegeleiding" te maken hebben, anders dan de doelen van de Gemeente Dronten te dienen en bureau BTL Advies. Sinds kort heet dit bureau 'idverde Advies' !? Hier is duidelijk iets mis met Ontwerp en Design van de bedrijfsnaam?

 

 

 

 

 idverde Advies

BTL
Bureau voor Tuin- en Landschapsverzorging heet voortaan 'idverde'. 23 Juni 2020 ontvingen wij nog een e-mail van adviesapeldoorn@btl.nl . 'idverde' is een architecten- en ingenieursbureau vol groene experts, van architecten en adviseurs tot ecologen en techneuten. Technici die rekenen en tekenen, en consultants die het liefst met hun laarzen in de modder staan. Ervaren specialisten die verstand hebben van bomen en planten, en kennis van de natuur in stad en landschap. Op de foto zien we een idverde consultant op een 'Monet'-brug, in een soort van PostNL-bedrijfskleding, de laatste hand leggen op zijn notebook aan weer een volgend Boom- of Groenbeheerplan in weer een volgende gemeente.

 

'idverde' - een idee ver weg - groen wordt grijs (steen en woningbouw)

Van mensen heeft dit bedrijf 'idverde' geen verstand. Op de website zie je vanzelfsprekend een soort van 'postbezorger', en twee wandelende moeders 'in de open' (in het buiten) met hun twee kleine meisjes op loopfietsjes voor hen uit, en geen windmolen en/of datacenter te bekennen natúúrlijk. De vrouwen wandelen hier aan "De Groenzoom" te Lansingerland en Pijnacker Nootdorp. 'idverde' verkoopt illusies. (Reiger 21 maart 2021)

De burgemeester van Dronten had een paar borreltjes gedronken met de burgemeester van Lansingerland, hij was zeg maar op werkbezoek. Het vocht verruimde de geest van de Drontense burgemeester (CDA of VVD) en de man kwam op een lumineus (verlicht, briljant) idee, zijn gemeente zou voortaan gaan heten: "Dronterland". De r lag lekker rollend in de mond. Burgemeester van Dronten of burgemeester van Dronterland, Dronten klink wat oubollig, waar nog keuterboertjes wonen, en herinnert aan televisie-uitzendingen met kinderen in een ver verleden vanuit de Meerpaal in Dronten.

Een beetje gemeente heeft tegenwoordig een naam die eindigt op '-land' of begint met 'Land-': Ameland, Berkelland, Deurneland?, Dinkelland, Drechterland, Het Hogeland, Koggenland, Land-erd, Land-graaf, Land-smeer, Midden-Delfland, Molenlanden, Montferland, Noardeast-Fryslân (Noordoost-Friesland), Noord-Beveland, Opsterland, Schouwen-Duiveland, Smallingerland, Steenwijkerland, Súdwest-Fryslân (Zuidwest-Friesland), Vijfheerenlanden, Vlieland, Waterland, Westland, Wormerland, en Zwartewaterland.

Dronterland klinkt groots, heeft allure, en straalt "Grandeur" uit. De burgemeester had ook nog een mooie smoes. De Gemeente Dronten en het dorp Dronten waren niet uit elkaar te houden voor hem tijdens vergaderingen op het 'Stadsehuis'. Echter, de plannen van de burgemeester zijn door de Commissaris van de Koningin in de kiem gesmoord. "Is die burgemeester nu helemaal gek geworden!" hoorden wij het bulderen uit het Provinciehuis helemaal tot hier in Swifterbant.

Als er al -land achter de naam Dronten zou moeten dan is het toch zeker Drontenland, en niks geen rollende 'r'.

Wij spreken tegenwoordig over de "Gouw Drontenland", met reusachtige windmolens, datacenters, land vol gelegd met zonnepanelen, met boeren die door Sigrid allemaal zijn uitgekocht en enkel nog zitten achter hun energiemeters hun zakken te vullen, en er staan vijf kerncentrales, drie langs het Ketelmeer, en twee aan de IJsselmeerkust.

Reiger Geschiedschrijving van de Gouw Drontenland

 

 

De Facel Vega waarin Albert Camus (7 november 1913 Frans Algerije - 4 januari 1960 13:55 uur bij Villeblevin), "Le philosophe de l'absurde", is verongelukt, 46 jaar oud. Albert Camus ontving in 1957 de Nobelprijs voor de Literatuur. De schrijver verongelukte tegen deze boom, een plataan, neven de weg, bij Villeblevin, in een Facel Vega FV3B die bestuurd werd door zijn vriend Michel Gallimard, neef van Camus' uitgever Gaston Gallimard. Michel Gallimard overlijdt 9 januari 1960. Janine Gallimard en hun dochter Anne Gallimard achterin zijn ongedeerd. De bomen waren aangeplant voor de "Verkeersgeleiding"? Volgens BTL (Bureau voor Tuin- en Landschapsverzorging), nu 'idverde Advies', dan. De wagen ligt helemaal gevouwen rond de boom. Het rechterachterwiel van de auto links en het voorwiel rechts van de stam van de plataan op de foto. We zien op de foto de kenmerkende bast van de plataan.Autowrakken tegen de gevels in De Fazant te Dronten
Het zou betekenen dat indien er geen bomen langs de kant van de weg staan, bestuurders (verkeer) hopeloos de weg zouden kwijtraken. Het is niet zo als wij door De Fazant wandelen, zeg maar het stuk zonder "Boomstructuur" (zonder blauwe bolletjes), dat wij allemaal autowrakken tegenkomen, die tegen de woningen zijn aangeklapt of bij de mensen op de kop in de voortuin liggen! BTL, nu 'idverde Advies' wil graag haar boterhammetje verdienen en schrijft het dus maar al te graag op in haar "Advies". De Gemeenteraad die het rapportje krijgt voorgelegd, snuffelt er even aan en concludeert: "Mooi rapportje hoor, mooi drukwerkje, mooie druk". Instemmend wordt geknikt en neemt men zijn volgende kopje koffie. Vervolgens heet het op het Gemeentehuis: "Het rapport is door de Raad aangenomen, we kunnen onze gang gaan".

 

Stationwagon klapt tegen de gevel van een woning in de Oosterstraat Ter Apel. Dit krijg je nu als bomen niet meer voor de "verkeersgeleiding" zorgen (Let wel, deze bestuurder is tussen de bomen doorgereden!). Op het hekje rechts staat nog wel: "Geen fietsen plaatsen hier". De bestuurder van de auto krijgt  hier juist een bekeuring van de Politie, de buurman komt ook maar eens kijken. Deze foto betreft een situatie in Drenthe augustus 2019

 

Roelof Siepel gaat zijn 'goddelijke gang'
Maar Wethouder Roelof Siepel ging toch al zijn 'goddelijke' gang, hij is namelijk van de ChristenUnie en door God hier op aarde aangesteld, denkt ie, en zoekt bevestiging bij de Witheren, de Norbertijnen, van de Abdij van Berne. De Witheren hebben allemaal lange witte gewaden aan, een soort van witte jurken, een soort witte schilderskiel maar dan tot op de grond. En Burgemeester Jean Paul Gebben heeft het apocriefe Evangelie van Thomas als zijn geestelijk ijkpunt. Dat lezen wij allemaal in 'De Drontenaar' en op het internet.


Het verruimen van de geest
De Norbertijnen of Witheren van de Abdij van Berne zijn specialisten in allerlei soorten bier, naast het Geloof natuurlijk, het bier verruimt de geest zullen we maar zeggen, het is een "geestrijk" vocht.

 

 

Wethouder Roelof Siepel van de ChristenUnie drinkt graag zijn "Abdij"-biertje bij zijn vrienden van de Orde van de Norbertijnen in de Abdij van Berne, dan is hij er even uit. https://www.berneabdijbier.nl

"Roelof Siepel (1971) is sinds 2017 regelmatig bezoeker en sinds 2019 ook gastheer in de abdij. Hij is gehuwd en vader van drie volwassen kinderen. In het dagelijks leven is hij werkzaam als wethouder van de gemeente Dronten", zie: https://www.abdijvanberne.nl/berne-bemoedigt-ook-in-tijden-van-corona-21-roelof-siepel


Het Toppunt van Discriminatie
Roelof Siepel is ook erg Koningsgezind, want hij begint zijn bovenstaande artikel op de website van de Abdij van Berne ook eigenlijk gelijk met te verhalen over de Koninklijke familie, speciaal Koningin Beatrix. Wij hebben helemaal niets met die Koninklijke familie. Niets is meer discriminerend dan dit Koningsgebeuren, geen van ons allen, kan Koning of Koningin worden behalve de nazaat van deze. Vanwege het Blauwe bloed dat door hun aderen stroomt. Het is een Middeleeuws gebeuren en heeft niets, maar dan ook helemaal niets met democratie te maken. Een Koning wordt niet gekozen. Ondergetekende, Reiger, had graag Koning geworden, maar net als al die andere ca. 17.000.000 zullen wij dit nooit worden. Wij hadden ook wel in die Koninklijke schuit willen racen als een Max Verstappen op de Middellandse Zee tussendoor al die Griekse eilanden, terwijl de rest van de Wereld ligt te creperen en dood te gaan aan de Corona. De extase neemt er alleen maar van of door toe.


Het circus van Speldjes, Lintjes, Ordes en Kruizen
Ook zijn wij voor onmiddellijke afschaffing van het hele circus van het uitdelen van Lintjes, Speldjes, Ordes, en Kruizen. Gelukkig komt er na de verkiezingen een Minister voor Discriminatiezaken, en dan zal blijken dat het Koningshuis met onmiddellijke ingang zal moeten worden afgeschaft. Ze kunnen dan per direct verhuizen naar Downton Abbey. Er zijn zoveel mensen die een lintje verdienen, maar die nooit voor een lintje in aanmerking zullen komen. En hoe hoger op de maatschappelijke ladder, hoe rijker men is, hoe zwaarder het 'metaal' dat wordt uitgedeeld. Wat moet een arme sloeber met een "Grootkruis", zijn last wordt er alleen maar meer van.
 

Hirsch Ballin
Koningin Beatrix heeft zaterdag 8 december 2007 kardinaal Ad (Adrianus Johannes) Simonis (Lisse 26 november 1931 - Sassenheim 2 september 2020
) bij diens afscheid als aartsbisschop van Utrecht benoemd tot "Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau". Minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) van Justitie spelde Simonis tijdens de afscheidsdienst de versierselen op. Ad was al Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw (dat is nog even iets anders dan enkel "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau").

 

Uitstalling der 'versierselen' op een tableau naast de kist van kardinaal Ad Simonis. Links en midden "Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau", en rechts "Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw".
 

Een tafereel
Ondergetekende, Reiger
(sch), heeft zijn "Confirmatio" ontvangen van de latere bisschop van Rotterdam (benoemd eind 1970), van deze Ad Simonis, in de Sint Joris Kerk te Ridderkerk. Op de begrafenis van kardinaal Simonis stond naast zijn kist een foto van hem opgesteld en naast de foto een tableau met de aan hem uitgereikte "Ridder Ordes". Wij denken dat het Geloof volstrekt gescheiden dient te zijn van de Staat en vonden deze persoonsverheerlijking tijdens deze afscheidsdienst volstrekt ongepast. De Heilige Geest was toch wel tot mij, Reiger(sch), gekomen, ook zonder deze Simonis.
 

"Wir  haben es nicht gewußt"
Drie jaar na zijn benoeming tot "Ridder Groot Kruis in de Orde van Oranje-Nassau", op 23 April 2010 tijdens de uitzending van 'Pauw & Witteman' sprak deze Ad Simonis de woorden "Wir  haben es nicht gewußt", over het misbruik binnen zijn Rooms-Katholiek Kerk. Nog los van de  kindermoorden, boekverbrandingen, Inquisitie, mensen op brandstapels, excommunicatie, preekverboden opgelegd aan priesters, het suspenderen van priesters, en de vreemde omgang met homofilie en vrouwen. Dr. Eugen Drewermann (20 juni 1940 Bergkamen Deutschland) priester, theoloog, psychotherapeut en schrijver kreeg een preekverbod opgelegd en werd als priester gesuspendeerd. Dr. Adolf Holl (Wien/Wenen 13 mei 1930 - 23 januari 2020 "ebenda"
) priester, theoloog, filosoof, schrijver, werd de kerkelijke doceerbevoegdheid ontnomen en eveneens als priester gesuspendeerd. De vermoorde aartsbisschop Óscar Arnulfo Romero y Galdámez (El Salvador 15 augustus 1917 - 24 maart 1980 San Salvador) werd door het werk van Adolf Holl geïnspireerd.
 

"Wir  haben es gewußt"
Later bleek dat Kardinaal Ad Simonis gelogen had, en dat hij en de Katholieke Kerk natuurlijk dondersgoed wisten wat er gebeurde en gebeurd was. Het moest zijn: "Wir haben es gewußt". En aan een dergelijk iemand worden zulke hoge onderscheidingen uitgereikt en tijdens zijn begrafenis nog eens fijntjes uitgestald naast zijn kist. En natuurlijk zit onze Minister van Justitie Ferd Grapperhaus (CDA) ook nog te treuren bij de kist van deze heengegane 'medestrijder' tegen het 'Kwaad'. Onze mening moge duidelijk zijn, weg met deze 'parafernalia'. Het zijn vriendengroepjes die mensen voordragen om in aanmerking te komen voor deze rommel, en opgespeld te krijgen. Wij denken, dat het hele gebeuren rond al deze Speldjes, Lintjes, Ordes, en Kruizen, een ziekmakend gezwel in onze samenleving is, dat uitgeroeid moet worden. Deze Ad Simonis had deze onderscheidingen nooit mogen krijgen, en op zijn begrafenis hadden deze versierselen nooit uitgestald mogen worden, sterker deze hadden de man al veel eerder ontnomen moeten worden door de uitreikende instanties.
Beatrix weet haar vrienden wel uit te zoeken. Maar Beatrix leeft nog, zij is nog in de omstandigheid, deze dwaling recht te zetten. Ze mag wel een bureau oprichten voor al deze dwalingen. 
 

Tenminste branden in het Vagevuur
Als kardinaal Simonis gevraagd werd naar wat hij van het Eeuwige leven verwachtte, zei hij vaak: "Ik hoop dat ik tenminste in het Vagevuur terecht kom". Aldus hoofdcelebrant de huidige aartsbisschop van Utrecht, kardinaal dr. Wim (Willem Jacobus) Eijk (Duivendrecht 22 juni 1953) die sprak tijdens de uitvaartplechtigheid van hem die hem voorging: Simonis. Ook dr. Eijk maakt zich dus ernstig zorgen over het zielenheil van Adrianus Simonis, anders begint ie niet over het "Vagevuur" tijdens diens afscheid, en waarschijnlijk maakt Wim Eijk zich ook zorgen over zijn eigen zielenheil. Wel, "Tenminste Vagevuur", dat is te hopen voor hem, anders wordt het voor Eeuwig branden in de Hel. Maar goed, we weten ook dat God Katholiek is, én een goede God: "Zet het vuur maar wat hoger dan komen ze beiden in ieder geval schoon in de Hemel".


Een onzuiver blazoen
Opvallend is dat Ferd Grapperhaus (CDA), de thans demissionair Minister van Justitie, die andere Nederlanders weet uit te schelden voor "Aso's", terwijl zijn eigen blazoen onzuiver is. De wet wordt speciaal voor zijn zaak nog even aangepast, waarschijnlijk deed ie het zelf, die wet aanpassen. Anders zaten we nu met een Minister van Justitie met een strafblad. Ferd zat in de voorste gelederen (banken) tijdens de uitvaart van Simonis. Ferd Grapperhaus en de Zijnen weten ons 's avonds op te sluiten in onze woningen van 21:00 tot 04:30 uur. De Nazi's stelden in de oorlog hier ook een avondklok in van 20:00 uur tot 04:00 uur, slechts een half uurtje langer, maar dat zijn Ferd en de zijnen even vergeten.
 

Avondklok


Avondklok tijdens de Tweede Wereldoorlog

Je kon direct of standrechtelijke doodgeschoten worden. Omdat wij hier in de Gouw Drontenland in de oorlog nog onder water stonden en de vissen hier voor onze neus rondzwommen, mogen we voor bovenstaande "Anordnung über Sperrstunden"! even kijken bij het Regionaal Archief Nijmegen.
 

 

"Adderengebroed"
Op de Rooms-Katholieke HBS, het Titus Brandsmacollege aan het Oranjepark te Dordrecht, wordt ondergetekende, Reiger
(sch), na het beantwoorden van een godsdienstvraag, een antwoord dat niet overeenkwam met de Kerkelijke Leer tijdens de les uitgemaakt voor "adderengebroed" en zouden mijn ouders geïnformeerd gaan worden. Na schooltijd werd ik opgesloten door de Karmelieten en ieder half uur kwam men kijken of ik mij reeds bekeerd had. Deze mannen waren allemaal hoog opgeleid, maar deinsden er niet voor terug het Katholieke geloof er in te rammen. Uiteindelijk heeft men mij maar laten gaan. In mijn klas zat ook Ferd Crone, het latere lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, en de latere burgemeester van Leeuwarden, en tegenwoordig Lid van de Eerste Kamer. Ik heb vaak gedacht als ik hem tegen kwam in de krant of de televisie: "Goh Ferd, wat heb jij toen eigenlijk opgeschreven". Ik was de enige in de klas waar hel en verdoemenis overheen werd uitgestort, en de dreiging! Opvallend was dat geen van mijn medeklasgenoten er met mij over sprak. Iedereen hield zijn mond wel. Ook dat werd er al vroeg ingeramd.


Duurzaam hergebruik van de versierselen
Ferd Grapperhaus, de Minister van Justitie en het CDA, neemt na deze afscheidsdienst de Ridderorde-versierselen mee, omdat deze bij dood terug ingeleverd moeten worden. Zij gaan dan naar Koninklijke Ridderorde Oppoetsers. De Ordes worden voorzien van nieuwe lintjes en linten en gaan in nieuwe doosjes. Ze worden zeg maar opnieuw verpakt. Grote kans dus als jij een dergelijke orde krijgt uitgereikt, je rond loopt met een Orde, die kardinaal Simonis op had of om had. Brrr..., wij moeten er niet aan denken.
 

Overigens
staat het een ieder natuurlijk vrij Speldje, Lintje, Orde, en/of Kruis te weigeren. Mocht u na het lezen van dit verhaal wroeging krijgen, wat let u, het Koninklijk Huis of de Staat te bellen, met de mededeling dat u van het ding af wil. Echte ridders lopen niet met deze spullen te pronken. We leggen graag hier een ere-lijst aan van mensen die tot bezinning zijn gekomen. Vooralsnog heeft niemand zich nog gemeld.

Ceux qui ont repris leurs esprits (Frans voor "zij die tot bezinning zijn gekomen"):

...........

...........


 

De Orde van de Tempeliers
De Tempeliers waren ook een soort van "Witheren", zij droegen ook een wit kleed met een groot rood kruis erop, op borsthoogte. Hier hebben we de uitdrukking of het gezegde aan overgehouden: "Drinken of zuipen gelijk een Tempelier". Deze uitdrukking geeft aan dat er in dat geval overmatig gebruik van alcohol in het spel is.

 

Het Tempelierskruis

 

 

 

Bij De Fazant 27 in Drontendorp aangekomen
zien we, dat er acht zonnepanelen op het dak liggen. We meten de omtrek van de stam van de plataan die het dichtst bij de weg staat op borsthoogte: 234 [cm]. Volgens de Gemeentelijk kaarten zijn deze twee platanen in 1980 geplant (jaar van aanleg).

 

Waar is het initiatief vandaan gekomen
om deze twee platanen nu te gaan omhakken? Geen 'Boombouw' maar 'Boomsloop' nu. Is Wethouder Roelof Siepel van de ChristenUnie met zijn bakfiets op inspectie hier door de straat heengereden, en wees hij uit hoofde van zijn 'rentmeesterschap' deze twee aan om geofferd te gaan worden voor of in het Algemeen Belang. Zijn geloof zit ook vol met offers, vooral lammetjes. Of is er sprake van een wat 'natterige' standplaats met zuurstoftekort? Of loopt het 'platanenkevertje' hier rond? Is er sprake van een virus? Daar zijn we tegenwoordig immers ook zo gek mee. Of een bacteriële infectie? Als u Roelof Siepel ziet rondrijden met zijn dokterstas en grondboor, dan weet u hoe laat het is. Of anders de Burgemeester misschien.


 

Tas van Wethouder Bomendokter Roelof Siepel

 

Tegenwoordig wordt niet meer gemeld door de Gemeente Dronten waarom bomen omgaan. Er wordt verwezen naar "de betreffende stukken" in te zien tijdens openingstijden bij Team Groentechnisch Beheer aan De Reest 3-5 in Drontendorp tegenover de Afvalstortstraat.

Wij gaan niet meer bij Team Groentechnisch Beheer van de Gemeente Dronten langs, dat is een gepasseerd station voor ons. De onbeschofte wijze waarop wij behandeld zijn door het Bestuur van de Gemeente Dronten, het College van Burgemeester en Wethouders, en het Team Groentechnisch Beheer hebben wij uitvoerig beschreven op deze site.

Wij denken, dat deze informatie uitstekend op de Gemeentelijke website te vinden zou moeten zijn. Wij werken graag vanuit huis, om zoveel mogelijk intermenselijk contact te voorkomen, zeker met lieden van Gemeente Dronten die in zo een bedompt 'Stadsehuis' de hele dag vertoeven, en waar mensen in en uitgaan, in verband met al die virussen en bacteriën: Vogelgriep, Corona, Rhino, Ebola, MERS, SARS, BSE, Q-koorts, ......

 

 

Onderdeel van BrugMedia (9,38kB 402x104)

 

Steeds meer roep om gebruik kettingzaag: "Maar we kappen bomen in beginsel niet"

Vrijdag 15 mei 2020 door de "Gemeente" (Wij hebben dit artikel enkel iets moeten inkorten vanwege de plaatsingskosten, wij worden namelijk niet onderhouden door de Gemeente Dronten in tegenstelling tot De Drontenaar)

Dronten - Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) constateert dat de bomen in Dronten steeds ouder en dus groter worden.

De gemeente Dronten is eigenaar van een dikke 18.000 bomen. "En daar zijn we hartstikke blij mee", benadrukt de wethouder. "We zorgen er goed voor en dat doen wij omdat wij bomen heel belangrijk vinden".

Siepel spreekt in het stuk over "natte drap". Hoe opmerkelijk!

"Vaak gaat het om het individuele belang van iemand en aan de andere kant het collectieve belang van een mooie, groene woonwijk".

De gemeente kapt in principe alleen bomen als ze ziek zijn of gevaar opleveren. Roelof Siepel: "Het kan ook dat we moeten kappen om andere bomen meer ruimte te geven of voor bouwactiviteiten. Voor het overige blijven bomen gehandhaafd en proberen we door onderhoud de overlast zoveel mogelijk te beperken”. Wel, wethouder Roelof Siepel van de ChristenUnie, je kan wel onderhoud aan een boom plegen, maar een boom wordt alleen maar groter en groter. U verkoopt hier gewoon lul-koek.

Als bewoners toch vinden dat er sprake is van 'onacceptabele overlast', is dit volgens Siepel een grijs gebied: "Daarom hebben wij nu een schema opgesteld met allerlei vormen van overlast en hoe wij daarmee omgaan". "Het Wethouder Roelof Siepel Kader". Dit kader is geschreven in het belang van het Bestuur van de Gemeente Dronten en niet in het belang van inwoners die klachten hebben over bomen.

In het overzicht van de gemeente staat ook welke bomen behoren bij de zogenaamde 'hoofdgroenstructuren'. Dit zijn met name de bomen langs de invalswegen van de dorpen en de wijken. Er valt met de gemeente nauwelijks te spreken over kap van deze bomen. Dat ligt anders bij de bomen in de straten en hofjes: "Daar hebben de inwoners meer zeggenschap over".

https://www.dedrontenaar.nl/nieuws/gemeente/134444/steeds-meer-roep-om-gebruik-kettingzaag-maar-we-kappen-bomen-in-beginsel-niet

Aan het eind van bovenstaand artikel:
In 2017 werden 74 essen langs De Noord gekapt.
'De Noord' is een Hoofd Groenstructuur van het Centrum, van de Katholieke St. Ludgerustoren, helemaal onder het spoor door tot aan de  Dronterringweg!

Onderdeel van BrugMedia (9,38kB 402x104)

 

Essen langs De Noord in Dronten leggen in hoog tempo het loodje

College van Burgemeester & Wethouders, dinsdag 21 maart 2017

DRONTEN - Langs De Noord in Dronten zijn vandaag de 74 essen weggehaald. Het kappen van de essen en planten maakt onderdeel uit van de opknapbeurt van De Noord ter waarde van 900.000 euro.

De essen moeten weg vanwege een combinatie van essentaksterfte en een slechte ondergrond. Door die ondergrond staan de bomen volgens de gemeente stil in hun verdere ontwikkeling. De bomen worden met opzet weggehaald voor het begin van het broedseizoen.

De Noord


Samenvatting van dit stuk in DeDrontenaar door Reiger
(hsch) Kloosterman:

Er worden 74 Essen gesloopt ("leggen het loodje"). Het College van Burgemeester & Wethouders doet zelf verslag in deze krant waarvan Maarten Heijenk hoofdredacteur is. Het gaat om een opknapbeurt van De Noord waarin deze Essen niet meer passen natuurlijk. Deze hele grap gaat € 900.000,- kosten. Dan moeten de Essen ineens weer weg vanwege een combinatie van essentaksterfte en slechte ondergrond. Door de slechte ondergrond zouden de bomen stil staan in hun verdere ontwikkeling, volgens de Gemeente Dronten. Het moet vlug want de vogels komen eraan. De 74 Essen moeten om want de Gemeente Dronten: "Gaat voor de lange termijn". En De Noord moet een "Alléé" worden met "Grándeur". Wat een gelukkige samenloop van omstandigheden voor het Bestuur van de Gemeente Dronten, maar niet voor de vogels en de natuur.

Alhoewel de commerciële verkoop van de bomen onderdeel uitmaakt van de begroting voor De Noord, overweegt wethouder Nico Verlaan CDA, de gekapte bomen aan de bevolking aan te bieden als openhaardhout. Het is het "brood en spelen" voor het volk, zó een leuk gebaar! Liever zien wij toch de commerciële verkoop van de bomen, en dat het geld alle Drontenaren ten goede komt in de vorm van belastingverlaging en niet aan een kleine groep die toevallig een kacheltje heeft. Dus hiervoor hebben die bomen al die jaren CO2 opgeslagen om die nu weer hup in een kacheltje vrij te geven. Nee, de Gemeente Dronten is echt duurzaam bezig. Het was hier aan De Noord dus gewoon 'Boombouw' voor de "energietransitie".
 Essen omgezaagd aan De Noord in Dronten gefilmd door 'De Drontenaar', knvs03. We zijn hier bezig voor de Technische Groothandel Post aan De Noord 59, 8251 GM te Dronten. Voor een "Alléé" met "Grándeur" is er natuurlijk ook geen plaats meer voor dergelijke detailhandel. Rikken Wonen & Slapen heeft zijn deuren reeds gesloten. Praxis, Jysk, en Leen Bakker hebben ook reeds aanzegging gekregen van de Gemeente Dronten? Aan deze "Allée" moeten allemaal notariskantoren komen me "Grandeur".
 


De man met de kettingzaag heeft de Es net bij de voet doorgezaagd, de kraan legt de boom even verder neer. We zijn hier nog steeds voor de Technische Groothandel Post aan De Noord 59, 8251 GM te Dronten. Alles in het belang van de "Grándeur". Post moet maken dat ie wegkomt, en de Praxis en de rest natuurlijk.

https://www.dedrontenaar.nl/nieuws/gemeente/100600/video-essen-langs-de-noord-in-dronten-leggen-in-hoog-tempo-het-loodje

 

 

Het College van Burgemeester & Wethouders aan het werk


Foto 5399 knvs03 Links loopt het spoor, recht voor ons schoolgebouw Het Perron. Leerlingen en studenten komen nu massaal naar Dronten, vanuit Zwolle, Kampen, Harderwijk, Lelystad, Almere en Amsterdam. Rechts zien we Leen Bakker en de andere detailhandel, die binnenkort plaats moeten maken voor de notaris-kantoren. Rechts loopt de Energieweg. Hier stond een bos, dat plaats heeft moeten maken, voor iets te bouwen. Het is een Bomenkaalslag geworden, er resten nu enkel nog de stobben van de bomen. En in de krant weet wethouder Roelof Siepel wel te vertellen hoe zuinig de Gemeente Dronten niet met zijn bomen omgaat. "En daar zijn we hartstikke blij mee (met die bomen)", benadrukt de wethouder. "We zorgen er goed voor en dat doen wij omdat wij bomen heel belangrijk vinden". Roelof Siepel begint iets van een 'Schijnheilige' te krijgen. Foto woensdag 5 maart 2021 13:33:44 uur (87,3kB 833x555) Reiger Copyright

 

Foto       Panoramisch beeld, links het spoor met Stationnetje Dronten, recht voor het gebouw Het Perron, rechts Leen Bakker en overige detailhandel. Hier stond een bos, maar het bos is niet meer.

 

 


Foto 5438 knvs03 Het Zonnebloempad 3-62 te Swifterbant met 12 stuks sierappel, Malus 'Rudolph' gaan gekapt worden. De stammen hebben een diameter van gemiddeld 20 [cm], omtrek 63 [cm]. Foto woensdag 5 maart 2021 13:33:44 uur (87,3kB 833x555) Reiger Copyright

FlevoPost woensdag 3 maart 2021:"In het Zonnebloempad 3 - 43 in Swifterbant worden 12 stuks sierappel gekapt". Op bovenstaande foto 5438 zien we op het eind van de straat de woningen van het Petuniaperk. Zonnebloempad 3 ligt linksvoor, Zonnebloempad 43 op het eind links. We zien de boompjes geplant vlak voor de tuintjes van de mensen. Nog liever had de Gemeente Dronten ze in de tuintjes van de mensen geplant, 'natuurlijk'. We zien hier een heel nauwe straat, meer een steeg. De mensen hebben hun auto's al in hun voortuinen gezet tegen hun woningen aan. We zien dat de Gemeente Dronten deze bomen gewoon in de bestrating heeft geplant! Het heeft iets van de zaaier die zaaide op "steenachtige plaatsen", op rotsachtige bodem. Weet Wethouder Roelof Siepel van de ChristenUnie nou nog niet dat je daar niet moet zaaien, wat doet ie daar in de Abdij van Berne? De ruimte is hard nodig om de bolides te parkeren in de parkeervakken, maar de Gemeente Dronten verzint het om hier nog bomen in de straat te planten, tussen de geparkeerde auto's in. De Gemeente Dronten heeft hier nog geen plantenbakken aan de lantaarnpalen opgehangen. Hoe opmerkelijk! Plastic plantenbakken zouden een mooie bijdrage kunnen leveren aan de verpaupering van deze straat. Deze mensen zitten echt te wachten op een plantenbak aan de lantaarnpaal voor hun woningen. Het lijkt erop dat de lantarenpalen van de Openbare Straatverlichting ook al in de tuintjes van de mensen zijn geplant!?

De sierappeltjes van deze bomen vallen op straat en op de geparkeerde auto's en bij de mensen in hun tuintjes. Vervolgens worden de appeltjes platgetreden of platgetrapt, of ze worden platgereden door de auto's. Het wordt een sierappeltjessmurrie of -drab, die zo ontstaat op straat en overal aan vast plakt, en je neemt deze smurrieprut mee aan je schoenen in je auto en in huis. En wat te denken van al die kinderen die hier lekker aan het spelen zijn in deze smurrie-omgeving, en al dit smeersel ook mee naar binnen nemen bij papa en mama in de auto en in huis. Vervolgens poept er nog een hond in de smurrie en het feest is compleet. Het wordt zo een smerige smurriebende bij deze mensen in en op hun auto's, en in hun woningen.
 

"Drab" !
Wethouder Roelof Siepel van de ChristenUnie schrijft vrijdag 15 mei 2020 in zijn "Steeds meer roep om gebruik kettingzaag, maar we kappen bomen in beginsel niet" in zijn 'De Drontenaar': "drap". Terug naar de Abdij van Berne zouden wij zeggen, daar zullen de Witheren hem wel even uitleggen dat het "drab" is. VWO zonder Nederlands zullen we maar zeggen. Wij zullen ook wel schrijffouten maken, maar ja wij hebben geen verstand van Abdijbier, zijn geen Vice-Voorzitter van de Provinciale Staten van Flevoland geweest en zijn geen Wethouder van de Gouw Drontenland, en geen "Lid van de Orde van Oranje Nassau". En Maarten Heijenk corrigeert het ook niet, die denkt, daar bemoei ik me niet mee, het is jouw stukkie, bekijk het maar.

 

Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, reikte 14 december 2017 aan Roelof Siepel, Vice-Voorzitter van de Provinciale Staten van Flevoland, bij diens afscheid de Koninklijke Onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau' uit. Je ziet dat Leen blij is dat ie van hem af is. (Ons aangeleverde foto)

Overigens is het lintje "Lid in de orde van Oranje-Nassau" zeg maar het kleinste lintje wat je zo een beetje kunt krijgen. 

Het is niet van de categorie "Militaire Willems-Orde" of "Orde van de Nederlandse Leeuw". En in de "Orde van Oranje-Nassau" komt het onder "Ridder Grootkruis", "Grootofficier", "Commandeur", "Officier", en "Ridder".

"Lid" bungelt zeg maar helemaal onderaan in de "Orde van Oranje-Nassau", en is meestal voor arme sloebers."Drap":

https://www.dedrontenaar.nl/nieuws/gemeente/134444/steeds-meer-roep-om-gebruik-kettingzaag-maar-we-kappen-bomen-in-beginsel-nietOok bij deze sierappeltjesbomen moeten we weer naar De Reest om te zien wie hier de aangifte gedaan heeft, en wie het doodvonnis van deze bomen getekend heeft. Misschien is hier ook wel een Strijdgroep ontstaan, de zoveelste in Swifterbant maar dan tegen de sierappeltjes. Misschien heeft de hele straat hier wel de petitie ondertekend, maar dat vernemen we alleen als we naar De Reest afreizen, en de Gemeente Dronten de stukken niet helemaal gezwart heeft. En omdat wij al wel vermoeden dat we op De Reest alleen pagina's voor onze neus krijgen die helemaal gezwart zijn, gaan wij al niet meer naar De Reest. Wij belden aan bij de mensen hier, maar niemand in de hele straat, in het hele Zonnebloempad, deed nog open, en als er al iemand buiten was vluchtte deze direct naar binnen. De angst is groot.

 

Roelof Siepel

Indien burgers aangeven ernstige overlast te ondervinden van de gemeentelijke platanen in Dronten worden deze mensen op onbeschofte wijze te woord gestaan en behandeld, en geschoffeerd door Siepel en de Zijnen. De heer Roelof Siepel liegt in de krant en op het internet, want hij is helemaal niet zuinig op bomen. Hij hakt er vrolijk op los zo het hem en zijn Gemeente uitkomt. En mijnheer Roelof Siepel roeptoetert graag wat in de rondte. En een dergelijk iemand paradeert en loopt te koop met zijn lintje "Lid in de Orde van Oranje-Nassau".


 

 

 

Wij zijn van mening dat Roelof Siepel per direct zijn lintje moet worden ontnomen. Het ding hoeft niet te worden opgepoetst, maar kan direct naar de Afvalstortstraat > metalen.

 Ing. Reiger
(hsch) Kloosterman
De Kruisboog 16
8255 GC  Swifterbant

 


Mijn naam is Reiger

 

 


Dré en Gertra, 'Het Verdriet van Dronten' voorheen 'De Polderpioniers'.
 De man wijst naar, wat zij al weet.

Gertra (uit te spreken als Kèrtra) 'Het Verdriet van Dronten' als Boekenlegger ook verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandels Bruna, Voster, Pirmera, Odd Fellows, e.a.

 

 

 

 

Speciaal voor de Drontense Wethouder Roelof Siepel van de ChristenUnie:

De gelijkenis van de zaaier  Uit het Evangelie volgens Matthëus 13:1-9

1 Op die dag ging Jezus het huis uit en Hij zat bij de zee. 2 En vele scharen vergaderden zich bij Hem, zodat Hij in een schip ging en daar nederzat, en de gehele schare stond op de oever. 3 En Hij sprak tot hen vele dingen in gelijkenissen en zeide: Zie, een zaaier ging uit om te zaaien. 4 En bij het zaaien viel een deel langs de weg en de vogels kwamen en aten het op. 5 Een ander deel viel op de steenachtige plaatsen, waar het niet veel aarde had, en terstond schoot het op, omdat het geen diepe aarde had, 6 maar toen de zon opkwam, verschroeide het en omdat het geen wortel had, verdorde het. 7 Een ander deel viel op de dorens en de dorens kwamen op en verstikten het. 8 Een ander deel viel in goede aarde en het gaf vrucht, deels honderd-, deels zestig-, deels dertigvoudig. 9 Wie oren heeft, die hore! NBG51 Nederlands BijbelGenootschap Vertaling 1951

 

 

 

Terug naar onze hoofdpagina die we hebben ingericht voor de Gemeente Dronten

www.deregentegenhouden.nl/Dronten.htm
(Klik hier)