.
. .

Nieuw dak door Bouw-Slim uit Swifterbant, in Swifterbant

 

De Kruisboog*, Swifterbant, nieuw dakbeschot, pir-afschotisolatie, Hertalan epdm-dakbedekking, dakgoten vernieuwen, aanbrengen leien, gedeelten van de buitenmuren* vervangen door isolatieframes en gevelbekleding

 

 

Een vette duim omlaag voor Bouw & Slim,

Bouw-Slim uit Swifterbant

Thumb down!

 
   

 


Langs de kant van de weg voor het bedrijf aan de Industrieweg 30 te Swifterbant
IMG 4299 vs02
(Foto 3 februari 2019 Reiger Copyright)

 

Zomer 2017 hebben wij bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant
  de volgende werken laten uitvoeren: nieuw dakbeschot aanbrengen, pir-(afschot)isolatie aanbrengen, Hertalan epdm-dakbedekking aanbrengen, dakgoten vernieuwen, aanbrengen leien, gedeelten van de buitenmuren* vervangen door isolatieframes en aanbrengen gevelbekleding.

Wij zijn niet tevreden over het werk van Bouw-Slim uit Swifterbant, en door Bouw-Slim bij ons in Swifterbant uitgevoerd. Sterker uitgedrukt we zijn er niet over te spreken, over dat werk van Bouw-Slim. Nog sterker: we zijn woedend. Het gaat over knoeien met het geld van een ander. We hebben het hier over knoeiwerk door bouwbedrijf Bouw & Slim uitgevoerd.

De heren Bouw & Slim, de heer Jeroen van Wassenberg en de heer Sijbren van der Land vroegen mij, nog en al, tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden, hier tijdens de koffie die ze bij ons kregen, om een review of een recensie op het internet.

Aan dit verzoek voldoen wij graag.

Maar eerst zoeken we op wat een review en/of een recensie eigenlijk is, en we vinden: een terugblik, een beoordeling, een bespreking, een overzicht geven van, een in ogenschouw nemen van, een terugzien op, een kritische bespreking, een kritische beschouwing, of een oordeelgevend verslag.

Op het internet is een review of een recensie tegenwoordig een duim omhoog of een duim omlaag, of een paar sterren, aangevuld met een paar woorden. Maar dt vinden wij nou z karig.

 

Wat vinden we op het internet over bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant?

facebook (6 februari 2019):

Ferdi Kuipers 1 november 2017 "Wat een fijn bedrijf! Klantvriendelijk en erg flexibel. Ze weten wat belangrijk is voor de klant. Bedankt voor jullie hulp!"

Bert Jansen 30 november 2016 "Super bedrijf kan niks anders zeggen. Werken netjes, geen troep op de bouw. Als ik weer een verbouwing zou doen zeker weer met bouw-slim".

Mark van Dijk 14 november 2016 "Zeer goede ervaring met deze vakmensen. Meedenkend . Zeer positieve ervaring; echt bekwame vakmensen met goede ideeen en adviezen".

Peter Westveer 30 juni 2014 "Succes, mannen!"

Iloy Offerman 2 juli 2014 "Succes Mannen"

Harm Jan Ijzerman (Bouw& Slim werknemer of oud-werknemer) 30 juni 2014 "Jullie kunnen het ik weet het suc6 Bob"

Hennie Blokdijk 1 juli 2014 "Superr bedrijf volgende keer zeker weer".

Linda Van Wassenberg* Neleman 30 juni 2014

 

Bij Google-reviews vinden we (6 februari 2019):

Mark van Dijk ***** (5 sterren) een jaar gelden "5 sterren kan er niks anders van maken. Werken netjes, geen troep op de bouw. Als ik weer een verbouwing zou doen, zeker weer met bouw-slim".

Bryan Kijk in de Vegte ***** een jaar geleden

Harm Jan Ijzerman (werknemer of oud-werknemer) ***** een jaar gelden

Mike Sauer ***** een jaar geleden

Erwin van der Land ***** 2 jaar geleden

 

Wat schrijft bouwbedrijf Bouw-Slim op het internet over zichzelf  (8 februari 2019):

Wat vertellen, wat schrijven, heer Bouw en heer Slim aan ons:
"Over Ons.
Even voorstellen. Bouw-Slim is opgezet door Jeroen van Wassenberg en Sijbren van der Land, twee mannen met samen 45 jaar bouwervaring. Ons bedrijf specialiseert zich in nieuwbouw, verbouw en onderhoud. Van woningbouw tot utiliteitsbouw, Bouw-Slim kan altijd iets voor u betekenen.
Wat kunt u van Bouw-Slim verwachten. Bij Bouw-Slim heeft n aanspreek punt. Tijdens het gehele traject is alleen Bouw-Slim uw aanspreekpunt. Wij dragen er zorg voor dat tijdens de bouw precies zo wordt gebouwd als u dat wenst. U kunt met al uw vragen bij ons terecht. En als er eens iets is, zoeken wij samen met u naar een passende oplossing. Tevens kunnen wij voor u al het benodigde tekenwerk en constructieve berekeningen verzorgen.
Bouw-Slim staat voor gegarandeerde kwaliteit. Wij maken gebruik van de beste technieken en de meest hoogwaardige materialen, door dat wij onze vakmensen voortdurend bijscholen, Krijgt u gegarandeerd topkwaliteit".

Zie:  www.bouw-slim.nl  >  Over ons

 

20 Juli 2017 zijn de heren Bouw en Slim hier voor het laatst

Het werk is dan nog niet af. Na de vakantie komen ze terug, beloven ze. Ze vragen aan mij of ik al vast wel de laatste termijn wil betalen, en beloven nogmaals plechtig na de vakantie terug te komen.

Maar na de vakantie zien wij geen Bouw-Slim meer. Als ze uiteindelijk 2 november 2017 verschijnen zijn wij wel even klaar met ze.

Tijdens de bouw lopen we al tegen van alles en nog wat aan aan. Maar als je dak er af ligt, hou je je mond wel.

Dan besluiten we maar eens op te gaan schrijven wat er allemaal gebeurd is, waar we allemaal tegen aangelopen zijn inmiddels, en wat er allemaal aan de hand is, we gaan zaken uitzoeken, we gaan opzoek naar deskundigheid, we vinden en ontmoeten echte deskundigen, en het allerbelangrijkste van al, we worden zelf deskundig, en dat wat we gevonden hebben sturen we naar de heren van Bouw & Slim. Veel kennis vinden we ook op het internet, veel is op het internet tot je beschikking, of wordt je gewoon toegestuurd.

31 December 2017 resulteert dit in een eerste brief of rapport aan de heren van Bouw-Slim. De brief wordt lang. Een brief van 25 A4-tjes en een bijlage van 67 A4-tjes met daarin 131 foto's.

Omdat dit wel een erg lange brief is, en dit een lange pagina op het internet (boekrol of scroll) zou worden, besluiten we de brief in vier delen te hakken.

Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 31 december 2017:
'Een wandeling'  Deel 1
van 4
(Klik op Deel 1)

Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 31 december 2017:
'Een wandeling'  Deel 2
van 4
(Klik op Deel 2)

Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 31 december 2017:
'Een wandeling'  Deel 3
van 4
(Klik op Deel 3)

Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 31 december 2017:
'Een wandeling'  Deel 4
van 4
(Klik op Deel 4)

 

Wij hebben zes weken gewacht op een reactie van heer Slim en heer Bouw. Maar die kwam niet. Zes weken leek ons een redelijke termijn voor een reactie op de inhoud van mijn brief. 23 Februari 2018 sturen wij de heer S. (Sijbren) van der Land nog een brief/rapport.

Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 23 februari 2018:
 'Een wandeling over neergedaald en bezonken stof'
(Klik hier)

 

Bovenstaande brief eindigt met:

"U begrijpt, dat wij natuurlijk ook nog contact gaan opnemen met het bedrijf Hertalan om te vragen hoe het mogelijk is, dat hun speciale Hertalan KS137 lijm niet in staat is gebleken om het materiaal bijvoorbeeld op een dakrand vast te plakken op aluminium, op hout, of op lucht. En waarom hun speciale Hertalan KS96 kit twee delen Hertalan-epdm niet op elkaar krijgt. Een 'superieure' kit volgens uw heer Jeroen van Wassenberg (Bouw)! Voorts gaan wij de andere zaken voorleggen zoals het 'kleien en smeren', en hoe u aan uw certificaten bent gekomen om hun epdm te kunnen en mogen leggen. U vertelde mij toch dat u gecertificeerd bent?"

 

Wij schrijven onze volgende brief. Deze brief is te lang, en daarom delen we de brief in tween:

Brief* aan Hertalan Epdm-dakbedekkingen / Carlisle Construction Materials B.V. met datum 12 maart 2018:
"Kunt u mij misschien aanwijzingen geven, hoe ik dit alsnog tot een goed einde kan brengen?" ~ Deel 1
(Klik hier)

Brief* aan Hertalan Epdm-dakbedekkingen / Carlisle Construction Materials B.V. met datum 12 maart 2018:
"Kunt u mij misschien aanwijzingen geven, hoe ik dit alsnog tot een goed einde kan brengen?" ~ Deel 2
(Klik hier)

 

 

 

 

Lekkage zijgebouw

Zaterdag 26 januari 2019 is het gaan lekken in ons zijgebouw uit het betonnen plafond. Hierboven is gesoleerd met 110 mm dikke pir-schuim isolatieplaten. Deze platen zijn door Bouw-Slim mechanisch vastgezet. Er is geboord in de kanaalplaat, in een kanaal. Aan de onderzijde is weer geboord om de elektra leiding vast te zetten, 10 cm verder is op lijn van dit zelfde kanaal de TL-balk vastgezet met pluggen. Je wil absoluut geen water op de elektra. De Hertalan epdm-dakbedekking is gaan lekken. Vervolgens heb je daaronder een 110 mm dik isolatiepakket waar je geen water in wilt hebben. Het water beschadigd de meerlagen aluminium cachering van de platen. En drogen zal dit pakket ook slecht. De dampdichte laag hadden we ook wel weg kunnen laten. Het lekt alsnog.

Filmpje van de lekkage in het zijgebouw uit het betonnen plafond
(Klik hier boven)

 


Afb xxx-4279 vs02: Werk Bouw-Slim uit Swifterbant. Lekkage zijgebouw zaterdag 26 januari 2019 uit het betonnen plafond van het zijgebouw op de elektriciteit. Foto 26 januari 2019 ~ 21:35 uur (Reiger Copyright)

 

 
   
o
   
   
o
 
v
 

 

 
 
 
Picture met tekst