Fazantendreef Platanen Overlast

 

 


De Fazantendreef
Als we Dronten van het Noorden binnenkomen, als we van de Dronterringweg via de rotonde de Allee 'De Noord' opgaan richting Centrum, recht op de Katholieke St. Ludgeruskerktoren af aan het einde van deze "Allée avec Grandeur", met links en rechts de Notaris-kantoren, de Magistratuur en al wat daar bij hoort, en de statige residenties van private Artsenij, hebben we direct op rechts het tankstation van Super Tank. Direct de eerstvolgende rotonde gaan we linksaf. Dit is de Fazantendreef. Op rechts aan het begin zit direct Jacob Schaap, dé Toyota dealer van Nederland. De 'Fazantendreef' loopt helemaal naar het zuiden van Dronten en eindigt jammerlijk in een T-splitsing met de Kruidendreef.

 

'Harlekijn Johannes' een brons van kunstenaar en grappenmaker Kees Jansen staat tegenwoordig op de Heuvel in Oss. Ook met dit beeld van Kees Jansen is gesjouwd geworden. Beeldhouwer Kees Jansen maakte ook het 'Het Verdriet van Dronten', voorheen 'De Polderpioniers'. Studie naar Kees Jansen's 'Johannes' door Reiger Copyright.

 

De Drontense straatnamengevers
hebben wel zitten puzzelen hoor, zeg maar zitten 'hannesen', want na de Begraafplaats
'De Wissel' en Yarden Uitvaartcentrum 'De Wissel' gaat de Fazantendreef in ene Fazantendreef-Zuid heten. Een kort stukje heet het hier zelfs 'De Oeverloper'. Dit 'hannesen' (niet doelmatig handelen) noemen ze in Dronten liever of graag "pionieren", dat is zeg maar minder erg dan dat je zegt: "Ik heb er mee zitten hannesen", of "Tjonge, jonge, het was een hele puzzel hoor". "Pionieren" komt meer 'geest' bij kijken, en daar heb je hem, "De Pioniersgeest" van Jan Griede, de voormalig Gemeentesecretaris van de Gemeente Dronten. Zijn "Pioniersgeest" werd uiteindelijk het over de hele wereld bekende en beroemde beeldhouwwerk "De Polderpioniers" van Dronten, nu op zijn tijdelijke stand- en/of rustplaats aan De Noord op de kruising met De Dukdalf. De Drontenaren hebben gevochten om dit beeld en vechten er nog om, bloedige veldslagen zijn geleverd, en slachtoffers zijn gevallen. Rechtszaken gaan gevoerd worden, de 'Heuvelparkers' tegen 'De Noordelingen', én tegen het Bestuur van de Gemeente Dronten.


"Het Verdriet"
Tegenwoordig heet het beeldje "Het Verdriet van Dronten", of "Het Verdriet van Het Nieuwe Land". De kunstenaar of beeldhouwer van dit "Verdriet" is de vermaarde Kees Jansen (1946) uit het Noord-Brabantse Dongen, tussen Oosterhout en de 'Efteling'. Kees Jansen is nog niet dood, maar hij zou zich omdraaien in zijn graf, als het wel zo was.

 

Dré en Gertra, 'Het Verdriet van Dronten' voorheen 'De Polderpioniers'.
 De man wijst naar, wat zij al lang weet.

Gertra (uit te spreken als Kèrtra) 'Het Verdriet van Dronten' als Boekenlegger ook verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandels Bruna, Voster, Pirmera, Odd Fellows, Boekenvoordeel (De Kiel 13-15), e.a.

 

'De Wissel' begraafplaats
De begraafplaats van de Gemeente Dronten is 'De Wissel'. In Swifterbant en Biddinghuizen kan je niet begraven worden, hooguit uitgestrooid. De Drontendorpers hebben zich het begraven en deze begraafplaats toegeëigend, tot groot Verdriet van de inwoners van Biddinghuizen en Swifterbant, die ook graag hun doden 'dichtbij' willen hebben. Op 'De Wissel' wordt je aardse leven ingeruild, ingewisseld, voor je volgende leven, het Eeuwige Leven. Leuk gevonden dat woord "De Wissel"! Je stapt zeg maar over in de volgende trein.
 

Mooi bosgroen bord bij de ingang van de Algemene Begraafplaats 'De Wissel'
 aan de Wissel 1 8254 AM te Dronten


Voor sommigen is het volgende leven de Hemel, zeg maar het Eeuwige Leven. Voor anderen is dit het Vagevuur, een tijdelijke toestand waar je boven een vuur wordt schoongebrand, de een korter de ander langer, soms héél lang. Daarna kan je alsnog naar de Hemel. Je wordt in het Vagevuur zeg maar schoongebrand, klaargemaakt om alsnog in de Hemel te mogen vertoeven (zoals bijvoorbeeld kardinaal Ad Simonis eerst jaren naar het Vagevuur gaat, om daar schoongebrand te worden). En weer anderen gaan naar de Hel. Hier brandt een Eeuwig vuur, en zal je dus voor Eeuwig branden, voor de zonden die je hier op aarde hebt begaan. We kunnen zelf wel namen bedenken van diegenen die hier terecht zijn gekomen, en zij die hier terecht gáán komen. Weer anderen worden op 'De Wissel' enkel en alleen verorbert door de wormen, en dat is het dan. Zij worden zeg maar enkel en alleen gerecycleerd op 'De Wissel', afval wordt grondstof zal Wethouder Roelof Siepel van Dronten en de ChristenUnie zeggen. Geen spoorwissel, maar eigenlijk een recycle-perron, een soort eindstation.

 

De Platanendreef
We beginnen bij de kruising van de Fazantendreef met de Langstraat en het Drontenpad. We lopen de Fazantendreef in noordelijke richting (van Zuid naar Noord). De weg heet hier eigenlijk de Fazantendreef-Zuid. Nog beter zou de weg de "Platanendreef" genoemd kunnen worden, fazanten zie je hier niet, maar langs de zijkanten van de weg staan allemaal platanen. De platanen zijn bedacht om deze dreef, deze "allee", deze laan, "Grandeur" te geven. De bomen langs deze Fazantendreef-Zuid zijn bedoeld voor de "Verkeersgeleiding" en de "Verkeersbegeleiding". Zonder deze bomen zouden de bestuurders van vehicles hopeloos verdwalen en de weg kwijt raken. De majestueuze bomen zorgen ervoor dat de prijzen van de woningen in de "buurten" naast deze "allee" op een ongekend hoog niveau liggen. Het dievengilde zoekt altijd speciaal in buurten naast dreven met platanen, daar vinden inbrekers het meeste van hun gading. De bomen geven verkoeling in ons oververhitte klimaat. Wel vréémd dat mensen nog steeds massaal naar het Zuiden willen op vakantie naar Spanje, Italië, Marokko, Tunesië, en de Canarische Eilanden, ja zelfs naar Zuid-Afrika, en het liefst via Lelystad Airport. De bomen zorgen ook voor extra zonlicht op de zonnepanelen op de woningen van de mensen die naast deze laan wonen. Voorts geven de platanen een overmaat aan blad, schorsdelen, takken en takjes, zaadbollen en zaadpluis. Dit vinden de mensen die langs deze platanen-allee wonen fijn, want het geeft hun de gelegenheid hun tuinen en tuintjes extra te vegen, hun ramen te lappen, hun dakafvoeren te ontstoppen, en de vuiligheid, rotzooi, en troep, van deze platanen op te ruimen. De mensen zijn er maar wat blij mee, met deze platanen. Het geeft hen voldoening als zij hun tuintjes weer aan kant hebben. De volgende platanen-rotzooi komt alweer naar beneden, want dit gaat het hele jaar door bij platanen. Ook zorgen de platanen voor een enorme biodiversiteit. Het is onvoorstelbaar hoeveel diersoorten deze platanen aantrekken: fazanten, eekhoorns, ja zelfs wolven. Let wel, dit alles volgens het bureau BTL Advies, Bureau voor Tuin- en Landschapsverzorging, tegenwoordig hetende 'idverde' Advies, dat voor het Bestuur van de Gemeente Dronten allemaal indrukwekkende rapporten schrijft die wij met zijn allen betalen, en de Gemeente Raad voor ons goedkeurt. Wij zijn niet blij met het Bestuur van de Gemeente Dronten en niet blij met de Raad van de Gemeente Dronten.

 


Foto 5453 knvs03 De 'Fazantendreef-Zuid', in noordelijke richting, net na de kruising met de Langstraat en het Dronterpad > Drontenpad, weer die burgemeester die een paar borreltjes teveel ophad, en de 'r' zó fijn vond rollen in de mond. Je zegt toch ook niet Dronteraren maar Drontenaren, maar die burgemeester misschien wel. Foto donderdag 25 maart 2021 12:51:36 uur (86,5kB 833x555) Reiger Copyright

 


Foto 5456 knvs03 De 'Fazantendreef-Zuid' in noordelijke richting. Op links het Appartementencomplex 'Bries' (van 'brieschend' paard, of een frisse wind) aan De Killick. Rechtsaf gaan we De Fazant in, even verderop links De Boeg in. Foto donderdag 25 maart 2021 12:55:04 uur (85,0kB 833x542) Reiger Copyright

 


Foto 5459 knvs04 De 'Fazantendreef' richting het Noorden juist voorbij De Boeg. Links en rechts van de weg platanen voor de "verkeersgeleiding" (bureau 'idverde' Advies). Rechts ligt de Fazantenbuurt. De wind komt van links en de troep van deze platanen waait fijn de woonwijk in, en de percelen van de mensen op. De woningen neven deze "allee" liggen fijn in de schaduw van deze al maar groter en hoger wordende platanen, uiteindelijk 35 [m]. Zonnepanelen op de daken van de bewoners leveren weinig op. Deze platanen worden opgekroond tot een hoogte van 8 [m] vrije stam. Dit heet "stelensnoei". Daarna hebben deze platanen vrije uitgroei. Foto donderdag 25 maart 2021 13:04:00 uur (84,7kB 833x542) Reiger Copyright

 

 


Dré
en Gertra, 'Het Verdriet van Het Nieuwe Land', voorheen 'De Polderpioniers', de man wijst naar, wat zij al lang weet. Gertra (uit te spreken als Kèrtra), als Boekenlegger, ook verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandels Bruna, Voster, Pirmera, Odd Fellows, Boekenvoordeel
(De Kiel 13-15), e.a.
Eveneens verkrijgbaar bij deze winkels 'Het Nieuwe Land' boek van schrijfster Eva Vriend, over Het verdriet van de polderpioniers.

 

Reiger Geschiedschrijving van de Gouw Drontenland

 


Onderdeel van BrugMedia (9,38kB 402x104)

 

Gemeente stelt bewoners teleur: platanen Fazantendreef blijven gewoon staan

kopt de Gemeente Dronten zelf in 'De Drontenaar' donderdag 7 december 2017. Is dit krantje eigendom van de Gemeente Dronten?

DRONTEN - "Er is sprake van ergernis en derving van woongenot vanwege de veel te hoge platanen achter onze huizen", schreven zes bewoners van De Dille in een brief aan B en W. Het college heeft voor hen een teleurstellend antwoord: de bomen blijven gewoon staan.


Feodale heren
Het College van Burgemeester en Wethouders van Dronten bestaat uit feodale heren. Eigenlijk is zo een gemeente een Klein Nederland, en vast en zeker zal in het 'Huis van de Gemeente Dronten' evenzo als in de rechtbanken een portret van de Koning hangen, om ons te herinneren dat we uiteindelijk niet in een democratie, maar in een Koninkrijk leven, met aan het hoofd een blauwbloedige Koning, en daaronder een hele batterij  onderkoningen, te beginnen met Rutte en zo naar beneden.


Het gaat de bewoners om vier bomen aan de Fazantendreef tussen de bussluis en de Kruidendreef. De platanen zijn de afgelopen jaren dusdanig gegroeid, dat de aanwonenden klagen over verlies van bezonning. Ook ondervinden ze overlast van boomafval.

B en W antwoorden dat de gemeente streeft naar 'het duurzaam in stand houden van bestaande boomstructuren': "De bomen langs de Fazantendreef zijn hier een duidelijk voorbeeld van". Wel doet het college de toezegging dat de bomen in januari of februari gesnoeid worden.

https://www.dedrontenaar.nl/nieuws/gemeente/114470/gemeente-stelt-bewoners-teleur-platanen-fazantendreef-blijven-gewoon-staan

_________________________________


Kutsmoes
De laatste zin is kutsmoes waar het Bestuur van deze Gemeente Dronten telkenkere mee aan komt zeilen. De onderste takken worden verwijderd tot er uiteindelijk 8 [m] vrije stam is: de 'stelensnoei'. Daarna hebben de bomen vrije uitgroei en wordt er misschien nog een dode tak uit de bomen gehaald. De bomen groeien alleen maar groter en hoger, en de overlast van deze platanen wordt alleen maar meer en erger.

Onze woning telt één verdieping en is dus ca. 5 m hoog (2 x 2,5 m). Achter ons perceel staan platanen die 35 [m] hoog worden. In woonwijken of langs woonwijken moet je geen bomen willen, en neerzetten die 35 [m] hoog gaan worden. Zeven keer hoger dan de woningen!

Mensen wordt gevraagd mee te doen in de energietransitie. Mooie verhalen in de krant over een Gemeentelijk Energieloket. Zelf je 'Stadsehuis' verbouwen voor 25 miljoen euro op kosten van de gemeenschap, en vertellen dat je het lekker energieneutraal hebt, daar op het 'Huis van de Gemeente Dronten' met zonnepanelen en al: 'De Wethouder Roelof Siepel PowerParking'.

Ingeval van nieuwbouwwijken wordt er rekening gehouden met zonnepanelen op de daken van de woningen bij het aanplanten van groen en bomen. Maar in bestaande bouw niet!?

Dat is ernstig discrimineren van een heel aantal burgers in de Gemeente Dronten door het Bestuur van de Gemeente Dronten. Mooie verhalen in de plaatselijke kranten en op het internet over burgemeester Jean Paul Gebben en zijn Thomas Evangelie, en wethouder Roelof Siepel die gastheer zou zijn in de Abdij van Berne, de bier-abdij. Maar van 'gelijke monniken gelijke kappen', hebben de heren geen weet, of willen ze even niet weten.

En als u in de Raad zit wordt het tijd dat u uw verantwoordelijkheden neemt, en als de donder nieuw beleid.

 

De Feodale Piramide

'De Feodale Pyramide' met dank aan Wikipedia, de invulling naast de pyramide is van de hand van Reiger Hedendaagse Geschiedschrijving van Nederland

 

Aan de hand van bovenstaande pyramide is direct duidelijk waarom Koningin Beatrix zaterdag 8 december 2007 kardinaal Ad (Adrianus Johannes) Simonis (Lisse 26 november 1931 - Sassenheim 2 september 2020) bij diens afscheid als Aartsbisschop van Utrecht benoemd heeft tot "Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau" en haar minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) van Justitie tijdens de afscheidsdienst Ad de versierselen om liet hangen. Ad was al "Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw" (dat is nog even iets anders dan enkel "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau").

Mevrouw ir. Truus Sweringa, directeur-bestuurder OFW Oost Flevoland Woondiensten, een soort van woningbouwvereniging, werd door de Vorst (Koning Willem) bedacht met slechts "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau" en de versierselen haar uitgereikt door burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten, mocht zij vanwege 'Corona' bij zichzelf opspelden, of laten opspelden door haar man. Overigens genoot mevrouw Truus bij OFW ook al een 'vorstelijk' salaris en nu geniet zij dus waarschijnlijk van een 'vorstelijk' pensioen met 'Orde'. Waarom zij nu ook nog benoemd moest worden tot "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau", hebben wij reeds eerder beschreven, en is voor ons volstrekt onbegrijpelijk. De laagste orde die uitgereikt kan worden is "Lid in de Orde van Oranje-Nassau", voor arme drommels, dan komt 'Ridder' en zo naar boven.

Er is één benoeming waar de oude Koninigin Beatrix ongelooflijk veel spijt van heeft, zij kan zich de haren wel uit haar hoofd trekken. Dit is de benoeming van de beroemde en beruchte Majoor Marco Kroon (*15 juli 1970 's-Hertogenbosch) van het 'Korps Commandotroepen 17e Pantserinfanterie Bataljon' voor zijn manmoedig optreden en leidingeven in Afghanistan, tot "Ridder 4e klasse in de Militaire Willemsorde". 4e Klasse betekent dat er nog drie klassen boven het Zilveren Kruis van Marco Kroon zitten: "Ridder 3e Klasse", "Commandeur", en aan de top "Ridder Grootkruis". Nooit geeft Beatrix nog een Militaire Willemsorde weg! Kroon gaf gedonder met drugs, en hij werd beschuldigd van wildplassen, een zeer ernstig vergrijp! Daarbij liep hij ook nog rond in een kikkerpak. Hij stond nog wat na te druppelen, en slingerde zijn ding in de rondte om hem droog te krijgen, een soort van centrifugeren, tot dat een vrouwelijke politieagente flauwviel bij het zien van zijn apparaat. Onze Marco werd op de bon geslingerd. Toen sloegen de stoppen bij Kroon door, en kwam zijn oorlogstrauma weer naar boven, met zijn 'stok' sloeg hij de andere bonuitschrijvende vrouwelijke agent tegen de vlakte. Rechtszaken volgden, en professor mr. dr. G.G.J.A. Knoops ging zich met de zaak bemoeien. Zodra Geert-Jan Knoops ten tonele verschijnt zijn de rapen gauw klaar in de Nederlandse Rechtbanken.


Zoekplaat rangen Koninklijke Landmacht


We missen in bovenstaande Zoekplaat de Vijf Sterren Generaal: General of the Army, Veldmaarschalk, of zoals in Duitsland de 'Generaloberst'. In ons land is Koning Willem-Alexander natuurlijk de Vijf Sterren Generaal, hij is aanvoerder van het totale Nederlandse Leger: Landmacht, Marine en de Luchtmacht. De Koning staat boven de troepen.

In bovenstaande Zoekplaat vinden we Majoor Marco Kroon. Hij zit in de tweede kolom onderin. Een majoor heeft één ster en nog wat. Marco is nog geen generaal.

Kijk dat zo een agente flauw valt bij het zien van het enorme lid van Marco Kroon, dat hij dan ook nog eens aan het slingeren heeft gebracht, is nog te begrijpen.

Maar dat wij zo een man naar Afghanistan sturen om daar orde op zaken te stellen, en dan hier een prent gaan uitreiken voor zo een futiliteit als wildplassen, tijdens carnaval nog wel, is te belachelijk voor woorden.

In Afghanistan sta je gewoon buiten te zeiken, of dacht u dat er een wagen met 'Dixies' de Nederlandse militairen begeleidt aan het front. "Ja hoor, zet hem hier maar neer naast de Pantserhouwitser". "Rot op man, een betere schietschijf of schietdoel heb je niet, even een dixie aan flarden laten schieten zeker".

 

 

Hier zien we een Dixi op de plaats waar normaal zo ongeveer de oliebollenkraam staat in Dronten tegenover de Jumbo. Met entreeruimte. Lekker 'open' hoor: "Kijk, daar, nu gaat tante Truus even plassen".Testlocatie van het Nederlandse leger, op de achtergrond het 'Huis van de Gemeente Dronten' met de kerktoren van de Open Hof met luidklok. In de FlevoPost een nijperig en slijmerig verhaaltje van 'oorlogscorrespondent' Kees Bakker, die het allemaal maar een 'mooi gebaar' vindt van het Bestuur van de Gemeente Dronten. Kees Bakker heeft het in zijn stukje over een "conflictje" en "genadeloos neersabelen". Kees Bakker schrijft dat je zelf een flesje ontsmettingsvloeistof in je binnenzak mee moet nemen, "om ervoor en erna je mee handen te ontsmetten". Kees likt het College graag de hielen.

Kan het zijn dat het College van Burgemeester en Wethouders van Dronten bovenstaande gecomponeerd heeft, graag zijn eigen Dixi's de hemel in prijst met "mooi gebaar!", en vervolgens Kees Bakker opgedragen het nu in zijn eigen woorden in de FlevoPost te zetten?

https://flevopost.nl/artikel/1151620/column-kees-bakker-mooie-oplossingen.html


Nu zien we even geen burgemeester Jean Paul Gebben die het lint doorknipt en als eerste deze testlocatie in gebruik neemt en een flesje ontsmettingsvloeistof uit zijn binnenzak haalt, zijn handen ermee "stuk" ontsmet, en vervolgens de Dixi instapt. In de Dixi horen we geen geluiden, geen straal, geen druppelen, en geen flatsen nu, en even later komt er ook geen burgemeester naar buiten die opnieuw het flesje uit zijn binnenzak haalt en opnieuw zijn handen besprenkelt met het goedje.De Panzerhouwitser wordt halverwege deze week 31 maart 2021 vanuit 't Harde aangevoerd op een dieplader en op het parkeerterrein naast de Baan In Biddinghuizen tegenover het winkelcentrum in stelling gebracht. Defensie gaat proberen de Dixi in Dronten uit te schakelen. Dit moet lukken. Het is te hopen dat de burgemeester of een wethouder, bijvoorbeeld Roelof Siepel, de Dixi daar niet net aan het testen zijn. Naast de Pantzerhouwitser in Biddinghuizen komt natuurlijk ook een Dixi, we willen geen toestanden met manschappen die hun lid in de open lucht staan droog te zwaaien, slingeren of "afschudden". Mocht de Dixi daarna in Dronten er nog gewoon staan, dan kunnen we stellen dat de schietoefening door Defensie mislukt is, en dat de manschappen nog niet klaar zijn om naar Afghanistan te gaan. Eventuele schade naast de Dixi noemen we "collateral damage", en "classificeert" het Bestuur van de Gemeente Dronten als "aanvaardbaar" of acceptabel. Laten we hopen dat defensie niet gaat "stempelen", hier in Dronten voor de Jumbo.
 

Openbaar Toilet Gemeente Dronten naast de bibliotheek in Swifterbant. Dixi achter reclame spandoek. Het College van Burgemeester en Wethouders van Dronten verkoopt en maakt graag goede sier met "mooi gebaar!". Je moet wel je eigen flesje meenemen in je binnenzak, laat het Bestuur van de Gemeente Dronten weten middels het schrijven van Kees Bakker in de FlevoPost. Het is niet de bedoeling dat je open en bloot met je flesje urine gaan lopen. Foto 5480 knvs02 dinsdag 30 maart 2021 10:57:00 uur (97,0kB 795x529) Reiger Copyright

 

Openbaar Toilet Gemeente Dronten naast de bibliotheek in Swifterbant. Ook hier weer geen wethouder of iets die het lint doorknipt en de locatie in gebruik neemt, het even voor doet, of het goede voorbeeld geeft, zeg maar. Rechts zien we het SS-teken dat in de nacht van 29 op 30 maart door 'ontstemden' op het raam van de bibliotheek in Swifterbant is gespoten. Foto 5481 knvs02 dinsdag 30 maart 2021 10:57:32 uur (103kB 796x529) Reiger Copyright

Naast de 'complimenten' die de "ontstemde" Drontense Politie(?) de Swifterbantse hangjongeren maakt over deze 'spuiterij' in Swifterbant in 'De Drontenaar' dinsdag 30 maart 2021 20:15 uur 112: "Hartstikke goed dat je je op jouw leeftijd al interesseert voor politiek! Echt top. En ook prima als je het niet eens bent met bepaalde politieke keuzes zoals de huidige coronaregels.", kunnen we de Swifterbantse jongeren interesse in en kennis van de geschiedenis van ook hun Nederland niet ontkennen. We kunnen de Swifterbantse jongeren zelfs een hoog politiek bewustzijn toekennen, als we zien wat er Witte Donderdag en tot diep in de nacht naar Goede Vrijdag zich in de Tweede Kamer afspeelt, zij voelden aankomen wat er in politiek Nederland stond te gebeuren. Ook beheersen de Swifterbantse graffiti-spuiters de Sig-rune, het teken dat de Nazi's gebruikten, de gestileerde dubbele bliksemschicht. Jammer dat de Politie(?) de Swifterbantse jongeren eerst een compliment maakt en er vervolgens een lelijke sneer achter zet. Wat moet je nu als jongere wel niet denken?
 

Foto van poster van de Waffen-SS in het Brabants Dagblad 9 augustus 2019 naar aanleiding van de tentoonstelling 'Design in het Derde Rijk' in het Design Museum. De Sig-rune (de dubbele bliksemschicht) moet je als graffiti-spuiter toch wel even bestudeerd en geoefend hebben, voordat je deze 'tag' kunt zetten. Op de poster zien we de witte en de zwarte Sig-rune. Op het raam van de bibliotheek in Swifterbant zien we de witte uitvoering.

"SS" betekent SchutzStaffel. De SS werd in 1925 opgericht en was oorspronkelijk een paramilitaire organisatie die fungeerde als de persoonlijke lijfwacht van Adolf Hitler. De groepering groeide uit tot wat de nazi's beschouwden als een elite-eenheid. De SS had haar eigen kentekens, uniformen en militaire rangen. De SS is in de processen van Neurenberg formeel bestempeld als misdadige organisatie.

De tag "SS" op het raam van de Swifterbantse bibliotheek heeft waarschijnlijk te maken met de avondklok die door mijnheer Rutte en de zijnen is ingesteld?

 

Graffiti, KKR Rutte, in Swifterbant, foto vrijgegeven door de Politie 112 Dronten in 'De Drontenaar', in de Lijdensweek of de Goede Week, dinsdag 30 maart 2021 20:15 uur

Groot staat deze foto met KKR Rutte in 'De Drontenaar'. KKR is een afkorting van het woord 'Kanker', een veel gebruikt woord onder jongeren. Weet dat deze ziekte veel indruk maakt op kinderen en jongeren vooral als deze ziekte dichtbij in hun omgeving voorkomt! Ook hier zijn jongeren weer zeer bewust. Dit artikel is door de politie 112 in 'De Drontenaar' geschreven met, hoe opmerkelijk, deze foto met 'KKR Rutte' groot erbij. We kunnen niet spreken van een klein fotootje in 'De Drontenaar'. Het stuk is zeg maar in de stijl geschreven van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, die ook zijn jongeren 'fijn' toespreekt. Zou het stuk door burgemeester Jean Paul Gebben geschreven zijn, en dan met 112 erboven hup in 'De Drontenaar'? De burgemeester, Jean Paul Gebben, liet zich eerder ook al duidelijk uit in de FlevoPost over kinderen en jongeren in Swifterbant: "Dit zijn echt etterbakken en grenst aan crimineel geweld". Met een foto erbij met een politieagent erop, die zijn hand op zijn Walther P99 heeft. Zo een politieagent die het liefst kinderen zou willen gaan schieten in Swifterbant? Zo een politieagent die George Floyd voor het oog van de hele wereld vermoordde? Zo een politieagent die het meisje Denisa Štastná tijdens een demonstratie tegen de Corona-maatregelen in Eindhoven 24 januari 2021 neerknalt tegen een betonnen muur met zijn waterkanon in opdracht van Rutte, en Ferdinand Grapperhaus van het CDA, Minister van Justitie, die zelf lak had aan de door hemzelf ons opgelegde Corona-wetten? Zo een politieagent die zijn politiehond de wagen van Rushen Servania "inhijst" bij zijn arrestatie, en waarvan politiewetenschapper Jaap Timmer later zal zeggen in Zembla: "Een vorm van marteling", zo een politeagent? Voorloper van de Walther P99 is de Walther P.38. Tijdens de 2e Wereldoorlog zijn er 1.277.680 Walther P.38 pistolen geproduceerd. Duitse tankbemanningen droegen de Walther P.38 al tijdens de aanval, 'Blitzkrieg', op Polen. Nou, dan weet je het wel.

 

 

Het mes van Hoekstra

Wij, maar veel meer Nederlanders, hebben zitten kijken naar wat er in de Tweede Kamer gebeurde Witte Donderdag en tot diep in de nacht naar Goede Vrijdag 2021. Mijnheer Rutte heeft keer op keer gelogen in de jaren dat hij nu Minister-president is. Tijdens het gesprek met 'jonkvrouw'(?) Kajsa Ollongren (en ook nog eens huidig Vicepremier, hoe is het mógelijk!?) en mevrouw Annemarie Jorritsma zitten er ambtenaren van Algemene zaken bij dit gesprek die schrijven. Er was dus meer mens bij dit en deze gesprekken dan alleen de drie hoofdpersonen. Niemand van de Tweede Kamerleden komt op het idee deze ambtenaar of ambtenaren te gaan ondervragen. Het kantoor van de Verkenners wordt niet overhoop gehaald, terwijl de mensen op dit kantoor werken, nu voor de Tweede Kamer.

En als het uiteindelijk op stemmen aankomt stemt mevrouw Sigrid Kaag, de mevrouw van het nieuwe leiderschap met haar D66, en mijnheer Hoekstra met zijn CDA, nota bene de partij van Pieter Omtzigt, deze Rutte niet weg.

Wij denken dat mevrouw Omtzigt, Ayfer Koç, na haar "Het wordt steeds erger en stuitender die arrogantie van de macht. Deze premier kan toch nooit meer het vertrouwen in de rechtsstaat herstellen? Deze tijd vraagt om dienend leiderschap. We staan voor grote problemen die structureel en daadkrachtig aangepakt moeten worden", nog één 'tweet' aan haar man moet sturen: "Kom Pieter we zijn weg bij dat hele CDA".

"Want Hoekstra heeft Omtzigt vannacht gewoon met een mes in de rug gestoken; hij heeft voor dertig zilverlingen zijn eigen partijgenoot verraden, en de Nederlandse rechtsstaat finaal om zeep geholpen", schrijft Michael van de Gallen in zijn De Dagelijkse Standaard 2 april 2021.

Het was Witte Donderdag en duurde tot heel diep in de nacht naar Goede Vrijdag. Wij begrepen al niet wat Kees van der Staaij van de SGP en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie daar deden. Zo diep gaat het Christelijk Geloof van beide heren en hun partijen kennelijk ook weer niet.

En als klap op de vuurpijl belt mevrouw Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer, na afloop met Koning Willem-Alexander der Nederlanden om hem te informeren over de ontstane situatie. We hebben ook al een jonkvrouw als Vice-premier. En we leven in een democratie!? Zie bovenstaande Feodale Pyramide.

Wij denken dat de Swifterbantse jeugd meer verstand van en meer inzicht in de politiek heeft, dan zij die Rutte niet hebben weggestemd.

Swifterbant, Stille Zaterdag, 3 april 2021

Ondergetekende was jongerenwerker

 

https://www.dedrontenaar.nl/nieuws/112/232012/graffiti-in-swifterbant-ss-teken-en-roep-om-vreselijke-ziekte-voor Mark Rutte
(Klik hier)

www.deregentegenhouden.nl/Dronten - Reiger Kloosterman aan het College van B & W gemeente Dronten 15 februari 2020.htm
(Klik hier)

 

Reiger Geschiedschrijving van de Gouw Drontenland

 

 

Reiger hedendaagse Geschiedschrijving van de Gouw Drontenland. Terwijl we om ons heen kijken zien we de geschiedenis ontstaan, we staan aan de bron van deze grote rivier. Direct voor ons ligt de toekomst, een fractie van een seconde geleden is de geschiedenis reeds begonnen. Een uitdrukking is ook: "De Geschiedenis herhaalt zich".

Voor hen die denken dat de Eeuwigheid begint pas na ons sterven, vertelt priester en historicus Antoine Bodar ons, dat de Eeuwigheid lang geleden al is begonnen en dat wij in dit leven al onderdeel zijn van deze Eeuwigheid, we staan er middenin.


 

 


Ing. Reiger
(hsch) Kloosterman
De Kruisboog 16
8255 GC  Swifterbant

 

 

Terug naar onze hoofdpagina die we hebben ingericht voor de Gemeente Dronten

www.deregentegenhouden.nl/Dronten.htm
(Klik hier)

 

 


Mijn naam is Reiger

 

De ongelukkige Harlekijn Johannes, een brons van de over de hele wereldberoemde Dongense kunstenaar Kees Jansen, hier op een kar gesmeten in een hoop zand. We zien dat hij doodongelukkig is. Johannes ligt vastgebonden op de kar achter een bus, gevangen onder een net om zijn ontsnapping onmogelijk te maken, ook mag het zand niet van de kar waaien, daarvoor is ook het net, geheel volgens wettelijke voorschriften natuurlijk. Johannes is hier weggehaald van de Heuvel in Oss. Hij gaat plaats maken voor de watertafel die 'BrabantWonen' (een soort van 'Rikken' in Dronten?) aan de gemeente Oss cadeau heeft gedaan. Johannes wordt hier afgevoerd naar de Dr. Diddewerf, de gemeentewerf van de Gemeente Oss, zijn volgende rustplaats. Eerst later zal Johannes tientallen meters oostelijker op de Heuvel in Oss teruggeplaatst worden, nadat Burgemeester en Wethouders van Oss zich er natuurlijk over hebben gebogen. Foto Brabants dagblad 2011.

Overigens is het de Ir. Diddewerf. Ook bij de Gemeente Oss wordt er gegoocheld met titels en functies schijnbaar, net als in Dronten door de Drontense gemeentelijke klachtencoördinator Nico Keuper, namens het College van Burgemeester en Wethouders.

In Dronten ging het op precies dezelfde wijze. Dré en Gertra, 'Het Verdriet van Dronten', voorheen 'De Polderpioniers', ook van kunstenaar Kees Jansen, werden op een kar gehesen en vastgebonden, en op schandelijke wijze door het dorp Dronten gereden.
 

Reiger Geschiedschrijving van de Gouw Drontenland