Gespreksverslag 'Overlast Platanen'

Verslag van het gesprek tussen bewoners aan De Lange Streek in Swifterbant en de Gemeente Dronten d.d. 9 september 2020 14:30 uur op het 'Stadsehuis', het 'Huis van de Gemeente Dronten', tijdelijke locatie Gemeentewerf De Reest 3 te Dronten, naast de gemeentelijke afvalstort.

Binnenkort gaat ons afval "grondstof" heten, schrijft wethouder Roelof Siepel (CU) in zijn plaatselijke krantjes. Wij hoeven dan niet langer meer te betalen aan de Gemeente Dronten voor ons 'afval', maar krijgen dan geld voor onze kostbare grondstoffen die wij de Gemeente Dronten aanleveren. Het is "een gesloten systeem", dus alle centjes vloeien terug naar de inwoners van de Gemeente Dronten.
 

De bewoners zijn een groep van 28 mensen die overlast ondervinden van de platanen aan De Lange Streek in Swifterbant. Vijf afgevaardigden van deze groep, 'de delegatie', voerden het gesprek met de gemeente Dronten. De gemeente beŰindigt na dit ene twee uur durende gesprek ÚÚnzijdig alweer het gesprek. Dit in tegenstelling tot wat de Gemeente Dronten en de Burgemeester en de Wethouders allemaal zo graag in de plaatselijke krantjes rondbazuinen, zij willen zo graag een goede relatie met de burgers, spreken met de burgers, en luisteren naar hun burgers. Het zijn dus loze woorden van de Gemeente Dronten in die blaadjes.

In onderstaande e-mail van de heer Nico Keuper, klachtenco÷rdinator en juridisch adviseur en juridisch beleidsmedewerker van de Gemeente Dronten schrijft hij ons, dat wij ons maar moeten wenden tot de Nationale Ombudsman, een door de Rijksoverheid ingesteld orgaan. In mijn allereerste contact met de heer Nico Keuper kwam hij al aan zetten met deze Nationale Ombudsman! Hij heeft waarschijnlijk als enige taak, hem opgelegd door Burgemeester en Wethouders van Dronten: "Klachten buiten de deur houden", en "Gooi ze buiten!". Voorts schrijft Nico Keuper ons: "Het staat u uiteraard vrij een civiele procedure tegen de gemeente Dronten te entameren". Dan moeten wij naar de rechter, en dan zitten we ook weer op het niveau van de landelijke Rijksoverheid. En nu denkt de heer Nico Keuper dat we daar bij de rechter onze centjes gaan vermorsen?

Rechtsboven hebben wij de leeuw afgebeeld zoals die te zien is in het logo van de Rijksoverheid. De gemeentelijke overheid is een afgeleide van de Rijksoverheid. Daartussen zit nog de provinciale overheid.

 

 

 

 

 

Deze leeuw op het logo van de Rijksoverheid zwaait met een zwaard. Maar dat is nu toch juist wat we niet meer willen. Al die mensen, al die kinderen, en al die jongeren, op straat met messen, machetes, en wat al niet meer. Al die hoofden die los op straat staan of liggen. Al die onthoofdingen. Al die dodelijke incidenten met messen en meer. En nu hebben wij een logo van de Rijksoverheid, waarop een absurde leeuw met enorme nagels, een tong zoals we nog nooit gezien hebben bij een leeuw, en rechtop lopend als een mens, zoals we nog nooit een leeuw hebben zien lopen, te zien is, die loopt te zwaaien met een zwaard. In zijn linker klauw heeft de leeuw een bosje rijst? Eerder denken wij aan een martelwerktuig, scherpe zaagachtige tanden en aan de onderkant met de vorm van een bijl.

Bij het wapen van de provincie Flevoland wordt het nog erger. Daar zien we twee opgewonden hitsige leeuwen met stijve penissen en gezwollen ballen, die een zeemeermin vasthouden. Ze hebben d'r zin in, en staan op scherp, zeg maar. De zeemeermin met vissenstaart zou een zeeleeuw zijn, maar dan met manen en een vissenstaart met schubben? En bloeddorstige nagels? OkÚ, we hebben een paar schubben op het lijf getekend. Maar het is een leeuw gelijk de twee anderen, maar nu met zwemstaart, en een penis zien we niet. De leeuwen hebben nagels en tongen nog erger en nog bloeddorstiger dan die van de Nederlandsche leeuw. De erecties en gezwollen ballen moeten de vruchtbaarheid en gretigheid van de Flevopolder en/of de Provincie Flevoland verbeelden, een polder boordevol met woningen, windmolens, zonnepanelen, treinen, vliegtuigen, twee kerncentrales, en datacenters.

 

Wapen van de provincie Flevoland

De zilveren lelie die de middelste leeuw in zijn klauw heeft, zou naar dr. ir. Cornelis Lely verwijzen. Gaat ie 'm opeten of zo? Het is een eigenlijk een liederlijk tafereel, van wellustigheid en (op-)vreten.

De Hoge Raad van Adel verleende het Wapen van Flevoland bij Koninklijk Besluit op 10 februari 1987 aan de provincie Flevoland. De officiŰle beschrijving van het wapen van de provincie Flevoland luidt als volgt:

"Golvend doorsneden van azuur (heraldische kleur blauw) en zilver en over alles heen een zeeleeuw, golvend doorsneden van goud en azuur, getongd en genageld van keel (heraldische kleur rood, waarschijnlijk van kelen, en het bloed dat dan rond vliegt) en houdende in de rechter voorklauw een lelie van zilver. Het schild gedekt met een gouden kroon van vijf bladeren en vier parels en gehouden door twee leeuwen van goud, getongd en genageld van keel". (Bron: Wikipedia 'De vrije encyclopedie')

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Flevoland  


 

 

Na de dis zitten de klauwen en de bekken van de leeuwen inclusief de tongen natuurlijk onder het bloed, en druipt het er van af. "Keel", de heraldische kleur rood, komt van 'kelen', iemand de keel doorsnijden, of afsnijden, en laten leegbloeden. Vroeger tijden die nu herleven. En die wij in Nederland graag in ere houden. Als in het Midden-Oosten of hier, een hoofd wordt afgehakt zijn we zeer ontsteld, maar dat Vrouwe Justitia met blinddoek voor loopt te zwaaien met een zwaard daar heeft niemand last van. En dat wat nu in het Midden-Oosten, maar ook hier nu gebeurt, bij ons vroeger ook gewoon voorkwam, en dat we dit 'grootse', ons verleden nog steeds verheerlijken, onder andere met zo een zwaaiend zwaard en deze wapens of blazoenen (een dikwijls symbolische voorstelling op een wapenschild). Vanuit het geheel naar de delen. Rechtsboven deze alinea hebben wij de leeuw op het schild gedragen door de twee andere leeuwen op het Logo van de Rijksoverheid uitgesneden. Nu komen we weer dichterbij Flevoland. Het is nu een leeuw die deels boven de golven nog uitsteekt, geen lopende leeuw als een mens, en geen zeeleeuw, maar een watertrappelende leeuw, zeg maar een Vrouwe Justitia die in een wanhopige allerlaatste poging zwaaiend met haar zwaard probeert de golven te klieven, het land nog te redden van de ondergang, het is de zee die geeft, het is de de zee die neemt. De Flevopolder wordt als eerste van dit 'Neder'land weer verzwolgen door de golven. De zeeleeuw is niet langer een verwijzing naar de geschiedenis van Flevoland, naar de verovering van het land op de zee, maar naar de herovering van de zee op het Flevoland, zie de beschrijving van het wapen bij de provincie Flevoland:

https://www.flevoland.nl/wie-zijn-we/over-flevoland/vlag-en-wapen-van-flevoland#:~:text=De%20Hoge%20Raad%20van%20Adel,het%20land%20op%20de%20zee


 

 

Nu nog even een echte zeeleeuw. Een  Schleich 'Sea Lion'. Zien we schubben? Zien we een vissenstaart? Zien we golvende manen? Zien we van die enorme rode 'kele' nagels aan klauwen? Zien we zo een enorme 'kele' tong? Zoals in het Wapen van de provincie Flevoland. Het dier heeft wel snorharen, die hier niet zo goed tot uiting komen.

Nee, bij de Hoge Raad van Adel hadden ze 10 februari 1987 toen ze bij Koninklijk Besluit dit Wapen van Flevoland aan de provincie Flevoland verleenden, wel een paar borreltjes op, en was de stemming liederlijk en wellustig. Zo gaan Amalia en de andere koningskinderen het dierenrijk natuurlijk nooit leren kennen. Dat 'De Hermelijn', papa's jas, niet hetzelfde is als het diertje in de natuur wat ook hermelijn heet. En dat de velletjes in die jas niet komen van fokkerijen, maar in vroeger tijden van beestjes die met vallen en klemmen werden gevangen, en een smerige dood stierven. En dat je er niet op kon schieten, want dan had vader nu allemaal gaatjes in zijn jas. En dat je in Nederland een partij hebt, de Partij voor de Dieren, de PvdD die liever niet heeft dat papa of rechters zich nog 'tooien' met de velletjes van deze diertjes.

Deze prachtige Schleich 'Sea Lion' is verkrijgbaar op Amazon in de Schleich Store. Wij adviseren de Hoge Raad van de Adel er een paar als studiemateriaal te bestellen:

https://www.amazon.com/Schleich-14365-Sea-Lion/dp/B000MRVCZS


Juist als ik dit stukje geschreven heb over de zeeleeuw bij Amazon belt mijn zwager Paul: "Hoe gaat het met je?", en "Wat ben je aan het doen?". Ik vertel hem, dat ik net over een zeeleeuw heb geschreven, en dat ik voor mijn verhaal een passende afbeelding zocht van een zeeleeuw. Dat ik er wel vond, maar dan stonden ze er net niet helemaal op, of je kon toch niet goed zien, datgene wat ik wilde laten zien. En dat ik uiteindelijk bij een speelgoed zeeleeuw uitkwam. Maar ja, speelgoed, dat wilde ik toch ook niet. Maar hoe langer ik naar het beestje keek, hoe mooier ik hem vond, en geschikter voor mijn doel. Eigenlijk het meest geschikt. "Waar vond je die?". "Op Amazon". "Is ie van Schleich?". Mijn zwager (1970) is een liefhebber, hij weet alles van dit soort speelgoed. Hij ging vertellen hoe mooi dit speelgoed is afgewerkt en ook over de prijs. Het zit in het duurdere segment, maar dan heb je ook wat. Mijn Schleich is uitermate geschikt voor de Koninklijke familie, en de Hoge Raad van Adel, zoveel is duidelijk.

Eerder schreef ik over een collega die tijdens zijn werk als docent, tijdens zijn lessen, zijn leerlingen waren met andere dingen bezig, het was ook eigenlijk geen lesgeven wat ie deed, hij in de klas vrolijk oude Dinky Toys aan het restaureren was, schuren, spuiten, bandjes eronder, raampjes erin, etc. Je kon zien, dat de man een echte liefhebber was. Oud kinderspeelgoed, waarmee gegooid en gesmeten was, toverde hij weer als nieuw, en dan op Marktplaats met een prijsje erbij. Zijn leerlingen vonden het prima, die gingen nog een videootje bekijken. De man verdiende een stuivertje bij, zeg maar, tijdens zijn 'lesgeven'.

 

 

Vervolgens komen we bij het wapen van de Gemeente Dronten
dat ook weer een afgeleide is, van een afgeleide van het wapen (logo) van de Rijksoverheid, het wapen van de provincie Flevoland.

 

Wapen van Dronten

Wapen van de Gemeente Dronten

De manen, de staarten, en de poten moeten nog verwijzen naar de bloeddorstige leeuwen. Ook paarden lopen niet als mensen op twee achterpoten. De erecte penissen zijn niet meer zo prominent aanwezig als die van de Flevolandse leeuwen. De lelie die zij dragen verwees in vroeger tijden naar de Heilige Maagd Maria de moeder van Jezus Christus toen dr. Lely er nog niet was.

 

 

Terug naar het Gespreksverslag door de Gemeente Dronten
 

From: Nico Keuper
Sent: Friday, November 20, 2020 18:39 [uur]
To: 'Reiger Kloosterman'
Subject: platanenklachten
Attachment: Verslag.gesprek.platanen.SB.pdf (110kB) bijlage onderaan deze e-mail

 

Geachte heer en mevrouw Kloosterman,

U heeft te lang niets meer van mij gehoord. Allereerst mijn excuses daarvoor.

Ik zend u hierbij nu het verslag van het gesprek op 9 september jl. (2020) over de platanen nabij uw woning, naar aanleiding van uw brief van 15 februari jl. (2020)

Het team Groentechnisch beheer (GTB) heeft mij laten weten op dit moment geen heil te zien voor een vervolggesprek, ook niet via een externe mediator. Mijnheer Keuper schrijft dit 'handig' zo op, omdat hij niet wil neerschrijven dat hij dit zelf ook vindt. Hij is immers de klachtenco÷rdinator van de gemeente Dronten.

Van uw kant heb ik ook geen suggesties ontvangen voor een vervolggesprek. Wij waren in afwachting van verslag en 'tape', mijnheer Keuper.

Uw standpunt over de bomen en dat van de gemeente blijven divergeren (uiteengaan, uiteenwijken, zich steeds verder van elkaar verwijderen). Op het gemeentehuis hebben ze het liefst een gemeente zonder burgers of inwoners. Zeg maar zoals bij PostNL, maar dan het liefst zonder post.

Ik snap dat dit teleurstellend is voor u en degenen die u hebt vertegenwoordigd, maar ik kan daar niets aan veranderen.

Ik veronderstel dat u niet zit te wachten op een officiŰle brief met een herhaling van de gemeentelijke standpunten over de platanen zoals verwoord in de brief van ing. J. (Jouke) de Jong Teammanager Groentechnisch beheer, namens het college d.d. 16 januari jl.(2020), en in het gesprek van 9 september 2020.

Het staat u uiteraard vrij een civiele procedure tegen de gemeente te entameren indien u van mening blijft dat de gemeentelijke boomzorg een onrechtmatig karakter jegens u heeft.

Mijnheer Kloosterman, voor zover in uw brief van 15 februari 2020 ook klachten zijn geformuleerd over concrete gedragingen van gemeentelijke medewerkers (Burgemeester en Wethouders) waarover u nog in gesprek wilt, nodig ik u uit mij daarvoor te bellen. We kunnen dan samen bekijken waar het u in de kern om te doen is, en wat u dan van de gemeente realiter zou mogen verwachten daarbij.

Zonder tegenbericht van uw kant beschouw ik uw brief van 15 februari 2020 hiermee echter als afgehandeld. Van mij, Reiger Kloosterman, mag de heer Keuper in zijn papieren vliegtuigje stappen dat hij zojuist gevouwen heeft van weer een nieuwe klacht van een inwoner van de gemeente Dronten, en zich laten verwaaien door de wind van de bovenste verdieping van het 'Huis van de Gemeente Dronten'.

U kunt zich wenden tot de Nationale Ombudsman als u vindt dat wij uw klacht niet correct hebben afgehandeld. Over de Nationale Ombudsman ben ik, Reiger, reeds duidelijk geweest in: www.deregentegenhouden.nl/Dronten - Reiger aan de heer G.J.N. Keuper van de gemeente Dronten 9 mei 2020 'Het cabaret'.htm

Als u gewoon even telefonisch wilt reageren op dit bericht ben ik uiteraard ook graag bereid om naar u te luisteren.

Tot slot spreek ik de hoop uit dat het u beiden goed mag gaan in deze lastige tijd en wens ik u een fijne avond.

Met hartelijke groet,

Nico Keuper
Juridisch beleidsmedewerker / klachtenco÷rdinator

Postbus 100  |  8250 AC  Dronten  |  Tel. 0321 388 915

Let op: vanwege de verbouwing van het gemeentehuis is het bezoekadres gewijzigd in De Rede 58, Dronten.

Gemeente Dronten  is partner van  Dronterland  en  Regio Zwolle  (alle koppelingen verwijderd)

Proclaimer

____________________________________________

 

'De Gemeentelijk Luisteraar'

De heer Nico Keuper, klachtenco÷rdinator, juridisch adviseur en beleidsmedewerker van de Gemeente Dronten, op het eind van deze e-mail aan mij: "Als u gewoon even telefonisch wilt reageren op dit bericht ben ik uiteraard ook graag bereid om naar u te luisteren".

Aan zijn lange lijst van titels, functies, en 'kunden', kunnen wij nu nog toevoegen: 'Gemeentelijk  Luisteraar' van de Gemeente Dronten. Zo willen wij ook wel onze centjes verdienen.

 

 

Fasciolaria keuperianensis (Reigeriensis) Spreekt u gerust uw klacht in, het beestje is er niet meer (is al lang dood), dit is slechts nog zijn huisje. Op het bureau in het kantoortje staat naast deze 'hoor'-schelp nog een bordje: "Ooit zat hier Nico Keuper, Gemeentelijk Luisteraar", in het 'Huis van de Gemeente Dronten' wat tegenwoordig een museum is, nadat Dronten na een gemeentelijke herindeling is opgeslokt door Gemeente ZwollerLand.

______________________________________________
 

 

Attachment: Verslag.gesprek.platanen.SB.pdf (110kB)

 

VERSLAG

█████████████████


 


                                                                       Het is: De Lange Streek

Aanleiding
Bij brief van 15 februari 2020 heeft de heer Kloosterman, wonende aan de Kruisboog 16 te Swifterbant een reactie geschreven op de brief van het college d.d. 16 januari 2020 waarmee een door hem op 10 december 2019 ingediend verzoek om een plataan achter zijn huis te kappen is afgewezen.

Naar aanleiding van de brief van 15 februari 2020 is een gesprek georganiseerd met de heer Kloosterman en een afvaardiging van andere inwoners in Swifterbant die last hebben van de platanen aan de Lange Streek en omgeving, in de nabijheid van hun woningen.

Doel van het gesprek was om wederzijds begrip voor elkaars standpunten te verkrijgen. Dit was het doel van de heer G.J.N. Keuper, klachtenco÷rdinator van de Gemeente Dronten in opdracht van zijn bazen, Burgemeester en Wethouders, speciaal Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie), maar een klacht van burgers oplossen, hˇ maar.

Aanwezige inwoners van Swifterbant:
De heer ███ Kloosterman, mevrouw █████████, de Kruisboog 16
De heer ███████, mevrouw ████████████████, ██████████
mevrouw ███████, De Lange Streek ██.

Van de zijde van de gemeente waren aanwezig:
ing. J. de Jong, manager team Groentechnisch beheer
F. van de Graaf, uitvoerder Groentechnisch beheer
G.J.N. Keuper (gespreksbegeleider)

Het gesprek is vanwege de coronacrisis meerdere malen uitgesteld en heeft uiteindelijk plaatsgehad op 9 september 2020.

Samenvatting van het gesprek
In een eerste gespreksronde hebben de buurtbewoners uitgebreid toegelicht welke overlast zij ervaren van de gemeentelijke bomen. Deze overlast is kort en zakelijk als volgt samen te vatten:

  • 1. De wortels van de bomen tasten tuinen/tuinpaden aan en dringen in sommige gevallen zelfs door in de kruipruimte van de huizen;
  • 2. De bomen zorgen voor veel overlast van takken en blad in de herfst;
  • 3. De bomen werpen in sommige gevallen te veel schaduw op het huis waardoor zonnepanelen onrendabel zijn;

 ______________________________

Blad - 2 -

  • 4. De bomen bevatten pluizen of haartjes die bij sommige inwoners voor luchtwegklachten of allergische reacties zorgen.

Een aantal van de betrokken inwoners heeft de hierboven vermelde klachten meermalen gemeld bij de gemeente en verzocht om de bomen te verwijderen of te vervangen. Wij hebben toch een lijst ingediend met 28 inwoners van Swifterbant, Gemeente Dronten, mijnheer Keuper. Weer probeert mijnheer Keuper onze zaak 'zu verkleinern' (klein te maken).
Het gemeentelijk standpunt blijft ongewijzigd dat de bomen niet worden gekapt.
De inwoners voelen zich hierdoor niet gehoord en niet serieus genomen. Dit te meer omdat elders in de wijk wel bomen zijn gekapt omdat inwoners er last van hadden. Niet alleen "elders in de wijk", mijnheer Keuper, zegt u maar gerust heel Dronten. U heeft mijn brieven niet gelezen!
De bij het gesprek aanwezige inwoners vinden ook dat de gemeente niet eenduidig en zorgvuldig communiceert over het beleid inzake bomen.
Het steekt de inwoners ook dat in de nabijheid van het gemeentehuis wel zonder meer bomen worden gekapt zonder dat daar een aanleiding voor is.

De inwoners stellen zich op het standpunt dat de platanen beter nooit geplant hadden kunnen worden en dat zij gekapt c.q. vervangen moeten worden.
Zij hebben geen vertrouwen in het gemeentelijk groenbeheer. . Het feit dat de heer Pars, beleidsmedewerker, op het laatste moment niet aanwezig kon zijn bij het gesprek, draagt volgens hen ook niet bij aan herstel van vertrouwen. De heer Pars is nu ineens weer "beleidsmedewerker", maar dat is ie niet Nico! Of heeft meneer de burgemeester hem in de tussenliggende tijd bevorderd, of bent u weer aan het goochelen met uw hoge hoed?

Van gemeentezijde is geluisterd en erkend dat inwoners in meerdere of mindere mate last kunnen hebben van de platanen. Verder is nogmaals uitgelegd dat de bomen niet worden verwijderd omdat zij behoren tot de hoofdgroenstructuur van het dorp. Dit is gebaseerd op door het college vastgesteld beleid. Voor de gemeente is de hinder of last die de inwoners ervaren van de bomen geen reden om deze te kappen. De hinder die van de bomen wordt ervaren valt volgens de gemeente onder aanvaardbare overlast. Bij de afwegingen om de bomen al dan niet te kappen laat de gemeente het algemeen belang zwaarder wegen dan het individuele belang.

Een uitzondering op de beleidsregel dat bomen niet worden gekapt maakt de gemeente slechts als het gaat om bomen die ziek of dood zijn of een gevaar vormen voor de omgeving.

In een tweede gespreksronde zijn de standpunten nogmaals benadrukt.
Daarbij hebben de inwoners ook andere voorbeelden van beheer en uitvoering van beleid en communicatie naar voren gebracht die volgens hen illustreren dat de gemeente met twee maten meet. Ook is een voorbeeld aangedragen van een gemeente die platanen heeft verwijderd of gekandelaberd in verband met klachten van inwoners.

De gemeente heeft zijn standpunt niet gewijzigd.

De gemeente heeft zich bereid verklaard te onderzoeken waar de hinder kan worden beperkt door vaker te snoeien. Ook is uitgelegd dat de platanen regelmatig worden ge´nspecteerd en dat de gemeente periodiek onderhoud pleegt. De gemeente heeft verduidelijkt dat zij maatregelen neemt als de landelijk aangehouden normen worden overschreden. Als gevaarlijke situaties ontstaan door boomwortels dan worden deze boomwortels (gedeeltelijk) verwijderd en wordt de verharding herstraat.

Het gesprek heeft bijna 2 uur geduurd. De gespreksbegeleider heeft partijen voorgesteld het gesprek te laten bezinken en na te denken over een mogelijk vervolg.

 

G.J.N. Keuper,
klachtenco÷rdinator
 

____________________________________Einde verslag

 

Dit is het gespreksverslag,
dat wij
vrijdag 20 november 2020 18:39 [uur] kregen van de heer Nico Keuper, klachtenco÷rdinator en juridisch beleidsmedewerker en juridisch adviseur van de Gemeente Dronten, 10 weken na het gesprek!

De heer ing. Jouke de Jong, Teammanager GroenTechnisch Beheer (GTB) van de Gemeente Dronten komt de vergaderruimte binnen met een stapel papieren onder de arm en een rol. Kwam hij net uit een ander overleg, of gaat hij deze papieren nu gebruiken, of is het om ons te intimideren? Ik vraag aan de heer De Jong over het 'vod' dat hij namens het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Dronten mij gestuurd heeft, en dat de ontwerptekening uit 1996 of 1999 moet voorstellen. Hij vertelt, dat dit alles is wat hij gevonden heeft, misschien is er nog meer? Ik zeg hem, dat het iets weg heeft van 'de bonnetjesaffaire'. Ik leg hem uit over het 'vod'. Hij vertelt, dat ze het in 1999 toen zo deden. Ik vraag en zeg hem, dat ze het zo deden op de achterkant van een sigarendoos?

De heer Keuper heeft het niet opgenomen in zijn 'Verslag van het gesprek'. De gemeente wenst hier niet nader op in te gaan, zoveel is duidelijk. 7 Oktober 2020 schrijft ing. Jouke de Jong aan enkelen van ons:

"De platanen naast uw woning zijn omstreeks 1999 geplant. Of de aanwonenden destijds inspraak hebben gehad op de soortkeuze en waarom er gekozen is voor platanen, is niet bekend".
 

'De enkelen van ons' zijn "aanwonenden" sinds 1992, en inspraak is er niet geweest voor of tijdens 'de grote verplantingsactie' van de platanen in 1996 of 1999, die omstreeks 1976 aan De Lange Streek zijn geplant als kleine bomen.

Het laat zien, dat wij een summier gespreksverslag hebben gekregen van de heer G.J.N. (Nico) Keuper, geheel in lijn met zoals zijn bazen dat graag zien. De man kan geen gespreksverslag schrijven, hij was tegelijkertijd 'neutraal' gespreksleider, zijn 'tape' is van een beroerde kwaliteit, en zijn bazen hijgen hem in de nek. Hij is zeg maar het lekkere hapje, de lelie, die de leeuw in zijn klauw heeft op het bovenstaande wapen van Flevoland.


Geen melding wordt gemaakt,
dat dit gesprek is opgenomen door de Gemeente Dronten, op voorwaarde van onze kant, dat wij, een ieder van ons, ook deze opname (het geluidsbestand) zouden krijgen.


Wij vinden het een zeer ernstig feit,
dat het gesprek is opgenomen op voorwaarde van onze kant, dat wij, een ieder van ons, vijf afgevaardigde leden van het burgercollectief (28 mensen) uit Swifterbant, ook deze opname (het geluidsbestand) zouden krijgen, dat wij dit uiteindelijk niet gekregen hebben, en dat niets over dit feit is opgenomen door de heer Nico Keuper in zijn 'gespreksverslag'. En ook niets daarover in de bovenstaande begeleidende e-mail. Van anderen moet ik informatie hierover krijgen.

In het verslag wordt niet verwezen naar de lijst van 28 inwoners, die de heer Keuper 7 mei 2020 van ons heeft gekregen, anders dan "een afvaardiging van andere inwoners in Swifterbant die last hebben van de platanen aan de Lange Streek en omgeving, in de nabijheid van hun woningen". In verband met Covid-19 zijn wij juist met een kleinere groep gekomen, ook op verzoek van en in overleg met de heer Keuper.


Dondersgoed weet Nico van de 'tape'
Het is niet zo, dat mijnheer Keuper het vergeten is van de 'tape'. Dondersgoed weet hij het van de 'tape'. Veel schrijven deed hij niet tijdens deze vergadering. Hij was immers 'onafhankelijk' of 'neutraal' leider van het gesprek, wel in dienst van de Gemeente Dronten als klachtenco÷rdinator en juridisch adviseur en juridisch beleidsmedewerker, en nu toch na 72 dagen alsnog met een verslag op de proppen komen? Veel tijd om te schrijven had Nico ook niet, hij moest immers het gesprek leiden, en alle zeilen bijzetten, want het was een behoorlijk verhit gesprek. Een van ons, op leeftijd, iemand zeer rustig en kalm van aard, de rust zelve, zei tegen Nico Keuper tijdens het gesprek op een gegeven moment, dat hij agressief werd van het optreden juist van deze heer Nico Keuper zelf.
 

"Neutraal gespreksleider"
schrijft Nico Keuper over zichzelf, in zijn e-mail van 8 juni 2020 19:17 uur aan een van ons.


72 Dagen

September 21, oktober 31, en november 20 dagen, maakt samen 72 dagen.


Nogmaals: Dondersgoed weet Nico Keuper van de tape

Een van ons weet hij te melden:
"De kwaliteit van het geluidsbestand waarin het gesprek van 9 september is opgenomen is te matig van kwaliteit om te verspreiden. Bovendien brengt het vertrouwelijke karakter van het gesprek in een mediation-setting mee dat wat daarin is besproken niet naar buiten wordt gebracht", in zijn e-mail van vrijdag 23 oktober 2020 20:59 uur aan een ander van ons.


Nico drukt op de knop
Aan het begin van het gesprek komt Nico Keuper met dat hij het gesprek wil opnemen. Eerst nadat wij onze voorwaarde op tafel hebben gelegd, drukt Nico Keuper de knop van zijn opname-apparatuur in. T˙˙˙rlijk staat er niets over in zijn 'Verslag' van het gesprek. Het staat niet op de 'geluidsband'. Tijdens het beluisteren van de 'tape' en het maken van het verslag, 'ziet' Nico ook niet het gedeelte van het gesprek, dat juist hier over ging, de 'tape' liep toen nog niet. Dßßrom staat het niet in zijn verslag!?


'Zien'
is een juridische term. Vrouwe Justitia staat vaak afgebeeld met een blinddoek, zij luistert liever?, een doek voor haar ogen, en een zwaard niet in de schede, maar in de aanslag. Veel linker moet het niet worden. En wij mogen geen mes meer op zak hebben als wij over straat gaan? Om ons te verdedigen, waar de politie niet is?

Vrouwe Justitia, met haar 'bijbel' en de slang aan haar voeten
  prachtig beeldje van MadDeco te vinden op bol.com
 bij HGH woondecoratie voor Ç 87,50


In haar rechterhand heeft zij een 'weegschaal'. Het is een balans. In de schaaltjes leggen partijen hun deel neer. Vrouwe Justitia kan niet zien, niet 'wegen', wat elke partij afzonderlijk op zijn of haar schaaltje heeft neergelegd. Enkel kan zij het totale gewicht van de zaak 'wegen'. "Nou, dit is een zware zaak, zeg", kan ze bijvoorbeeld uitroepen, en zwaait vervolgens met haar zwaard, links een kop en rechts een kop.

Het is ook geen klein zwaard wat Vrouwe Justitia daar in de hand heeft. Een kop pruts je er ook niet af met een aardappelschilmesje. Nu begrijp ik ook beter dat die jongeren graag met een groot mes of een machete over straat heen gaan. Mevrouw geeft zeg maar het voorbeeld. Zij spreekt deze jongmensen aan.

Het komt geregeld voor dat mensen in Nederland worden opgesloten, hun hele gevangenisstraf uitzitten, en dan eerst nog jßren later, worden vrij gesproken. Wat blijkt, met de moord hadden ze niets van doen. We kunnen zo zes namen noemen: Martien Hunnik, Ina Post, Henk, Wilco en Herman, Lucia, en de volgende zit al weer in de wacht. Bij deze zaken, grote zaken, waren meerdere rechters telkens betrokken, en toch ging het mis! Wij schamen ons dat wij in zo een land wonen, met zo een primitief rechtssysteem. Welk een impact moet dit hebben op de levens van deze mensen, deze slachtoffers van deze rechtsstaat. Hetzelfde voelen wij voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire.


'Afzien'
Mevrouw doe de blinddoek eens af, en laat uw arrogante houding varen ('afzien').


Beelden
Het beeld van Vrouwe Justitia met haar blinddoek voor en haar zwaard in de aanslag past niet meer in deze tijd. Eigenlijk is het een belachelijk beeld. Het is een beeld, dat de macht van de hele poppenkast die Rechtspraak heet, moet tonen. Het moet herinneren aan vroeger tijden, dat mensen de kop werd afgehakt, nadat het vonnis was geveld. Het is hetzelfde als met het logo van de 'Nederlandsche' overheid dat midden boven ieder stuk of brief van de Nederlandse overheid te vinden is, let op: heel klein. En waarom zo klein!? Het zijn twee leeuwen die een schild en een kroon dragen. In spotjes tijdens de Sterreclame was het logo hÚÚl eventjes (je kon het eigenlijk niet zien) heel groot en werd daarna pijlsnel klein. Tegenwoordig wordt het logo steeds groter in beeld gebracht tijdens het Ster-moment. De overheid draait de knop 'Uitstralen macht' naar meer, op haar 'dashboard', in deze Corona-tijd. De overheid laat haar tanden zien, zeg maar.

Dashboard: In de oorspronkelijke Engelse betekenis is het de opstaande voorkant van een rijtuig of kar, die de koetsier moest beschermen tegen door de hoeven van de paarden opgeworpen modder en puin: a board of wood or leather in front of a carriage, to keep out mud. En daar hebben ze al die knoppen en metertjes op gemonteerd.


De leeuwen in het logo hebben enorme nagels aan de poten, en een enorme tong. Zulke tongen hebben leeuwen in werkelijkheid helemaal niet. Die tongen vind je meer bij de draken in de Efteling. Nooit hebben we een leeuw gezien met zulk een tong. De leeuwen op het logo stammen uit heel vroeger tijden. De keizers in Rome voerden er hun christenen mee aan de leeuwen in hun arena's stampvol met volk 'voor den vermaak', maar natuurlijk ook om hun macht te tonen. Het is 2020 en dit logo van de 'Nederlandsche' Staat is eigenlijk een belachelijk logo.

 


Logo Rijksoverheid


Dat het beeld, het logo, belachelijk is, wordt wel helemaal duidelijk als we het nˇg nader bekijken. Op het schild dat de twee leeuwen dragen, staat nog weer een volgende leeuw afgebeeld. Het is zeg maar van schild (logo) naar schild. Ook deze derde leeuw loopt rechtop als een mens. Nˇˇit hebben we leeuwen zo rechtop zien lopen als deze leeuwen, op twee benen, zoals mensen. En als laatste, deze leeuw op het schild loopt, met alweer, een zwaard te paraderen, het zwaard waar in vroeger tijden hoofden mee werken afgehakt.
(Met dank aan mijn leerlingen aan de school 'Aquarius' te Almere, laatste half jaar 2003, die mij leerden nog beter te kijken, Reiger)

Maar vroeger is dichtbij. De Franse leraar Samuel Paty die les gaf in geschiedenis en maatschappelijke vorming is kortgeleden onthoofd, en niet met een keukenmesje denken wij.

Als je als Nederlandse overheid niet wil, dat je kinderen en je mensen, je inwoners van dit land, met messen, zwaarden of machetes rondlopen, dan moet je als Nederlandse overheid niet zelf ook met een zwaard gaan rondlopen, en hiermee bedoel ik natuurlijk dit logo. Je moet zelf het goede voorbeeld geven, zeg maar.

In 2020 willen wij in Nederland geen wilde dieren meer in circussen, en we willen geen standbeelden van slavenhandelaren. We gaan er nu bordjes bij plaatsen met tekst en uitleg, hÚÚl slim (in de betekenis van sluw), met uitleg, dan hoeven we het beeld niet weg te halen. Dan kunnen we meteen onze kinderen leren hoe mooi en groots verleden we wel niet hebben.

Nederland heeft besloten te stoppen met het houden van nertsen, voor de vachtjes. Nu blijkt dat de nertsenhouderij ook nog eens levengevaarlijk is in verband met Covid-19 en het eventueel muteren van dit virus in weer andere en nieuwe vormen van dit virus. We willen ook geen koning meer zien, die in een hermelijnen mantel rondloopt, en zich verplaatst in een gouden koets, een geschenk van het volk, met zijpanelen die ons slavernijverleden verheerlijken. HÚÚl slim, men wil de koets nu het museum in, dan kunnen we daar onze kinderen leren en vertellen over ons grootse verleden.

In de FlevoPost vonden wij een stukje over de Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten. Hij had het over kinderen uit Swifterbant, die hij "echte etterbakken" noemde. Bij het stuk is een politieman afgebeeld met zijn hand op zijn 'revolver', een Walther P99 (zie onderkant van de kolf op de foto), een semi-automatisch pistool met kaliber 9 [mm]. En weer dat dreigen van de overheid, in dit geval de burgemeester van Dronten. De foto moet laten zien: Als jij een "echte etterbak" bent, of als jij de verkeerde schoenen aanhebt of als jij chagrijnig kijkt, dan schieten wij jou dood, wij zijn modern, we hakken je kop er niet af, nee we schieten je gewoon dood. Dat doen ze in Amerika ook, de politie, denkt de burgemeester waarschijnlijk? En hij leest tevreden verder in zijn Thomas Evangelie, een apocrief geschrift, en een geestelijk ijkpunt voor de burgemeester, lezen wij in zijn DeDrontenaar.nl onderdeel van de BrugMedia Groep uit Kampen van zondag 22 december 2019.
 

Zie ook mijn Brief Reiger(hsch) Kloosterman aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dronten met datum 15 februari 2020, betreffende 'Klacht tegen het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dronten'

www.deregentegenhouden.nl/Dronten - Reiger Kloosterman aan het College van B & W gemeente Dronten 15 februari 2020.htm
(Klik hier)

 


Uit: "Wandelen met de huisarts in Swifterbant", in het plaatselijk krantje, de schoenen van de dokter

De verkeerde schoenen
In Swifterbant, gemeente Dronten, word je al opgepakt als je de verkeerde schoenen aanhebt of chagrijnig kijkt, in ieder geval krijg je een bekeuring, en misschien word je er wel doodgeschoten door de politie. We mogen de dokter wel waarschuwen, dr. Kemps, onze beroemde huisarts hier in Swifterbant, we zagen een foto in de krant van hem wandelend door het dorp, en vragen ons ernstig af wat de burgemeester van zijn schoenen vindt. Het lijken 'moccasins', daar lopen de indianen op in Noord-Amerika, of pantoffels misschien. Dit vindt de burgemeester vast niet goed. Straks wordt onze dokter nog doodgeschoten. Hij moet ook maar blootsvoets gaan misschien. Sokken draagt de dokter al niet, lijkt het.

 

 

 

 

 

Mijn eigen 'Sneakers' 23 november 2020, ik liep ermee in de Noordoostpolder  (Reiger Copyright)
Wij gaan nu 's nachts blootsvoets door het dorp Swifterbant,
 en lachen maar als Chinezen

 

Een echte klantenservice hebben ze bij Nelson
Deze schoenen heb ik jaren geleden gekocht bij Nelson in Dronten. Het waren dure schoenen. Een jaar later scheurde de zool. Ik kwam erachter bij regenachtig weer tijdens mijn werk, mijn sokken werden nat. Mijn vrouw toverde het bonnetje te voor schijn. Ik had ze nog net geen jaar. Ik vond het jammer, want het bovenwerk was nog helemaal in orde, alleen die gescheurde zool. Een zool is zeker niet onbelangrijk, mijn grootvader was schoenenmaker. Naar de winkel ging ik, niet voor nieuwe schoenen. De meneer in de winkel liet ik de gescheurde zool zien, en vroeg hem of dit te repareren was, want het bovenwerk was nog helemaal in orde. Ik liet hem het bonnetje zien, en vertelde hem dat ik er een heel jaar op gelopen had, voor mijn werk, en dat ik ze intensief gebruikt had. Ik kwam niet voor nieuwe, ik wilde ze laten repareren, en de kosten gewoon zelf betalen. Mijnheer Nelson, of de meneer van Nelson liep naar achter, en zette een doos nieuwe op de toonbank voor mij. De oude kon ik ook meenemen, en die staan hier op de foto, ik heb er nog jaren op gelopen en mee gewerkt, bij droog weer en met de gescheurde zool. Mijn vrouw had ze al lang weggegooid, maar ik heb ze nog gewoon, en er nu deze foto van kunnen maken. Wij zijn geen Jopie Huisman, maar een foto kunnen we wel maken. Deze schoenen hebben nog veel meer beleefd, maar dat houdt u nog te goed. Dit is een eerbetoon aan Nelson en de heer van Nelson van de winkel in Dronten.

 

Mooie praatjes van mijnheer de burgemeester
Begrijpt u mijnheer G.J.N. (Nico) Keuper klachtenco÷rdinator en juridisch adviseur en juridisch beleidsmedewerker van de gemeente Dronten, en begrijpt u mijnheer de burgemeester Jean Paul Gebben, zo handel je klachten af. Je stuurt je inwoners niet met een kluitje het riet in. Uw gedrag is schandalig naar ons inwoners toe. En dan nog mooie praatjes in de krant, op de koop toe.

Een klachtenco÷rdinator die in het allereerste gesprek wat ik, Reiger Kloosterman, met hem heb al voorstelt om mijn en onze klacht voor te leggen aan de Nationale Ombudsman, en/of voorstelt mijn en onze klacht aan de rechter voor te leggen, bestuurlijk of civielrechtelijk. Let wel deze man zit hier om een opdracht uit te voeren van zijn bazen, Burgemeester en Wethouders van Dronten, om burgers te kleineren en of klein te houden, om klachten buiten de deur te houden, om klachten te minimaliseren, 'zu Verkleinern und zu Zerkleinern', en/of te laten verdampen.

 

______________________________________________
 

 

 

Terug naar:

Brief Reiger(hsch) Kloosterman aan de heer G.J.N. Keuper, klachtenco÷rdinator en juridisch beleidsmedewerker van de gemeente Dronten met datum 7 mei 2020, 'Het gesprek'

www.deregentegenhouden.nl/Dronten - Reiger aan de heer G.J.N. Keuper van de gemeente Dronten 7 mei 2020 'Het Gesprek'.htm
(Klik hier)

 

of:

Terug naar onze hoofdpagina die we hebben ingericht voor de Gemeente Dronten

www.deregentegenhouden.nl/Dronten.htm
(Klik hier)

 

______________________________________________
 

 
   

______________________________________________