.
. .

Zéér slechte ervaringen met bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant

 

Zomer 2017 lieten wij een werk uitvoeren door dit bouwbedrijf Bouw & Slim (Bouw-Slim) uit Swifterbant. Wij wonen zelf aan De Kruisboog* in Swifterbant. Het werk betrof, nieuw dakbeschot, pir-afschotisolatie, Hertalan® epdm-dakbedekking, dakgoten opnieuw opbouwen, aanbrengen leien, gedeelten van de buitenmuren* vervangen door isolatieframes en gevelbekleding
 

 

 

 

 

SBB - Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven ('S'SBB)
25 januari 2020 'De Luizerij' (van 'erin luizen'): SBB Stagemarkt Verlakkerij Bouw-Slim Smeerlapperij en Luizerij
De heren Bouw & Slim verwijderen 'SBB Erkend Leerbedrijf' van hun site
(Klik hier boven)

 

 >>> Hoe Bouw & Slim (Bouw-Slim) uit Swifterbant klanten belazeren, erin luizen, oplichten, en de beurs luizen
 << Laatste Nieuws >>     25 mei 2020:  Bouw-Slim 'Verlakkerij' en 'Luizerij'
Verlakkerij
en Inluizerij met Hertalan-producten, en veel meer
(Klik hier boven)

 

6 Januari 2020:  Bouw & Slim (Bouw-Slim) hebben hun Hertalan-epdm divisie gesloten
(Klik hier boven)

:

 

Waar klanten erin geluisd worden, langs de kant van de weg voor het bedrijf aan de Industrieweg 30 te Swifterbant,
IMG 4299 vs02
(Foto 3 februari 2019 Reiger Copyright)

 

Zomer 2017 hebben wij bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant
 
de volgende werken laten uitvoeren: nieuw dakbeschot aanbrengen, pir-(afschot)isolatie aanbrengen, Hertalan® epdm-dakbedekking aanbrengen, dakgoten vernieuwen, aanbrengen leien, gedeelten van de buitenmuren* vervangen door isolatieframes en aanbrengen gevelbekleding.

Zeer slechte ervaring met dit bouwbedrijf Bouw-Slim
Wij zijn niet tevreden over het werk van Bouw-Slim uit Swifterbant, en door Bouw-Slim bij ons in Swifterbant uitgevoerd. Sterker uitgedrukt we zijn er niet over te spreken, over dat werk van Bouw-Slim. Nog sterker: we zijn woedend. Het gaat over knoeien met het geld van een ander. We hebben het hier over knoeiwerk door bouwbedrijf Bouw & Slim uitgevoerd.
 

 


                                                         Bouwbedrijf "De Knoeierij", Industrieweg 30, Swifterbant

 

De 'opgelijden'
 

Bij Google vinden wij 27 september 2019 direct de volgende verwijzingen (zoekresultaten):
 


27 september 2019


27 september 2019


27 september 2019


Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) hebben het hier over hun eigen
portemonnaie, en niks duurzaam én voor het milieu 27 september 2019
 


27 september 2019


 

Bouwbedrijf Bouw-Slim, en de heren van Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) zijn slechts 'betrokken' waar het hun eigen 'portemonnaie' (buidel of beurs) aangaat.

Achter het woord ervaren heeft Bouw-Slim de woorden "vakmensen" en/of "specialisten" staan. Zo zien zij, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) zich zelf graag, en zo verkopen zij zich zelf graag. Maar dat deze heren géén vakmensen en géén specialisten zijn, en over de opbrengst van hun 'oplijding' en 'goed opgelijden en ervaren ... ' gaan we vertellen én laten we zien op deze site.

Van een dergelijk bedrijf mag je toch sowieso betrokkenheid verwachten, en dat de mensen die er werken goed opgeleid zijn? Als je dit in de eerste zinnen op je Bouw & Slim site al te berde1) moet brengen, is er misschien iets niet in orde? Zegt 'opgelijden' iets over het opleidingsniveau van deze mensen?
 

1) Te berde brengen is iets ter tafel brengen om het te bespreken, 'berde' betekent van oudsher plank of tafel, bord of legbord is een plank in een kast of aan de wand, het Duitse 'das Brett' betekent plank, het blad van een tafel werd van planken gemaakt (Eddy, Marian).

 

 


                                                        Bouwbedrijf "De Knoeierij", Industrieweg 30, Swifterbant

 

 
Indien wij van tevoren hadden beschikt over de kennis waarover we nu beschikken, waren we nóóit, maar dan ook nóóit met dit bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant in zee gegaan.
 

Bouw & Slim-site:

"Duurzaam bouwen
Energie besparen met isolatie en glas is eenvoudig en betaalbaar. Door het gebruik van duurzame materialen blijven uw onderhoudkosten beperkt. Bouw-Slim  besteedt veel aandacht aan duurzame keuzes en informeert u graag over de mogelijkheden. Goed voor het milieu én uw portemonnee."

Nog geen drie maanden na aanleg door Bouw-Slim waaide de Hertalan® epdm-dakbedekking
bij ons al los

"Duurzaam verbouwen
Een verbouwing vormt een handig moment om energiebesparende maatregelen te nemen in uw huis. Denk bijvoorbeeld aan isolatieglas, spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Vindt u zonnepanelen niet zo fraai, dan zijn er ook dakpannen met een zonnepaneel er in verwerkt."

Het lekt nu onder andere in onze nieuwe isolatiegevel en in de isolatie van het dak,
alles aangelegd door Bouw-Slim

 


                                                        Bouwbedrijf 'De Knoeierij', Industrieweg 30, Swifterbant

 

Niets, maar dan ook niets heeft dit bedrijf Bouw-Slim te maken met duurzaam en milieu
 
Onze renovatie is zeker niet duurzaam geweest. De fabrikant en leverancier schreef ons "dat de beste oplossing is om de bestaande Hertalan EPDM-dakbedekking (aangebracht door de heren van Bouw-Slim) te verwijderen en nieuwe Hertalan dakbedekking aan te brengen", terwijl de fabrikant en leverancier spreken over een levensduur van 50 jaar voor hun materiaal. De Hertalan epdm-dakbedekking is verknoeid en verprutst door Bouw-Slim.

De heren Bouw & Slim hebben slechts bekommernis over hun eigen portemonnaie.

Wij beschouwen het als onze burgerplicht om te laten weten en te waarschuwen wat een verbouwing of renovatie laten uitvoeren door bouwbedrijf Bouw-Slim betekent voor uw portemonnee, en wat u voor uw geld krijgt bij deze heren. De overheid wil graag dat we meedoen en 'waaks' blijven.
 

 

Review of recensie op het internet
 

De heren Bouw & Slim, de heer Jeroen van Wassenberg en de heer Sijbren van der Land vroegen mij, nog en al, tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden, hier tijdens de koffie die ze bij ons kregen, om een review of een recensie op het internet.

Aan dit verzoek voldoen wij graag.

Maar eerst zoeken we op wat een review en/of een recensie eigenlijk is, en we vinden: een terugblik, een beoordeling, een bespreking, een overzicht geven van, een in ogenschouw nemen van, een terugzien op, een kritische bespreking, een kritische beschouwing, of een oordeelgevend verslag.

Op het internet is een review of een recensie tegenwoordig een duim omhoog of een duim omlaag, of een paar sterren, aangevuld met een paar woorden. Maar dát vinden wij nou zó karig.

("Sterren? Voor Bouw-Slim??", riep iemand. "Zwarte gaten!" zul je bedoelen)

 

Wat vinden we op het internet over bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant?

Facebook (24 augustus 2019):

Ferdi Kuipers, 1 november 2017, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****   "Wat een fijn bedrijf! Klantvriendelijk en erg flexibel. Ze weten wat belangrijk is voor de klant. Bedankt voor jullie hulp!"  >  "Leuk", Jeroen van Wassenberg

Bert Jansen, 30 november 2016, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****   "Super bedrijf kan niks anders zeggen. Werken netjes, geen troep op de bouw. Als ik weer een verbouwing zou doen zeker weer met bouw-slim".  >  "Leuk", Bouw-slim

Mark van Dijk, 14 november 2016, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****   "Zeer goede  . . . . . . . . (ondervinding) met deze vakmensen. Meedenkend …. Zeer positieve  . . . . . . . . (ondervinding); echt bekwame vakmensen met goede ideeen en adviezen".

Peter Westveer, 30 juni 2014, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****   "Succes, mannen!"

Iloy Offerman, 2 juli 2014, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****   "Succes Mannen"

Hennie Blokdijk, 1 juli 2014, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****   "Superr bedrijf volgende keer zeker weer".

Harm Jan Ijzerman (Bouw & Slim werknemer of oud-werknemer)  30 juni 2014, beoordeelt zijn oud-werkgever Bouw-Slim met 5 *****   "Jullie kunnen het ik weet het suc6 Bob"  >  "Leuk", Bouw-slim

Ben Hekman, 7 juli 2014, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****

Nico Hartholt, 4 juli 2014, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****

Stukadoors Schilders Bedrijf, 30 juni 2014, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****

Liesbeth Broekhuizen, 30 juni 2014, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****

Linda Van Wassenberg* Neleman, 30 juni 2014, beoordeelt Bouw-Slim met 5 *****  ('Van Wassenberg', hé, een bekende naam)

Michel de Graaf, 30 juni 2014, beoordeelt Bouw-Slim met 4 *****

 

("Sterren? Voor Bouw-Slim??", riep iemand. "Zwarte gaten!" zul je bedoelen)

 

Bij Google-reviews vinden we (24 augustus 2019):

Edwin Marseille ***** 5 maanden geleden "Voor onze winkel in Lelystad (enjoy & meerens?) heeft bouwslim een balie gemaakt. Door goed mee te denken hebben we precies datgene gekregen wat bij ons past. Top gedaan! Vaklui die het vak verstaan."

Ben Hekman ***** 4 maanden geleden "Toppers, werken netjes en snel. Kundige vakmensen!"

Mark van Dijk *****  een jaar geleden "5 ***** kan er niks anders van maken. Werken netjes, geen troep op de bouw. Als ik weer een verbouwing zou doen, zeker weer met bouw-slim".

Bryan Kijk in de Vegte ***** een jaar geleden

Harm Jan Ijzerman (werknemer of oud-werknemer) ***** een jaar geleden

Mike Sauer ***** een jaar geleden

Erwin van der Land ***** 3 jaar geleden  ("Van der Land", hé, die naam zijn we eerder tegengekomen)

 

("Sterren? Voor Bouw-Slim??", riep iemand. "Zwarte gaten!" zul je bedoelen)

 

Wat schrijft bouwbedrijf Bouw-Slim op het internet over zichzelf  (8 februari 2019):

Wat vertellen, wat schrijven, heer Bouw en heer Slim aan ons:
"Over Ons.
Even voorstellen. Bouw-Slim is opgezet door Jeroen van Wassenberg en Sijbren van der Land, twee mannen met samen 45 jaar bouw . . . . . . . . (in de bouw gewerkt, door ondervinding geleerd hebbende???, als bron van kennis???, experiëntie???). Ons bedrijf specialiseert zich in nieuwbouw, verbouw en onderhoud. Van woningbouw tot utiliteitsbouw, Bouw-Slim kan altijd iets voor u betekenen.
Wat kunt u van Bouw-Slim verwachten. Bij Bouw-Slim heeft één aanspreek punt. Tijdens het gehele traject is alleen Bouw-Slim uw aanspreekpunt. Wij dragen er zorg voor dat tijdens de bouw precies zo wordt gebouwd als u dat wenst. U kunt met al uw vragen bij ons terecht. En als er eens iets is, zoeken wij samen met u naar een passende oplossing. Tevens kunnen wij voor u al het benodigde tekenwerk en constructieve berekeningen verzorgen.
Bouw-Slim staat voor gegarandeerde kwaliteit. Wij maken gebruik van de beste technieken en de meest hoogwaardige materialen, door dat wij onze vakmensen voortdurend bijscholen, Krijgt u gegarandeerd topkwaliteit".

Zie:  www.bouw-slim.nl  >  Over ons

Bouw-Slim Erkend Leerbedrijf. Bouw-Slim schrijft op haar site dat zij 'Vakman van de toekomst' opleidt.

Hoe is dit in Godsnaam mogelijk?
Hoe is het mogelijk dat dit bouwbedrijf Bouw-Slim officieel 'Erkend leerbedrijf' is? Hoe dat mogelijk is, en wie dat mogelijk maken, wie daar verantwoordelijk voor zijn (Rijksoverheid, Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW), Inspectie van het Onderwijs, en (S)SBB (Stichting Samenwerkingorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), leggen wij uit in 'De zoveelste lekkage na renovatie door bouwbedrijf Bouw & Slim (Bouw-Slim)

De zoveelste lekkage na renovatie door bouwbedrijf Bouw & Slim (Bouw-Slim)


SBB-logo op/van de Bouw-Slim siteWij van 'De Regen Tegenhouden' werkten in het Middelbaar BeroepsOnderwijs, én wij 'genoten' onderwijs in het MBO. Wij stonden zo gezegd aan beide kanten van de tafel (tafeltjes). Wij schamen ons, dat wij in dit onderwijs gewerkt hebben, en wij schamen ons dat wij deelgenomen hebben aan dit Nederlandse Onderwijs, dat wij dit onderwijs 'genoten' hebben.

 

("Sterren? Voor Bouw-Slim??", riep iemand. "Zwarte gaten!" zul je bedoelen)

 

Eerst nog even over de sterren bij Google en Facebook

Bij Google en Facebook kunnen sterren worden behaald. Zelfs halve sterren. 5 Sterren voor het beste resultaat. Een beoordeling van 9 op een schaal van 10 zet Google bijvoorbeeld om naar 4½ ster. Een beoordeling van 3 op een schaal van 10 wordt 1½ ster. Dit laatste is natuurlijk een heel slechte beoordeling. Geen ster of een halve ster is waardeloos volgens dit systeem. Maar waarom geef je voor iets dat slecht of waardeloos is dan toch nog een halve gouden of hele ster??
 

 (6 sterren!)


Maar dit is pure misleiding

Bij een heel slechte prestatie kan je al een halve ster of een hele ster krijgen?! Sterren fonkelen, sterren zijn van goud of zilver, of hebben in ieder geval die uitstraling. Sterren geven aan dat iets 'buitenaards' is, dat iets 'hemelsch' is, dat iets superieur is. Zo ook bij Google, de sterren krijgen een kleur geel mee, het moet iets van goud hebben, "Het moet alles goud zijn wat blinkt" (afgeleid van 'het is niet al goud wat blinkt' > schijn bedriegt). Als het geen goud is, dan maken we het wel goud, zelfs als het rotzooi of waardeloze troep is. 'Knollen voor citroenen verkopen' (oplichten/bedriegen), oftewel mensen iets van geen of geringe waarde als iets kostbaars aanprijzen of 'aansmeren'.

 

 
Onderliggende Bouw & Slim verwijzing 26 september 2019 op het internet. 7 Reviews waaronder een Bouw & Slim familielid, en Harm Jan IJzerman
 oud Bouw-Slim medewerker die hier op ons dak gewerkt heeft tijdens de renovatie die hier besproken gaat worden.
Deze 7 reviews leveren 5 sterren op. Vier van deze 7 reviews delen alleen hun sterren uit. Sinds maart 2014.

 

 

Echte sterren
 
We gaan bij Michelin kijken
Bij Michelin betekent één ster niet een waardeloos resultaat. Wel nee, één ster betekent bij Michelin een uitstekende keuken in zijn categorie (Une très bonne table dans sa catégorie). Twee sterren betekenen een verfijnde keuken die een omweg waard is (Table excellente, mérite un détour). Drie sterren betekenen een uitzonderlijke keuken die een reis waard is (Une des meilleures tables, vaut le voyage).

Sheriff
Als je aangehouden wordt in Amerika en de sheriff toont zijn badge met ster, bedoelt hij dan jou te zeggen, kijk ik heb één ster, eigenlijk ben ik een heel slechte politieman?

Een brigadegeneraal heeft één ster
In het leger kan je ook sterren krijgen. Met één ster ben je al Brigadegeneraal of Commodore. Dan ben je géén kleine jongen! Met twee sterren ben je Generaal-majoor of Schout-bij-nacht. Met drie sterren ben je Luitenant-Generaal of Vice-Admiraal. Met vier sterren ben je Generaal of Admiraal. Met vijf sterren ben je General of the Army,of Veldmaarschalk, of 'Generaloberst' in Duitsland.

 


George Smith Patton Jr. (San Gabriël Californië 11 november 1885 - Heidelberg Duitsland 21 december 1945), vier sterren generaal,
een van de véle bevrijders van Europa en dus ook van Nederland. Vier sterren op zijn cap, vier sterren op
de boorden van  zijn overhemd, en vier sterren op de epauletten op zijn schouders

 

_____________________________________________________________________________

 

 

 

20 Juli 2017 zijn de heren Bouw en Slim hier voor het laatst

 

Het werk is dan nog niet af. Na de vakantie komen ze terug, beloven ze. Ze vragen aan mij of ik al vast wel de laatste termijn wil betalen, en beloven nogmaals plechtig na de vakantie terug te komen.

Maar na de vakantie zien wij geen Bouw-Slim meer. Als ze uiteindelijk 2 november 2017 verschijnen zijn wij wel even klaar met ze.

Tijdens de bouw lopen we al tegen van alles en nog wat aan aan. Maar als je dak er af ligt, hou je je mond wel.

Dan besluiten we maar eens op te gaan schrijven wat er allemaal gebeurd is, waar we allemaal tegen aangelopen zijn inmiddels, en wat er allemaal aan de hand is, we gaan zaken uitzoeken, we gaan opzoek naar deskundigheid, we vinden en ontmoeten echte deskundigen, en het allerbelangrijkste van al, we worden zelf deskundig, en dat wat we gevonden hebben sturen we naar de heren van Bouw & Slim. Veel kennis vinden we ook op het internet, veel is op het internet tot je beschikking, of wordt je gewoon toegestuurd.

31 December 2017 resulteert dit in een eerste brief of rapport aan de heren van Bouw-Slim. De brief wordt lang. Een brief van 25 A4-tjes en een bijlage van 67 A4-tjes met daarin 131 foto's.

 Reiger Bouw IMG_4326 102403 'Brief aan Bouw-Slim 31 december 2017 met Bijlage'. Brief aan Sijbren van der Land van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, 25  A4-tjes tekst, Bijlage 67 A4-tjes met 131 foto's (Met dank aan GV Productions - Reiger Copyright)
 

Omdat dit wel een erg lange brief is, en dit een lange pagina op het internet (boekrol of scroll) zou worden, besluiten we de brief in vier delen te hakken. Het worden vier scrolls:


1 - Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 31 december 2017:
Prodeq Prime+ (Oldenboom) multiplex gevelbekleding niet gemonteerd met rvs (roestvaststaal), maar met roestende nagels. ○ Door Bouw & Slim, gaten (bomkraters) geslagen naast de nagels. ○ Zaagsnedes Prodeq Prime+ niet geseald door Bouw-Slim, niet volgens verwerkingsinstructies gewerkt, Jeroen van Wassenberg probeert dunnere platen te leveren dan volgens zijn offerte. ○ Geen poppenhuis. ○ Bouw-Slim bord is ineens weg. ○ We beginnen ons een beeld te vormen, en we gaan terugfilmen. ○ Wij stellen voor onszelf een scherpe deadline: 1 november 2017.

'Een wandeling'  Deel 1 van 4 (Klik op Deel 1)

 

2 - Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 31 december 2017:
○ Bouw & Slim laten het dak openliggend achter, houten constructie en isolatie worden nat. ○ Is Bouw-Slim wel gecertificeerd om het Hertalan-epdm te kunnen aanbrengen? ○ De certificaten-paraplu. ○ Zware wind trekt het Hertalan-epdm los van de dakrand, stenen op de dakrand. ○ Het 'buitenaardse' product. ○ Nergens wordt het Hertalan-epdm in of op de daktrim geseald door Bouw & Slim. ○ 'Kleien en smeren' met de Hertalan lijmen en kit. ○ Regenwater slaat achter de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding, constructie ligt open. ○ Blazen onder het Hertalan-epdm op de dakrand. ○ Dakrand hangt aan schotje OSB van 10 mm. ○ Belabberde constructie met klosjes. ○ 1e Lekkage al tijdens de werkzaamheden in zijkamer en garage. ○ Veel te diep geboord voor de isolatiepluggen ondanks mijn waarschuwingen. ○ Bouw & Slim gaan door het betonnen dek, scherven vallen uit het betonnen plafond, bomkraters in het plafond van de zijkamer. ○ Isolatiepluggen onvoldoende diep geplaatst.

'Een wandeling'  Deel 2 van 4 (Klik op Deel 2)

 

3 - Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 31 december 2017:
De zijwand buiten van de zijkamer beneden. ○ Buitenmuur staat voor 8 cm naast de funderingsbalk, rustte slechts voor 2 cm op de funderingsbalk. ○ Over de trouweloze metselaar, trouw aan zijn baas - ontrouw aan zijn vak. ○ Géén kozijnbeugels volgens offerte Bouw-Slim à € 145,20, maar 10 hoekjes van € 0,75 per stuk. ○ Géén geïsoleerde kantplant volgens afspraak, maar een prutsvoet onder het isolatieframe. ○ Schandalig metselwerk, zielig metselwerk door Bouw-Slim. ○ Specie in 'vlagen'. ○ "Niemand die het ziet", tegen opdrachtgever. ○ Je reinste 'bagger' (waardeloos werk, rotzooi, knoeiwerk) door Bouw-Slim. ○ Het flabberend gemonteerde dampdoorlatende doek van 'Bouwcenter' door Bouw & Slim. ○ Sloop van de voet gemaakt door Bouw-Slim door Reiger Kloosterman (opdrachtgever). ○ Opbouw van een juiste voet door Reiger Bouw. ○ Sloop ventilatielatten (onvoldoende hout) aangebracht door Bouw-Slim, door Reiger Kloosterman. ○ Aanbrengen juiste latwerk door Reiger Bouw volgens voorschriften.

'Een wandeling'  Deel 3 van 4 (Klik op Deel 3)

 

4 - Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 31 december 2017:
○ Niet nodig om alles vast te leggen vond de heer Sijbren van der Land (Slim). ○ Bij Sijbren van der Land (Slim) moet je alles vast leggen, tot iedere schroef, nagel, en zo méér!Lekkage langs de stalen dubbelwandige pijp van de openhaard. ○ Over de overstorten en bekleding van de dakgoten. ○ Het verdwenen ventilatiegat, vergeten door Bouw & Slim! ○ Nogmaals lijmen van de Hertalan epdm-naden en 'kleien in de goot'. ○ Hertalan-epdm onvoldoende of niet gelijmd. ○ De 'verholen goot' van Jeroen van Wassenberg, en de leien op het schuine dak. ○ Hertalan-epdm trekt zich los van het verticale gedeelte dakopstand. ○ Nogmaals het niet sealen bij de dakrand/-trim. ○ Het pikken van het lood door Bouw-Slim. ○ Communicatie Bouw-Slim. ○ Een plas veel groter dan voorheen. ○ Lekkage in de slaapkamer. ○ Bouw-Slim spreekt over een probleem bij een daktrim-aansluiting, tussen twee delen daktrim, en kit deze verbinding af. ○ Bouw-Slim verwijdert mijn stenen van de dakrand van de 'Kapel', en constateert hier geen probleem! ○ Het is hier echter onder het Hertalan-epdm 'zeikenat', Bouw-Slim heeft het epdm hier niet gelijmd, het epdm ligt gewoon los. De wind hoeft het alleen op te tillen. ○ De heren Bouw & Slim zeggen dan aan mij 'dat het dak er in uitstekende staat bij ligt'. ○ En opnieuw lekkage op dezelfde plek in de slaapkamer na de reparatie door Bouw-Slim. ○ Ingebrekestelling van Bouw-Slim, ingebrekestelling van de heren van Bouw & Slim, de heer Jeroen van Wassenberg (Bouw) en de heer Sijbren van der Land (Slim), de werkzaamheden zijn niet naar behoren uitgevoerd, er zijn gebreken, het is allemaal nogal gebrekkig.

'Een wandeling'  Deel 4 van 4 (Klik op Deel 4)

 

 

 

Wij hebben zes weken gewacht op een reactie
 
van heer Slim en heer Bouw (Bouw-Slim). Maar die kwam niet. Zes weken leek ons een redelijke termijn voor een reactie op de inhoud van mijn brief.

23 Februari 2018
sturen wij de heer S. (Sijbren) van der Land nog een brief/rapport. Deze tweede brief/dit rapport 'Een wandeling over neergedaald en bezonken stof' aan Bouw-Slim, heb ik speciaal voor hen laten drukken en inbinden, het zijn 29 pagina's.

AANGETEKEND verstuur ik hen ook deze brief / dit rapport via PostNL

 Reiger Bouw IMG_4327 vs05 'Brief aan Bouw-Slim, t.n.v. de heer Sijbren van der Land met datum 23 februari 2018': "Een wandeling over neergedaald en bezonken stof". 29 A4-tjes tekst met foto's.
(Reiger Copyright - Drukwerk en binding 'De Copieerderij' Heerenveen)
 

 

Brief* aan de heer S. van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, met datum 23 februari 2018:
○ Aanvullend onderzoek. ○ Waardeloze constructie dakrand 'Kapel' door Bouw & Slim, dakrand hangt aan een schotje OSB van 9 of 10 mm. ○ Later zal Sijbren van der Land (Slim) via zijn advocaat laten weten, dat het door hen gemaakte dak niet geschikt is om op te lopen. Schoorsteenveger? Glazenwasser? Monteurs zonnepanelen? Wassen zonnepanelen? ○ Opdrachtgever heeft zelfs nog expliciet gevraagd om goten waarin je kan staan! ○ Maar nu meldt Sijbren van der Land (Slim), dat je dus op dit dak niet kan lopen! ○ Bouw & Slim lijmt het Hertalan-epdm over de 'leegte'. ○ Een vijver op het dak. ○ Desintegratie van de Prodeq Prime+ multiplex platen. ○ Randen Prodeq Prime+ niet geseald door Bouw & Slim. ○ Niet gewerkt volgens verwerkingsvoorschriften Prodeq Prime+ door Bouw-Slim. ○ Spréékverbod door Sijbren van der Land (Slim). ○ Géén Uniprime geleverd volgens offerte door Bouw-Slim, maar Prodeq Prime+. ○ UniPrime waarschuwt zelfs voor deze praktijk: "Let u erop dat u wel UniPrime koopt en niet een andere plaat waarvan gezegd wordt dat het UniPrime is". ○ Open voegen, en géén stuiknaden zoals Bouw-Slim die nu gemaakt heeft. ○ Oplichting en knoeierij door Bouw & Slim (Bouw-Slim). ○ Over de basis van Jeroen van Wassenberg (Bouw) die niet goed is. ○ Slordige montage pir-isolatieplaten door Sijbren van der Land (Slim). ○ "Niemand die het ziet", door Bouw & Slim. ○ IJs achter de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding. ○ Doortekening van de fineerlagen in de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding door vochtinwerking. ○ Abominabel timmerwerk gootkasten en goten door Bouw-Slim. ○ Over 'Schietspijkers'. ○ Over de stads- of zijuitloop. ○ Twee plaatjes Prodeq Prime+ multiplex van 300 x 250 x 15 mm à € 148,87 betaald aan en niet geleverd door Bouw & Slim, oplichting en afzetterij. ○ "Die ouwe heeft het toch allemaal niet in de gaten". ○ We gaan contact opnemen met de fabrikant van het Hertalan-product.

'Een wandeling over neergedaald en bezonken stof' (Klik hier)

 

 

Drie weken later komt PostNL bij ons aan de deur

Mijn Aangetekende brief aan Bouw-Slim 'Een wandeling over neergedaald en bezonken stof' krijg ik drie weken later ongeopend terug van PostNL: "Ze waren niet thuis", "Ze waren aan het werk", en "Was het niet handiger geweest als u het pakketje zelf even gebracht had?", krijgt mijn vrouw te horen aan onze voordeur, én zij mag tekenen voor ontvangst van ons eigen pakketje, het blijft per slot van rekening een 'Aangetekend stuk', en de boekhouding bij PostNL moet wel kloppen.

"Een afhaalbericht voor een aangetekend pakket is door ons niet ontvangen, anders hadden we deze gewoon opgehaald", Sijbren van der Land, directeur eigenaar bouwbedrijf Bouw & Slim te Swifterbant.

Bouwbedrijf Bouw-Slim heeft geen eerste en tweede Bericht/Kennisgeving, het laatste is het zogenaamde Afhaalbericht, van PostNL ontvangen?

Ik schrijf mevrouw Post, mevrouw Herna Verhagen, ik heb voor haar gewerkt, een brief.
 

Brieven aan mevrouw mr. drs. H.W.P.M.A. Verhagen, CEO en/of Bestuursvoorzitter PostNL,
 en de antwoorden van PostNL
 
(Klik hier)

 

 

Onze brief 'Een wandeling over neergedaald en bezonken stof' aan Bouw-Slim eindigt met:

"U begrijpt, dat wij natuurlijk ook nog contact gaan opnemen met het bedrijf Hertalan om te vragen hoe het mogelijk is, dat hun speciale Hertalan® KS137 lijm niet in staat is gebleken om het materiaal bijvoorbeeld op een dakrand vast te plakken op aluminium, op hout, of op lucht. En waarom hun speciale Hertalan® KS96 kit twee delen Hertalan-epdm niet op elkaar krijgt. Een 'superieure' kit volgens uw heer Jeroen van Wassenberg (Bouw)! Voorts gaan wij de andere zaken voorleggen zoals het 'kleien en smeren', en hoe u aan uw certificaten bent gekomen om hun epdm te kunnen en mogen leggen. U vertelde mij toch dat u gecertificeerd bent?", aan Sijbren van der Land, een van de heren Bouw & Slim.

 

 

Wij, Reiger(hsch) Kloosterman schrijven onze volgende brief
 
Deze brief is te lang voor een internetpagina, 39 pagina's tekst en foto's, daarom delen we de brief in tweeën (twee scrolls):

Brief* aan Hertalan® Epdm-dakbedekkingen / Carlisle® Construction Materials B.V. met datum 12 maart 2018:
"Kunt u mij misschien aanwijzingen geven, hoe ik dit alsnog tot een goed einde kan brengen?" ~ Deel 1
(Klik hier)

Brief* aan Hertalan® Epdm-dakbedekkingen / Carlisle® Construction Materials B.V. met datum 12 maart 2018:
"Kunt u mij misschien aanwijzingen geven, hoe ik dit alsnog tot een goed einde kan brengen?" ~ Deel 2
(Klik hier)
 

 


Reiger Bouw IMG_4119 vs03 'Brief aan Hertalan-Carlisle over de Bouw-Slim werkzaamheden': "Kunt u mij misschien aanwijzigen geven, hoe ik dit alsnog tot een goed einde kan brengen?" Brief/rapport, 39 pagina's tekst en foto's, klaar om verzonden te worden. (Reiger Copyright - Druk en binding Koninklijke Van der Most, Bonenburgerlaan 7a, Heerde)

 

 
 

Vrijdag 23 maart 2018 17:20 uur krijgen wij een e-mail van Carlisle Construction Materials B.V. uit Kampen

Helaas kunnen wij deze e-mail hier niet plaatsen. De e-mail vermeldt in de kleine lettertjes: 'This message and any associated files is intended only for the use of the individual or entity to which it is addressed and may contain information that is confidential, subject to copyright or constitutes a trade secret'.


Wij kunnen wel vermelden wat de QESH Manager van Carlisle CM Europe ons in deze e-mail bericht:

Ze zijn erg geschrokken van de foto's met bijschriften in mijn verslag aan hen. Ze vinden dat Bouw-Slim ons behoorlijk in de kou of beter gezegd met de nattigheid heeft laten zitten. Het werk dat Bouw-Slim heeft geleverd is uitermate teleurstellend. Ze zijn dan ook zeker geen gecertificeerd verwerker. Sterker Bouw-Slim is niet eens een klant van ons. Herstel zal - op basis van de foto's - een hele kluif worden. Hoewel ze (Carlisle) niet verantwoordelijk zijn voor de problemen op ons dak, willen ze graag helpen de problemen op te lossen. De QESH manager wil hun meest geschikte technisch adviseur sturen om de situatie te komen bekijken. Op basis van het bezoek zullen zij proberen te adviseren hoe één en ander het best aangepakt kan worden. (QESH staat voor Quality Environment Safety and Health)

 

Bouw-Slim is niet gecertificeerd

om het product Hertalan® epdm-dakbedekking aan te brengen. Dat moge toch wel duidelijk zijn na deze e-mail. Aan mij vertelden de heren Bouw & Slim, dat zij gecertificeerd waren, legden een stuk Hertalan®-epdm voor mijn neus op tafel en verhaalden met veel bravoure over het Hertalan®-product, in hun kantoor aan de Industrieweg 30 te Swifterbant en roemden zij de superieure en 'buitenaardse' kwaliteiten, ook van de Hertalan®-lijmen en Hertalan®-kit/sealant. Van Wassenberg (Bouw) trok het Hertalan®-epdm voor mijn ogen 400% uit, om de elasticiteit van het product te tonen. Het was indrukwekkend.

Later zal blijken dat de Heren Slim & Bouw zelfs dachten, dat je de lijm niet eens meer hoefde aan te brengen. Zonder blik, koker, of drukvat te verlaten zouden deze Hertalan®-lijmen en/of -kit de Hertalan® epdm-dakbedekking vast en waterdicht krijgen, tenminste volgens Van Wassenberg (Bouw) en Van der Land (Slim) dan.

Er is een bepaald woord voor, als je zegt dat je gecertificeerd bent, maar achteraf toch blijkt dat je dat niet bent. We kunnen er even niet opkomen, maar dat komt nog wel ......  Iets met diploma ........

Blij zijn wij dat Hertalan® - Carlisle® zelf komt kijken. Ik heb de brief, de brieven en de rapporten, geschreven en de foto's gemaakt. Maar ook anderen hebben hiervoor hun kennis (deskundig1-heid) aangedragen, en voor foto's en filmpjes gezorgd. Maar beter is, dat de fabrikant van het product, de producten, zelf komt kijken, om te zien of mijn schrijvens op waarheid rusten.

(deskundig1:  bnw. Uit Des, 2den nv. onz. van de en Kundig)

 

Goede Vrijdag 30 maart 2018 bezoek Hertalan® - Carlisle® CM Europe

Twee technisch adviseurs, man en vrouw, van Hertalan® - Carlisle® komen langs Goede Vrijdag 30 maart 2018  
 

 Bezoeken Hertalan® - Carlisle® CM Europe en hun Projectbezoekrapport/-verslag
Klik hier

 

 

Bouw-Slim heeft stempel 'Hertalan® 50 jaar Praktijkervaring op het dak' op hun site geplaatst!
 
De heren Bouw & Slim hebben nu 20 februari 2019 het stempel 'Hertalan® 50 jaar Praktijkervaring op het dak' op hun Bouw-Slim site staan. In de tweede helft van het jaar 2015 jaar vierde Hertalan® feest. Zij bestonden 50 jaar! Hoewel het stempel een oud en rafelig voorkomen heeft, is het stempel van nu, anders kan er natuurlijk geen 50 jaar op staan. (5 maart 2019)

2 Juni 2018 stond dit 'Hertalan® 50 jaar Praktijkervaring ervaring op het dak'-stempel nog niet op de Bouw-Slim site. Moet dit stempel een soort van certificaat verbeelden? Zo van, wij van Bouw-Slim hebben nu ook '50 jaar Praktijkervaring met Hertalan® op het dak'.

Of is Bouw-Slim in de tussentijd misschien gecertificeerd geworden door Hertalan®, en mogen ze nu het officiële keurmerk dragen? Misschien hangt er ook al een Hertalan®-schildje aan het Bouw-Slim gebouw aan de Industrieweg 30 in Swifterbant?

Of zijn de heren Bouw & Slim op dit moment op cursus bij Hertalan®, en heeft Hertalan® tegen ze gezegd, zetten jullie maar alvast ons stempel op jullie Bouw-Slim site? (Het echte Hertalan®-stempel bestaat uit een ring en een balk. In de ring is te lezen 50 Jaar Praktijkervaring op het dak, in de balk staat Hertalan®)

 

Hertalan® - 50 Jaar - Praktijkervaring op het dak(Hertalan® zegel of stempel)

 

Voor de echte 'Hertalan® - 50 Jaar - Praktijkervaring op het dak' stempel zie:
https://bouw-slim.nl/epdm
(Link kopiëren)

Let op, het stempel is op of even voor 21 maart 2019 verwijderd door de heren van hun Bouw & Slim-site

 

De volgende Certificaten-paraplu?

 

 

Bouw-Slim heeft stempel 'Hertalan® 50 jaar Praktijkervaring op het dak' van hun site verwijderd!
 
De heren Bouw & Slim hebben 21 maart 2019 het 'Hertalan® 50 jaar Praktijkervaring op het dak' -stempel verwijderd van hun Bouw & Slim-site.

Hertalan®  50 YEARS  PRACTICAL EXPERIENCE ON THE ROOF (leeg stempel)

 

 

Linkedin

Op de Linkedin-pagina van Jeroen van Wassenberg (Bouw), mede eigenaar Bouw-Slim, vinden wij 26 september 2019 > 1 november 2019 onder cursussen dat Jeroen van Wassenberg een cursus HERTALAN EPDM gedaan zou hebben.


Bouw & Slim (Bouw-Slim) zijn niet gecertificeerd
Vrijdag 23 maart 2018 kregen wij van de heer Gerhard Kok HR/QESH manager van Carlisle Construction Materials B.V. (Hertalan) uit Kampen een e-mail: "Ze (Bouw-Slim) zijn dan ook zeker geen gecertificeerd verwerker. Sterker Bouw-Slim is niet eens een klant van ons".


Diplomafraude?
Heeft Jeroen van Wassenberg (Bouw-Slim) alsnog een cursus gedaan bij Hertalan? Heeft hij de cursus gedaan, maar is hij niet geslaagd? Kan je op Linkedin gewoon je waar aanprijzen, zonder dat je over deze waar beschikt? Zeg maar frauderen met je opleiding? Diplomafraude? Is dat zo een platform? Als je zegt dat je een cursus gevolgd hebt, denken mensen misschien wel dat je hem ook gehaald hebt? Heeft Carlisle/Hertalan dit bedrijf Bouw-Slim alsnog aan een certificaat geholpen, wetende wat hier allemaal gespeeld heeft?
 


Linkedin       Jeroen van Wassenberg       4 januari 2020

Ervaring

Mede eigenaar Bouw-Slim Swifterbant
maart 2014 - heden · 5 jaar en 11 maanden  (Sijbren van der Land juni 2014 - 5 jaar en 8 maanden)

Werkzaamheden:
Tekenen en bouwplanontwerp Google sketchup pro
Het voeren van acquisitie, adviseren, projectbegeleiding.
Onderhouden van bedrijfswebsite.


Opleiding

    ROC Midden Nederland 2002 - 2006

Het logo van ROC Midden Nederland heeft aan de rechterzijde vijf vogelveren. Het heeft iets van een tooi, of verbeeldt het de veren die iemand, de student, de medewerker, of de bestuurder, in de reet gestoken worden? Tooit het ROC Midden Nederland zichzelf misschien met veren, of steekt het zichzelf veren in de kont (in het aarsgat)?
Gezien het werk dat door Jeroen van Wassenberg en zijn Bouw-Slim, is afgeleverd bij ons, is dit een schande voor het ROC Midden Nederland, of is het misschien juist een opleiding in oplichterij, in zakken vullen, knoeiwerk, en bedrog?


Cursussen


Alarmsysteem Basic
Nestor

HERTALAN EPDM  <<< <<<

VCA basic element of safety scc
9644270/1/NL/642543

 

Op de Bouw-Slim epdm-pagina is niets te vinden over Hertalan®-epdm of de Hertalan®-producten! Ook niet meer het stempel met 'Hertalan® 50 jaar Praktijkervaring op het dak'.

Dat is toch vréémd? Je vertelt wel op je Linkedin-pagina (Jeroen van Wassenberg) over de cursus HERTALAN EPDM die je gevolgd hebt, en je knoeit en je 'sméért', en je 'lapt' ('de bijlapperij'), letterlijk ('de sméérlapperij') met de Hertalan-producten op ons dak. En op je eigen Bouw-Slim epdm-internetpagina staat niets meer over Hertalan, het product dat je je klanten áánsméért (met list verkopen, zeggen dat je gecertificeerd bent om het product aan te kunnen brengen, terwijl je dat helemaal niet bent).

Jeroen van Wassenberg (Bouw) onderhoudt de eigen Bouw-Slim bedrijfswebsite. Het moet dus vrij eenvoudig zijn voor hem om ook op de epdm-pagina van de bedrijfswebsite (Bouw-Slim) de door hem gevolgde cursus HERTALAN EPDM te vermelden. Maar dit doet hij dus niet. Sterker, helemaal niets over Hertalan, meer.

Tegen mij vertelden Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van de Land (Slim) in het voorjaar van 2017 dat zij gecertificeerd waren om het product aan te brengen. Maar bij navraag later bij Carlisle/Hertalan bleken zij dit dus niet te zijn.
 

De Hertalan®-epdm cursus die Jeroen van Wassenberg (Bouw) gevolgd zou hebben

23 Oktober 2019 (zie hertalan.nl/over-ons/trainingscentrum.aspx)
De cursus wordt gegeven in het trainingscentrum dat de Carlisle® Academy genoemd wordt en duurt een dag, geheel verzorgd. Deze cursus kost € 85,- ex. BTW per persoon, inclusief lunch, een intensieve begeleiding en een gereedschapskoffer met hierin alle basis gereedschappen voor de verwerking van het Hertalan-epdm.

's Ochtends is het theoriegedeelte, introductie moedermaatschappij Carlisle® CM Europe, presentatie van de Hertalan-producten en EPDM daksystemen, en een rondleiding door de fabriek.

's Middags het praktijkgedeelte bestaande uit het realiseren van een gekleefde of geföhnde lijmverbinding, het inwerken van een H.W.A., en het inwerken van een binnen- en buitenhoek.

Wij vinden niets over certificeren of een certificaat dat behaald kan worden met deze opleiding.


Wij denken dat deze cursus volstrekt onvoldoende is
Hoe bekleed je een goot met Hertalan-epdm? Hoe werk je een lichtkoepel in? Hoe plaats je de daktrim bij Hertalan-epdm? Hoe ga je te werk bij een inspringing? Hoe maak je een aansluiting met andere dakbedekkingen? Hoe werk je een rookkanaal in? Hoe werk je een aan-/afvoer van de CV-installatie in? Hoe leg je het Hertalan-epdm bij/tegen een opgaande gevel? Hoe plaats je de 'loodvervanger'? Hoe hoog leg je het Hertalan-epdm bij het maken van een goot?

Wat voor een 'papiertje' (certificaat?) krijgen de mensen mee als ze deze cursus van één dag gevolgd hebben?

 
Is opleiden, scholing ('vorming') bij Carlisle-Hertalan misschien een ondergesneeuwd kindje?
In de eerste alinea op - hertalan.nl/over-ons/trainingscentrum.aspx - vinden we taalfouten. Slordige taalfouten > slordige materiaalverwerking? "De vele unieke voordelen voordelen (2x) van het materiaal, de toepassingen en de verwerkingsmethoden komen uitgebreid aan bod. Want het beste resultaat, begint met goede communicatie."

In de laatste zin is de komma overbodig.
 

Op - epdm-hertalan.fr/la-societe/formation.aspx - oktober 2019
vinden wij een Hertalan-Carlisle instructeur die aan een groep studenten van de Carlisle® Academy in Kampen voordoet hoe je een overlap van twee banen Hertalan®-epdm lijmt waarschijnlijk met de Hertalan® KS137 contactlijm, links achter de instructeur zien we een pot van deze lijm staan. Rechts een blik waar een kleine werkvoorraad in is gegoten. De instructeur smeert de lijm met een kwastje op de beide delen Hertalan-epdm die aan elkaar gelijmd moeten worden, het is immers een contactlijm. We zien dat de lijm niet mooi egaal aangebracht kan worden. Het ziet er vlekkerig uit. Deze lijm 'smeert' niet fijn. Voorts zien we dat een smal strookje naast een lijn niet van deze lijm wordt voorzien, omdat hier straks de Hertalan® KS96 kit/sealant moet komen. Dit strookje wordt niet heel nauwkeurig vrijgehouden van deze lijm. De lijm verdraagt geen vocht, en dit is de reden dat altijd geëindigd moet worden met de Hertalan® KS96 kit/sealant. Waar de kit/sealant moet komen, moet dus géén lijm zitten.
En zó moet je op het dak vele meters maken met je kwastje? Zeker als je het Hertalan®-epdm in banen legt zoals de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim) uit Swifterbant. Op ons dak véle tientallen meters.


Totaal 142 meter met het kwastje!
Bij ons werkten de heren Bouw-Slim (Bouw-Slim) volgens de methode met het kwastje. Wij komen op ons dak aan 68 m naden, en voor de omranding (alleen kimfixatie en kimfixatie/aluminium daktrim) op 74 m. Totaal 142 meter met het kwastje! De daktrim (48 m) is nergens geseald geworden met de Hertalan® KS96 kit/sealant door deze heren. De Hertalan® KS137 contactlijm moet je tweezijdig aanbrengen. Soms brachten de heren Bouw & Slim de lijm maar éénzijdig aan, ze drukten het Hertalan®-epdm dan maar meteen in de nog natte Hertalan® KS137 contactlijm. Soms brachten ze maar helemaal geen lijm aan: "We gaan effe proberen of het ook zonder de Hertalan® KS137 kan". Als het Hertalan®-epdm er omhoog waait, leg ik, Reiger Kloosterman, er maar stenen op. Als de heren die enige keer nog komen voor een lekkage op een heel andere plek, in een ander compartiment, verwijderen de heren mijn stenen. Sijbren van der Land (Slim) e-mailt mij even later: "
U heeft zojuist per e-mail de vraag gesteld waarom er twee stenen zijn verplaatst. Om uw lekkageprobleem te kunnen onderzoeken hebben wij de stenen verplaatst om te kijken of daar misschien een probleem onder lag verborgen, dat is echter niet zo".

Het Hertalan-epdm is er niet gelijmd geworden door Sijbren van der Land (Slim), en het is er zeiknat onder het Hertalan®-epdm. Sijbren van der Land (Slim) en Jeroen van Wassenberg (Bouw) hadden mij verteld dat zij gecertificeerd waren om het product aan te brengen. Maar dat waren ze dus niet, en waarschijnlijk nog steeds niet. En mochten de heren in de tussentijd wel 'gecertificeerd' zijn, dan gaan we kijken wat de 'certificeren' precies inhoudt, en daar worden we niet blij of vrolijk van. We gaan het hieronder zien.


Formation (vorming) Hertalan-epdm France.
L'Application de Hertalan® KS137 adhésif de contact avec un pinceau, cette colle ne se propage pas bien, c'est un état tachetée, c'est
 une condition inégale
Centre de formation 'Carlisle® Academy' à Kampen, internet oktober 2019

(Opbrengen van de Hertalan® KS137 contactlijm met een kwastje, deze lijm smeert niet lekker uit, het is een vlekkerige toestand
Trainingscentrum Carlisle® Academy te Kampen)

 

Bouw-Slim 'Overlap (naad) tussen twee banen Hertalan-epdm op ons zijgebouw': 'Het is naatje' (waardeloos)

Bouw-Slim IMG_4250 vs03 'Vraag aan Carlisle®-Hertalan® "Dit kan toch niet goed zijn?".' Is dit het resultaat van de cursus in het Trainingscentrum 'Carlisle® Academy' te Kampen? Wordt dit er zo geleerd? Foto 4 november 2018 15:50:07 uur Reiger Copyright

Wat schrijven Carlisle® en Hertalan® in hun bezoekrapport: breedte overlap en sealant-breedte > goed. Deze overlap, deze naadverbinding lijkt toch nergens naar! Het is niet om aan te zien! Dit is "uien", zegt onze adviseur/expert. Wat hier wel aan de hand is, komt niet voor in de vragenlijst 'Waarnemingen' van het Projectbezoekrapport van Carlisle®-Hertalan®.

Indien Carlisle® - Hertalan® dit wensen, kan ik het ontwerp/model van uw Projectbezoekrapport samen met u nalopen om tot een goed ontwerp/model bezoekrapport te komen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de kwaliteit van de verlijming naad/overlap niet in uw rapport is opgenomen, ondergetekende ing. Reiger(hsch) Kloosterman.

Wel adviseerden de adviseurs van Carlisle® en Hertalan® mij toch er maar een nieuw 'zeiltje' van hun Hertalan®-epdm overheen te leggen. Het gebobbel onder hun nieuwe zeil moest ik dan maar voor lief nemen, met een zacht gegrinnik. Dat moet je niet doen bij een klant die bloedserieus is.

 

 

Op YouTube vinden wij het instructiefilmpje: 'Box gutter (bakgoot) installation Hertalan the Waterproof Solution'
Oktober 2019

Als dit de instructiefilmpjes zijn waar toekomstige Hertalan-verwerkers de kennis in aangereikt moeten krijgen, is het hopeloos. Onze adviseur/expert gebruikte bij het zien van dit filmpje weer het woord "uien", waarschijnlijk bedoelde hij "om te huilen" (uienweer betekent regen, regen, en nog eens regen). Dit noemt Carlisle®-Hertalan® "kennisdeling". Wordt ook in dit tekenfilmpje het Hertalan®-epdm wel hoog genoeg aangelegd? Het dakoverstek is nu onvoldoende, of is de goot even onder het dak weggeschoven? Dezelfde Hertalan® KS137 contactlijm wordt nu met een rollertje aangebracht in het filmpje. In de filmpjes laten Carlisle en Hertalan een rollertje de lijm aanbrengen, maar in het leslokaal van de Carlisle® Academy wordt het dus met een kwastje gedaan? Wij vragen ons het af. In het filmpje wordt niet getoond, wordt niet uitgelegd, dat je de twee delen Hertalan-epdm niet direct kunt samenvoegen na het aanbrengen van de contactlijm, maar dat je te maken hebt met een wachttijd. Het rollen met het aandrukrollertje lijkt meer op een soort van slap aanvegen, of zweven boven het epdm. De einden van de dakgoot laten ze bij Carlisle-Hertalan maar helemaal zitten, deze worden overgeslagen, niet nodig, "Niemand die het ziet"?

 

hertalan the Waterproof Solution???  Niet bij ons!


Op YouTube: Hertalan-epdm wordt niet hoog genoeg aangelegd, de regen kan nu onder het epdm komen, want het dakoverstek is
onvoldoende, de einden van de 'Box gutter' worden maar helemaal overgeslagen, "Niemand die het ziet"?,
 en het aandrukken met het geel/oranje rollertje wordt een slap vegen of zweven


Bij ons is het Hertalan-epdm door Bouw & Slim (Bouw-Slim) denkelijk onvoldoende of niet aangedrukt, maar Hertalan®-Carlisle® hadden geen zin om dit verder met mij te onderzoeken, ook niet of er überhaupt wel lijm is aangebracht door Bouw-Slim, waar het Hertalan-epdm bij ons los ligt. Ik moest maar andere 'experts' inschakelen werd mij verteld. Carlisle®-Hertalan® twijfelt aan haar eigen deskundigheid? Bij ons is Hertalan niet 'the Waterproof Solution' gebleken.

 
Ce rouleau n'exerce aucune pression sur le EPDM Hertalan
Après une œuvre de René Magritte (Reiger Copyright)

 

 

 

Sijbren van der Land (Slim) vertelt op zijn Linkedin-pagina
niets over een HERTALAN EPDM cursus die hij gevolgd zou hebben. Sijbren van der Land (Slim) vertelt op zijn Linkedin-pagina dat hij van 2001 tot 2014 werkvoorbereider/calculator was bij Bouw- en Handelsbedrijf Loosman BV te Swifterbant, 13 jaar lang! Hij maakte er calculaties en offertes en besprak deze met de opdrachtgevers! De in- en verkoop van bouwmaterialen bij Loosman BV deed hij van 1985 tot 2014, 29 jaar lang! Maar als hij platen Uniprime bij
BMN | BouwMaterialen Nederland te Lelystad voor ons moet bestellen, gaat het mis. Ten eerste is de dikte van de platen niet goed, hij komt met dunnere platen aanzetten. Zijn voorraadbeheer is niet op orde, bij Loosman BV beheerde hij eveneens vanaf 1985 de voorraad. Als mede-eigenaar van Bouw-Slim hapert zijn controle over de in- en uitgaande goederen, óf hij bestelt verkeerd, óf hij bestelt met opzet dunnere platen. Wij vermoeden het laatste. Ten tweede bestelt hij géén Uniprime, maar Prodeq Prime+ bij Oldenboom in Doetinchem!? Eerst véél, véél later komt hij via zijn DAS-juriste, mevrouw mr. M. Bouma met een kut-smoes (zie verderop). Wij denken dat er opzet in het spel is, het is knoeien en oplichterij (knoeien met het geld van een ander, jatten van het geld van een ander) door dit bouwbedrijf Bouw-Slim, door deze heren Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim). Draait de oude Loosman zich om in zijn graf?

 Timmermanspotloden die wij de eerste keer kregen als 'nep-promotiemateriaal' van de heren Jeroen van Wassenberg (Bouw) en
Sijbren van der land (Slim) van bouwbedrijf Bouw-Slim te Swifterbant

Het moest doen voorkomen alsof BMN | BouwMaterialen Nederland uit Lelystad 'hofleverancier' van dit bedrijf Bouw-Slim was.

 

Overigens wat voor (streek-)school, opleiding of cursus deze heren
ook gevolgd zouden hebben, uit ons uitvoerige onderzoek ('omvattende expertise') blijkt, dat de heren Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land) er geen kaas van gegeten hebben (er geen verstand van hebben), en al moeite hadden een spijker op de kop te slaan, een spijker in te slaan, waar het hun timmerwerkzaamheden betrof. Het metselwerk door de heren uitgevoerd was eveneens van een abominabele (bijzonder slechte, belabberde) kwaliteit.

 

Nog meer Linkedin

Op de Linkedin-pagina van Bouw-Slim, vinden wij 19 oktober 2019 :

"Bouw-Slim is een uniek concept, voor heel Nederland. Ons bedrijf specialiseert zich in Nieuwbouw, Verbouw en Onderhoud in verschillende sectoren, Verwarmen en Beveiligen. Van woningbouw tot agrarische projecten. (Onze Hertalan®-epdm specialisatie zijn we even vergeten?) Tijd voor een nieuwe ervaring, tijd voor een nieuw concept, tijd voor een bouwbedrijf waar de klant nog steeds koning is. Bouw-Slim zet zich in voor het perfect afronden van uw project. Bouw-Slim is uw rots in de branding. Wij regelen niet alleen de beste, maar ook de leukste vakmensen! Wij voeren intensieve controles uit om een hoge kwaliteit te waarborgen. Zo zorgen we dat u een goede ervaring heeft vóór, tijdens en ná de bouw".

De Linkedin-pagina geeft aan dat dit bedrijf vier (mede-)werkers heeft: Jeroen van Wassenberg, Sijbren van der Land, M. van der Land (werkzoekende, en familie?), en R. M.

Linkedin is toch niet een echt openbare site. Dikwijls kom je er ook helemaal niet in. Om alles te kunnen zien moet je lid worden van deze club. Een besloten club? De bedoeling is toch dat je je afficheert, dat je jezelf aanplakt op die grote 'muur' die internet heet, dat je de aandacht op je wil vestigen, dat je je in het openbaar laat zien, jezelf aanprijst, je bekendmaakt middels dit medium aan een ieder?

 


                                                        Bouwbedrijf "De Knoeierij", Industrieweg 30, Swifterbant

 

De andere link


Nóóit méér Bouw-Slim
Op deze site - www.deregentegenhouden.nl - vertellen we wat het specialisme en de specialisaties van dit bouwbedrijf Bouw-Slim inhouden. Het is geen "specialiseert zich in", het is meer een differentiatie, een complete uitwaaiering, met als gevolg dat je uiteindelijk nergens meer nog weet, verstand, of kennis van hebt, en dat hebben wij gemerkt. "Een nieuwe ervaring" voor ons was het zéker! Nóóit méér Bouw-Slim. Zéker niet "de klant is nog steeds koning bij dit bouwbedrijf" Bouw-Slim. "Het perfect afronden van uw project" is een illusie bij dit bedrijf. Je blijft als klant achter met een hoop ellende. "Bouw-Slim is uw rots in de branding". En op die rots staat de DAS-rechtsbijstandverzekeraar van Bouw-Slim. Als je je mond durft open doen, krijg je de DAS-jurist van dit bouwbedrijf Bouw & Slim op je 'dak'. "De beste vakmensen"? Géén verstand van lijmen, géén verstand van nagelen, géén verstand van sealen, en zó méér. Verstand van wat eigenlijk? "Wij voeren intensieve controles uit om een hoge kwaliteit te waarborgen", aldus Bouw-Slim. En als de heren Bouw & Slim, de heer Sijbren van der Land (Slim) en de heer Jeroen van Wassenberg (Bouw) dan die enige keer nog komen, en opdrachtgever heeft stenen op de dakbedekking neergelegd, omdat deze opwaaide, en het er onder het Hertalan®-epdm zeikenat (zeiknat) is, oordelen de heren Bouw & Slim dat het er prima in orde is als ze de stenen weghalen. Het is er een belabberde, ellendige, jammerlijke, en misselijkmakende toestand, een sméérlapperij gelijk, een 'sméren' en 'lappen' met Hertalan® lijm en kit en Hertalan®-epdm. En déze heren Bouw & Slim belijden met de mond en schrijven op het internet: "Wij voeren intensieve controles uit om een hoge kwaliteit te waarborgen". Wij hebben zéér slechte ervaringen met dit bouwbedrijf Bouw & Slim, zéér slechte ervaringen met deze heren Bouw & Slim. Nóóit méér Bouw-Slim (Bouw & Slim).
 

 

 

'Jonas'

Pissebed IMG 4823 vs02  29 augustus
2019 19:07:00 uur (Foto Reiger Copyright)
Jonas woont aan de Kruisboog in Swifterbant onder het Hertalan-epdm aangelegd door Bouw-Slim
Het diertje voelt zich er thuis in de 'natterigheid' (Lodewijk van Deyssel 1864-1952).

 

 Bouw-Slim IMG 4803 vs02 'Zelfgeknutselde en in elkaar geflanste Hertalan®-epdm binnenhoek, in de hoek 'gefrot' door Bouw & Slim'. Achterzijde van de door de heren Bouw & Slim 'geprefabriceerde' binnenhoek. Er zit slechts wat lijm in de rechterbovenhoek (op deze foto linksboven). Het ding was daar vastgelijmd op het Hertalan®-epdm 'skirt' ('de loodvervanger'). De lijm is de Hertalan® KS137, dit is een contactlijm die je tweezijdig moet aanbrengen, maar dit is niet gebeurd, er zit geen lijm aan 'het prul', en het ding is ook niet geseald geworden met de Hertalan® KS96 kit/sealant. Foto 29 augustus 2019 18:42:50 uur
(Foto Reiger Copyright)

Hertalan®-epdm binnenhoek (handwerk) en/of epdm-pissebeddenonderkomen (7 x 7 x 6 cm), gratis af te halen bij bouwbedrijf Bouw-Slim (promotiemateriaal), Industrieweg 30, 8255 PB  Swifterbant, van tevoren even bellen wegens eventueel niet thuis, we zijn dan 'aan het werk', 'op karwei'. Wij, Reigerhsch, kregen voorjaar 2017 ook een lapje Hertalan®-epdm mee van de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim).
 


Aanbieden van een lapje 'Hertalan Easy Cover EPDM 1,2 mm', dit moeten de Bouw-Slimmers geleerd
hebben op het Trainingscentrum dat de 'Carlisle® Academy' heet, en anders hebben ze
 het uit de brochure van de Academy. Dit hebben ze dus wel geleerd?
(Uit de brochure die wij ontvingen via het internet oktober 2019)

 

Eenzelfde lapje 'Hertalan Easy Cover' gebruikten Bouw & Slim juni 2017, om hun 'prul', het 'pissebedden-onderkomen' van te maken. Vanaf nu het 'Hertalan® Easy Cover epdm-pissebedden-onderkomen'.En de heren Bouw & Slim gaven potloden en pennen mee van
BMN | BouwMaterialen Nederland te Lelystad, zie voor deze pennen en potloden ook: Een wandeling over neergedaald en bezonken stof.

 


Balpennen die wij de eerste keer kregen als 'nep-promotiemateriaal' van de heren Jeroen van Wassenberg (Bouw) en
Sijbren van der land (Slim) van bouwbedrijf Bouw-Slim te Swifterbant

Het moest doen voorkomen alsof
BMN | BouwMaterialen Nederland uit Lelystad 'hofleverancier' van dit bedrijf Bouw-Slim was.
Met deze pennen hebben wij dit verhaal kunnen schrijven.

 

Heeft Jeroen van Wassenberg (Bouw) tijdens zijn Hertalan-epdm cursus aan de Carlisle® Academy te Kampen dit 'prul' leren maken? Wordt dit daar onderwezen? Dan is dit een opleiding in bedrog en oplichting, toch? Immers in het middaggedeelte van de ééndaagse cursus gaat men met onder andere een binnenhoek aan de slag? Of heeft deze jongeman het allemaal niet zo begrepen? Maar eigenlijk denken we dat we op een enorme manier worden besodemieterd door deze twee heren Bouw & Slim (Bouw-Slim)!

Opmerkelijk
is dat de twee Carlisle-Hertalan technische adviseurs die hier twee keer op het dak zijn geweest in hun bezoekrapport schrijven dat de binnenhoeken goed zijn. Wij denken dat er iets grondig mis is bij dit bedrijf  Carlisle®-Hertalan®, toch?
 

Uit het rapport dat ik, Reiger(hsch) Kloosterman stuurde naar Carlisle-Hertalan 12 maart 2018 p. 23/39:

Afb 115-3876 vs03: Bouw & Slim (Bouw-Slim) uit Swifterbant heeft hier strijd gevoerd, hier is met de blote handen gevochten, met de vingers is hier geschiedenis geschreven, ook hier staan de vingerafdrukken van de heren van Bouw & Slim in de goot, in de Hertalan® KS96 kit/sealant. Het lijkt mij, dat deze kit toch niet met de blote handen verwerkt moet worden? Overigens lekt het hier beneden nu ergens in het zijgebouw 26 januari 2019. Foto 30 november 2017(Reiger Copyright)

Gooteinde
Leer je zo op het trainingscentrum van de Carlisle® Academy te Kampen een gooteinde te maken? Je smeert maar wat aan met de Hertalan KS96 kit/sealant? Desnoods prop je er maar een hele worst Hertalan KS96 kit/sealant  in? Dit is ook een binnenhoek, en wat staat er in het Carlisle-Hertalan bezoekrapport: "Afwerking binnenhoek kruisje goed". Hoe is het mógelijk?

 

 

Sméérlapperij & Bouw-Slim - 'Baggeren' met Hertalan-epdm aan voet 'Kapel', epdm-hoeken volgens
Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land
(Slim)
Klik hierboven

 

 

 

Bouw-Slim IMG 4827 vs06 'Hertalan-epdm pissebedden onderkomen. Rechts het vriendinnetje van Jonas, zij heet Elke'. Foto 29 augustus 2019 19:10:05 uur (Foto Reiger Copyright)

 

26 Oktober 2019 (Let wel het volgende is de situatie tot op deze datum)

Geen verwijzing naar de Carlisle® Academy-site
Op de Hertalan-site vinden wij enkel de Basiscursus EPDM®. Het trainingscentrum dat de Carlisle® Academy genoemd wordt, komt op de Hertalan-site oubollig over: jaren zestig tafeltjes en stoeltjes, een Shell-benzinepomp uit die tijd, een jukebox (een apparaat waarin nadat je een muntstukje had ingeworpen naar keuze een grammafoonplaatje voor je werd gedraaid), in een ruimte die tegelijkertijd kantine, koffieruimte, theorieleslokaal en praktijklokaal in een is. "Kom we nemen er even een bakje koffie bij, dan smeer jij even die buitenhoek in".


'Maatsnijderij'
Er is op de Hertalan-site géén link (26 oktober 2019) naar de site van de Carlisle® Academy, waar een volledig aanbod van de cursussen gegeven wordt. Deze laatste site is in een veel moderner jasje gestoken, zeg maar rustig dat deze site 'gelikt' is. En nu vinden we 'Seminars voor professionals - met maatgesneden inhoud'. Volgens ons is het 'met op maat gesneden inhoud'. Bij Carlisle®-Hertalan® is het een "Maatsnijderij". Misschien komt het van de Duitse Carlisle® Academy: 'maßgeschneidert'. Auf der deutschen Website finden wir: "Sie suchen einen maßgeschneiderten Kurs?" und "Seminare für Profis - mit maßgeschneiderten Inhalten".
 

Kennisoverdracht met de Carlisle® Academy en "een spontane Aha-Erlebnis" (uit de brochure)
Ook vinden we 26 oktober 2019 een te downloaden brochure 'Succes begint in het hoofd - kennisoverdracht met de Carlisle® Academy', als we 'googlen' op 'brochure carlisle academy'. In dit boekje vinden we ook de aanleg van vijvers, speciaal 'droomvijvers', vijvers om bij weg te dromen. "Aha", hebben de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim), Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) misschien de verkeerde cursus gevolgd aan de Carlisle® Academy? Wij hebben nu een vijver op ons dak.


Verkeerde cursus gevolgd? Aanleg visvijvers op het dak door Bouw & Slim met Hertalan
®-epdm:

Bouw-Slim IMG 4151 vs03 'Visvijverbouw, Hertalan®-epdm niet volgens CCM-verwerkingsvoorschriften'. Werkuitvoering door Bouw-Slim uit Swifterbant. Lichtkoepel en CV-pijp staan volledig in het water. De kragen of slabben door Bouw-Slim gemaakt van Hertalan®-epdm rond de CV inlaat-/afvoerpijp, de lichtkoepel, de pijp van de openhaard, en de andere ontluchtingen zitten onvoldoende strak, en zijn niet geseald, en er staat véél water op het dak. De kragen/slabben zijn door Bouw-Slim gelijmd met de Hertalan® KS137 contactlijm en de Hertalan® KS96 kit/sealant. De accessoires zijn niet aangebracht en niet verlijmd volgens CCM (Carlisle® Construction Materials) verwerkingsvoorschriften, zie bezoekrapport twee technisch adviseurs Carlisle® -Hertalan®. Foto gemaakt 31 maart 2018 (Reiger Copyright)

 

 

Skill Card kun je gewoon kopen bij de Carlisle® Academie
In de brochure, 26 oktober 2019 op de site van de Carlisle® Academy, vinden wij de Cursus Gevorderden Hertalan®. Deze cursus duurt ook één dag. "Ter afsluiting ontvangt u een Skill Card als bewijs voor uw deelname". Een Skill Card is een soort bankpasje wat je aan de klant kunt laten zien als 'bewijs', dat je hebt 'deelgenomen', niet dat je vaardig bent of de kennis ook daadwerkelijk tot je hebt genomen, niet dat je de vaardigheid en de kennis machtig bent. Met deze tweede dag (de eerste dag is de basiscursus) koop je dus eigenlijk voor nog een keer € 85,- (excl. btw), je Skill Card. Nou ja, je krijgt er nog een keer een gereedschapskoffer gevuld met een lunchpakket, een kitspuit, aandrukrolletje, een epdm-schaar, en een föhn bij.

Of zegt Carlisle: ''Nou, u heeft zo zitten knoeien, zo zitten prutsen, zo zitten 'prullen' vandaag, u moet nog maar eens een dagje terugkomen".

Op de Duitse site spreekt de Carlisle® Academy bij 'Der Hertalan® Grundkurs' zelfs over een Zertifikat, en leggen dit uit als Teilnahmebestätigung, bevestiging van deelname.

 

Hertalan Skill Card

Wij vinden 30 oktober 2019 op het internet een Hertalan Skill Card 'Basis verlegcursus EPDM' van iemand, niet Bouw & Slim (Bouw-Slim). We hebben de persoonsgegevens, pasfoto, de naam van de kaarthouder, de naam van het bedrijf, en het adres, vervangen en/of gewijzigd. Deze persoon heeft de kaart op zijn/haar bedrijfswebsite gezet om er reclame mee te maken welke vaardigheden niet allemaal uitgeoefend kunnen worden door haar of hem, het bedrijf is gecertificeerd (?) in epdm-dakbedekking lezen wij. De Card is echter verlopen, maar dan moet je wel Engels kunnen lezen: 'Valid until'. Eigenlijk zegt deze persoon: "Kijk eens, tot die datum kon ik het". Nergens bij de Carlisle® Academy vinden wij dat de Skill Card die je uitgereikt krijgt aan het einde van de cursusdag een beperkte geldigheidsduur heeft. Dus nu moet je elke twee jaar opnieuw afreizen naar Kampen om daar je nieuwe Skill Card op te halen à € 85,- excl. btw. Onderstaande kaart is uitgereikt 16-03-2016.
 


Alle persoonsgegevens op deze card zijn door ons vervangen en/of gewijzigd


De eigenaar van bovenstaande kaart heeft de heel speciale Hertalan® Waterproof Solution 'Basis verlegcursus EPDM' bijgewoond. Deze Skill Card is geen bewijs dat je ook vaardig bent, je hebt enkel deelgenomen aan de cursus, het is een bewijs van deelname, je was aanwezig, je hebt geen examen gedaan. In deze cursus leer je Hertalan®-epdm te 'verleggen'. Je gaat verhuizen en je wil je dakbedekking graag meenemen. Dan bel je even met 'De oude Carlisle'. Hij verlegt het dan van je oude woning naar je nieuwe woning.

Of je wil bijvoorbeeld je dak renoveren. Maar je hebt een jaar of tien geleden je dak met Hertalan®-epdm laten bedekken. Dit Hertalan®-epdm gaat echter wel 50 jaren mee. Nu wil je je dak gaan isoleren, of nog beter isoleren, of je wil nieuw dakbeschot hebben. Dan komt 'De oude Carlisle' aanvliegen, rolt jouw zeiltje op, en dan kan je gaan isoleren, of dakbeschot vervangen, of je kunt gaan verbouwen, of wat dan ook. Als je klaar bent, strijkt 'De oude Carlisle' met jouw zeiltje weer neer op jouw dak. We 'verleggen' gewoon even jouw Hertalan® epdm-tapijtje.

Hertalan® zomer- en winter-epdm
Tegenwoordig is het met dakbedekking net als met autobanden, je hebt zomer- en winterbanden. We hebben nu heel hete zomers gekregen. Dit komt door de klimaatverandering. Dit betekent, dat je in de zomer een heel ander rubber (epdm) op je dak nodig hebt dan in de winter. In de Hertalan®-epdm Verlegcursus leer je snel en efficiënt, het zomertapijtje op te rollen, en het wintertapijtje weer neer te leggen. 'De oude Carlisle' vliegt dan met jouw zomerkleedje naar huis om er in het voorjaar weer mee terug bij jou te komen, en neemt dan natuurlijk jouw winter-epdm weer mee.

Ein unvergessliches Efteling-Erlebnis
Ook kun je bij bovenstaand bedrijf terecht om een Hertalan® epdm-kleedje te huren voor een leuk en bijzonder uitje, met je gezin, met school, met je bedrijf, of met je bejaardenhuis (een zogenaamd Hendrik Groen-uitje op een  vliegend tapijt).

 

'Verlegen' is een Duits woord
en betekent zoveel als: 'tapijt leggen'. 'Verlegcursus' is dus een kromme vertaling door de Carlisle® Acacdemy  uit Kampen vanuit het Duits. Het is wel een internationale Skill Card, maar liefst drie talen prijken (zijn terug te vinden op) dit kaartje.


 


Carlisle® Academy Startpagina 30 oktober 2019

Wie bedoelt deze Technisch Adviseur van de Carlisle® Academy met "de gebruiker"? Is dat de klant die het uiteindelijk op zijn dak heeft liggen voor 40 jaar en het  product gebruikt om zijn zaak droog te houden, of is dat diegene die het product gebruikt om er 'een dak mee te dekken' (de dakdekker), en zoals in ons geval het product gebruikt om zijn klant ermee te besodemieteren, om zijn klant ermee op te lichten? Het is allemaal erg onduidelijk aan de Academie. Waarschijnlijk bedoelt deze technisch adviseur toch de "verwerker" van het product, degene die het product aanbrengt, daar geeft hij immers instructie aan.

Bij ons is het géén werkelijk waterdichte oplossing geworden, vooral géén naadloze verbinding van de twee "componenten": het product en de eindgebruiker (zullen we maar zeggen), mijnheer Zegers.

Wij wensen niet beschouwd te worden als een component door u mijnheer Zegers! Waarschijnlijk is dit weer een verhaspeling vanuit het Duits.

én

Jos van Bommel ('Succes begint in het hoofd' - 'Erfolg begint im Kopf'), Hoofd opleidingen Carlisle Academy  op dezelfde Startpagina, 30 oktober 2019: "Kennis is een regeneratieve grondstof. Hoe meer men deze deelt, des te meer krijgt men naar terug."

Wat staat hier nou precies allemaal, mijnheer Jos van Bommel?

Wij vinden zelf ergens op het internet:
"Der wertvollste Rohstoff in Deutschland ist Wissen. Beruhigend ist, dass es sich dabei um einen nachwachsenden Rohstoff (regeneratieve grondstof) handelt"
, und "Wir müssen allerdings dafür sorgen, dass sich unser Bildungssystem an die veränderten Herausforderungen anpasst." Dirk Meyer, Hauptgeschäftsführer des Arbeitergeber-verbandes HessenChemie

Hoort daarbij dat je opleidingscertificaten en diploma's gewoon kunt kopen?

Bij regeneratief vinden wij regenererend van regenereren: weer in de oorspronkelijke toestand terugbrengen, opnieuw geboren doen worden, afvalstoffen bewerken, zodat die hergebruikt kunnen worden, beschadigde lichaamsdelen doen teruggroeien of herstellen, de staart van een hagedis laat los als het beestje in gevaar is, maar deze staart groeit ook weer terug, of opnieuw aan, er komt een nieuwe staart voor terug, zoals het was.

 

Liever genereren wij kennis.

 

Langzamerhand beginnen we te begrijpen wat hier aan de hand is.

 

Als Hertalan®-producten een Academie zouden rechtvaardigen, waarom verkoop je dit product dan aan onverlaten, oplichters, knoeiers, en snoodaards?

Als er speciaal cursussen aan een Academie voor gegeven moeten worden, kan het niet anders zijn dan dat het een vrij ingewikkeld product is om aan te brengen, tóch?

De heer Gerhard Kok, manager bij Hertalan-Carlisle, vertelt aan mij in het eerste telefoongesprek dat ik met hem heb 27 maart 2018, dat hun product Hertalan-epdm in principe vrij eenvoudig is aan te brengen, mits je je aan de regelen van de kunst houdt.

De technisch adviseurs van Carlisle-Hertalan beginnen op mijn dak erover dat de groothandel gezegd moet worden door Carlisle-Hertalan om op te letten aan wie zij het materiaal verkopen. Of zeggen zij dit alleen op mijn dak?

 

 

 

E-mail 8 mei 2018 Hertalan®/Carlisle® aan de heren Bouw-Slim
 
  8 Mei 2018 heeft de technisch adviseur van Hertalan® - Carlisle® haar email met bezoekrapport (30 maart 2018) gestuurd naar bouwbedrijf Bouw-Slim te Swifterbant (en naar mij, Reiger Kloosterman).

Het is mijn initiatief om de heren Bouw & Slim erbij te gaan betrekken. Hertalan® - Carlisle® wil gratis alle materialen leveren om ons dak in orde te maken. De adviseurs zeg ik, waarom niet Bouw-Slim erbij te gaan betrekken, zij hebben dit immers allemaal aangelegd. Ik vertel hen, dat ik het helemaal gehad heb met dit bouwbedrijf Bouw-Slim. Maar het spuiten van de lijm door Bouw-Slim leek mij nog goed te zijn gegaan. Als het werk onder supervisie van Hertalan®/Carlisle® wordt uitgevoerd, zou het misschien moeten kunnen lukken. Bouw-Slim kan dan ook leren hoe het product op de goede wijze aan te brengen. Een win-win-win situatie, wij een goed dak, Bouw-Slim leert ervan, en Hertalan®-epdm volgens de regels aangebracht. Dit lijkt de technisch adviseur een goed idee.

De adviseur begint haar e-mail met "Beste heren Bouw-Slim", en wil graag in contact komen met de heren Bouw-Slim om samen met hen de bevindingen uit het bezoekrapport te bespreken, om deze in de toekomst te kunnen voorkomen.

"We willen u niet afvallen, maar ondersteunen/ begeleiden om te zorgen dat Hertalan EPDM goed verwerkt wordt, volgens de CCM richtlijnen", schrijft de adviseur aan de heren Bouw-Slim.

Zij wil graag een afspraak maken, om naar hun kantoor in Swifterbant te komen, om kennis te maken en de bevindingen te bespreken.

Einde e-mail van de technisch adviseur Carlisle-Hertalan aan de heren Bouw-Slim 8 mei 2018

 

 
 
AANGETEKEND   Brief van DAS 14 mei 2018


_____________________________________________________

   

    

Kantoor Groningen / Postbus 23000, 1100 DM Amsterdam
Bezoekadres: Van Elmptstraat 16, 9723 ZL Groningen  Telefoon via Amsterdam

 De heer C.G.J. Kloosterman
De Kruisboog 16
8255 GC SWIFTERBANT

 

 


 


Betreft: Bouw-Slim / Kloosterman

 


Geachte heer Kloosterman,

Tot mij heeft zich gewend Bouw-Slim, gevestigd aan de Industrieweg 30 te Swifterbant, hierna te noemen: cliënte, ter zake het volgende.

Op 24 maart 2017 hebt u cliënte de opdracht gegeven om het dak van uw woning alsmede de dakbedekking op de garage te vervangen. De werkzaamheden zijn nog niet volledig afgerond, nu de dakrand van de garage nog moet worden afgewerkt. Desondanks ligt het werk vanaf midden 2017 stil. Van cliënte vernam ik dat zij meermaals heeft aangeboden het werk af te ronden, waaronder per e-mailbericht van 9 maart 2018, maar dat zij daartoe door u niet in de gelegenheid wordt gesteld.

Via deze weg bied ik namens cliënte nogmaals uitdrukkelijk aan dat zij de werkzaamheden afmaakt, zodat het werk kan worden afgerond. Wanneer u binnen twee weken na heden niet (schriftelijk) ingaat op dit aanbod, beschouwt cliënte het werk als zijnde opgeleverd (met alle gevolgen van dien).

Verder heeft cliënte onvoldoende inzicht in hetgeen er in tussentijd is gebeurd op het dak. Wel heeft zij opgemerkt dat er af en toe mensen op het dak lopen, terwijl het dak daarvoor niet is gemaakt. U zult begrijpen dat dit de nodige risico's met zich mee brengt. Om die reden benadruk ik dat cliënte geenszins aansprakelijk kan worden gehouden voor eventuele gebreken die zijn ontstaan nadat de werkzaamheden stil zijn komen te liggen.

Enkel om er zeker van te zijn dat de inhoud van dit schrijven u in goede orde bereikt, zend ik u deze brief per gewone en aangetekende post.

Met vriendelijke groet,

DASMw. mr. M. Bouma

 

v

 

 

De originele brief met handtekening is in ons bezit v

 

C.G.J. Kloosterman aan DAS 22 mei 2018, t.n.v. mevrouw mr. M. Bouma, juriste Bouw-Slim
 
 

C.G.J. Kloosterman schrijft 22 mei 2018 mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste Bouw & Slim, in antwoord op haar brief van 14 mei 2018. We leggen het deze mevrouw van DAS allemaal maar eens uit. Ook vertellen we deze mevrouw, dat wij haar Bouw & Slim tot nu  'niet in de gelegenheid hebben gesteld het werk af te ronden' , zoals zij schrijft, omdat verder knoeiwerk voor ons geen zin heeft. Daarbij voegen wij het telefoon en e-mail verkeer tussen mij en bouwbedrijf Bouw-Slim vanaf 2 november 2017.

Antwoord C.G.J. Kloosterman 22 mei 2018 aan DAS inzake Bouw-Slim op deze brief d.d. 14 mei 2018
Klik hier

 
 

C.G.J. Kloosterman aan DAS 6 juni 2018 , t.n.v. mevrouw mr. M. Bouma
 

Brief C.G.J. Kloosterman 6 juni 2018 aan DAS inzake niet ophalen Aangetekende brief door Bouw-Slim

 Aan mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste Bouw-Slim, 6 juni 2018 inzake de 'verdwenen' PostNL-berichten
 bij Bouw & Slim te Swifterbant

Klik hier


 

Brief C.G.J. Kloosterman aan Carlisle® i.v.m. de ontstane DAS situatie na hun gesprek met Bouw-Slim
 
16 mei 2018. Met het antwoord 23 mei 2018 van Carlisle®, reageren naar DAS.

In voorbereiding


 

E-mail C.G.J. Kloosterman aan Carlisle® 4 juni 2018: 'Een vliegend tapijt'
 
Voor als nog: C.G.J. Kloosterman heeft géén enkele reden om te twijfelen aan of over de Hertalan®-producten, géén twijfel over de Hertalan® epdm-dakbedekking, en geen twijfel over de Hertalan® lijmen en kit/sealant.

E-mail C.G.J. Kloosterman aan Carlisle® 4 juni 2018: 'Een vliegend tapijt'Carlisle® antwoordt mij 7 juni 2018:

"Tijdens het tweede bezoek aan u hebben de adviseurs aangegeven dat de beste oplossing was om de bestaande Hertalan EPDM-dakbedekking te verwijderen en nieuwe Hertalan dakbedekking aan te brengen".

"Het betreft geen problemen met het product of het systeem zoals wij dat geproduceerd en geleverd hebben. Verder zijn wij niet betrokken en hebben ook uitdrukkelijk niet de wens om partij te worden of te zijn in het conflict"

"Wij beschouwen ons niet als betrokkene of partij''.

 

Ons dak is belegd met bijna 90 m2 Hertalan® epdm-dakbedekking en overige Hertalan® -producten, door Bouw-Slim uit Swifterbant.

 

 

Brief C.G.J. Kloosterman aan Carlisle® en Hertalan® 11 juni 2018: 'Een prachtig en fantastisch aanbod'
 
Laatste brief C.G.J. Kloosterman aan Carlisle® Construction Materials en Hertalan® epdm-dakbedekkingen, 11 juni 2018 over 'Een prachtig en fantastisch aanbod' en een 'Een hemels tapijt'

 'Een prachtig en fantastisch aanbod' en 'Een hemels tapijt'
Klik hier


 

 
 
Brief van DAS 26 juni 2018
 

    

 

Kantoor Groningen / Postbus 23000, 1100 DM Amsterdam
Bezoekadres: Van Elmptstraat 16, 9723 ZL Groningen  Telefoon via Amsterdam

 De heer C.G.J. Kloosterman
De Kruisboog 16
8255 GC SWIFTERBANT


Per e-mail aan Kloosterman

 Betreft: Bouw-Slim / Kloosterman

 

Geachte heer Kloosterman,

Uw brief van 6 juni 2018 heb ik inmiddels met cliënte besproken. Cliënte kan zich niet vinden in uw schrijven, hetgeen ik nader zal toelichten.

Cliënte kan zich niet vinden in de door u geschetste gang van zaken en de zowel persoonlijke als bouwkundige beschuldigingen. Hoewel cliënte uiteraard uitgebreid wil toelichten hoe de gang van zaken volgens haar is gegaan, heeft dat op dit moment geen toegevoegde waarde. In de kern gaat het er immers om dat cliënte haar werk naar behoren wil afmaken. Daarnaast meent u dat het dak allerlei gebreken bevat, omdat cliënte haar werkzaamheden niet naar behoren zou hebben gedaan.


Vermeende gebreken niet (voldoende) onderbouwd

U noemt verschillende vermeende gebreken en u geeft aan dat u verschillende deskundigen hebt geraadpleegd. U onderbouwt uw stellingen echter niet met bewijsstukken, bijvoorbeeld met een expertiserapport waaruit blijkt dat 1) het dak gebreken bevat, 2) die te wijten zijn aan de uitvoering van het werk van cliënte en 3) die derhalve onder de verantwoordelijkheid van cliënte vallen. Ik verzoek u dan ook vriendelijk om uw standpunt met dergelijke, deugdelijke bewijsstukken te onderbouwen.

 

schakelaartje
 


Bezoekverslag Carlisle
Het enige concrete dat er nu ligt is het bezoekverslag van Carlisle. Deze bevindingen bieden echter onvoldoende houvast. Ik zal dit nader toelichten.


melkrietje
 

___________________________
p.2/3

    

Conclusie over constructie
Carlisle heeft ter plaatse bij u een conclusie getrokken dat de constructie mogelijk niet waterdicht is. Zij heeft zich hierbij echter laten leiden door foto’s waarop de opbouw van de constructie niet zichtbaar is en niet door feiten. Carlisle heeft dit in het gesprek met cliënte toegegeven en daarbij gezegd dat zij hieromtrent de verkeerde conclusies heeft getrokken.
(Deze brief van Bouma is van 26 juni 2018)

23 Mei 2018 krijg ik, C.G.J. Kloosterman, bericht van mevrouw de 2e technisch adviseur van Carlisle® dat zij een gesprek heeft
 gehad met Bouw-Slim
7 Juni 2018 schrijft de QESH Manager van Carlisle® mij, dat de beste oplossing is om de bestaande Hertalan EPDM-
dakbedekking te verwijderen en nieuwe Hertalan dakbedekking aan te brengen

Wij hebben geen bericht van Carlisle® of Hertalan® ontvangen, dat zij hun zienswijze hebben 'herzien'

 Twee Carlisle® en/of Hertalan® technische adviseurs trekken verkeerde conclusies!!??

"Technische adviseurs Carlisle® en/of Hertalan® laten zich leiden niet door feiten"
 in de brief van DAS-juriste mevrouw mr. M. Bouma aan mij,
C.G.J. Kloosterman

 

Geen afschot toegepast
Daarnaast heeft zij opgemerkt dat er geen afschot is toegepast, waardoor water op het dak zou blijven staan. Het is juist dat er geen afschot is toegepast. Cliënte heeft u gewezen op het belang hiervan en aangegeven dat u afschotlatten of afschotisolatie kon toepassen. Dit wilde u echter niet, waardoor het dak inderdaad zonder afschot is gemaakt. Deze werkzaamheden vielen dan ook niet onder de overeenkomst.

Het betreft twee daken, en elk dak is voor 2/3 voorzien van afschotisolatie door Bouw & Slim, volgens opdracht
 en volgens offerte Bouw-Slim.
Het was juist Bouw-Slim die geen afschotisolatie wilde toepassen.

Lees onderstaande brief C.G.J. Kloosterman aan mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste van Bouw & Slim.

 

Bewerking EPDM met brander
Wat mist in het bezoekverslag van Carlisle, is dat na de werkzaamheden van cliënte uw naaste buren hun dakbedekking hebben laten vervangen. De bitumineuze dakbedekking is met een brander aangebracht en is óver uw EPDM aangebracht. Iedere bedrijf dat dakbedekking aanbrengt, weet echter dat EPDM nooit met een brander bewerkt mag worden. Gebeurt dit wel, dan kan de EPDM kapot gaan, de lijm loslaten, et cetera. Het is dus goed mogelijk dat de lijm is losgelaten door de bewerking met de brander, maar dit is een omstandigheid die niet voor rekening en risico van cliënte komt.

De Hertalan® epdm-dakbedekking van Carlisle® is niet met een brander bewerkt. Lees hieronder de brief die
 de buren aan mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste Bouw & Slim, schreven,
 en mr. Bouma's antwoord aan de buren.

 

Loslatend EPDM bij kapel
Verder geeft u aan dat een deel bij de kapel los laat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld weersinvloeden of bepaald gebruik van het dak.

Het Hertalan®-epdm is door Bouw & Slim niet voorzien van de Hertalan® KS137 contactlijm, en er is
 nergens bij de daktrimmen Hertalan® KS96 kit/sealant gebruikt door Bouw-Slim.
 Lees onderstaande brief C.G.J. Kloosterman met datum 7 september 2018
 aan mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste van Bouw-Slim.
Hertalan® epdm-dakbedekking heeft een te verwachten levensduur van 50 jaar! En welk een bepaald
gebruik door mij van het dak zou dit Hertalan®-epdm hebben doen loslaten??

 

Prodec prime multiplex
Ook geeft u aan dat u nu problemen hebt met de prodeq prime multiplex platen als buitenbetimmering. In de offerte is aanvankelijk uniprime multiplex genoemd, maar dit was tijdens de uitvoering van het werk niet meer leverbaar. In overleg met u heeft de leverancier platen geleverd van gelijkwaardige kwaliteit, zijnde de prodeq prime multiplex platen.

Niks aanvankelijk, in de offerte staat nog steeds UniPrime, en er heeft géén overleg plaatsgevonden hierover
 tussen opdrachtgever en Bouw-Slim, of met de leverancier
.
Géén gelijkwaardige kwaliteit platen geleverd, maar platen van een minder waardige kwaliteit geleverd.
 
Lees onderstaande brief C.G.J. Kloosterman met datum 7 september 2018 aan
 mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste van Bouw-Slim.

 

Hoe nu verder?
Zoals reeds aangegeven, is cliënte nog steeds bereid om haar werkzaamheden af te maken. Logischerwijs kan zij niet instemmen met het door u gestelde. U hebt uw stellingen niet met deugdelijk bewijsmateriaal onderbouwd en het bezoekverslag van Carlisle is alles behalve representatief. Door invloeden van buitenaf kan niet worden vastgesteld of de door u gestelde gebreken voor rekening van cliënte komt. Cliënte betwist dit uitdrukkelijk, nu zij naar haar oordeel kwalitatief goed werk heeft verricht. Zij heeft het werk uitgevoerd conform de door u gegeven opdracht. Uit coulance is cliënte wel bereid om ook het loszittende EPDM bij de kapel kosteloos te herstellen.

Zie onderstaande brief voor mijn reactie: Kloosterman aan mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste
 met datum 7 september 2018

Cliënte verneemt graag binnen twee weken na heden wanneer zij het werk af kan maken en het loszittende EPDM bij de kapel kan herstellen.

Zie onderstaande brief voor mijn reactie: Kloosterman aan mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste
 met datum 7 september 2018

___________________________
p.3/3

    

Met vriendelijke groet

DAS

M Bouma


Mw. mr. M. Bouma


 

   

 


(Het origineel van deze brief met handtekening van mevrouw Bouma is in ons bezit)

 

Mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste Bouw-Slim, 2/3 van onze twee daken is belegd met 'afschot-isolatie'
   


 

Tekening door C.G.J. Kloosterman 27 februari 2017 (Reiger Copyright)
 

 

Reiger Bouw Afb 2820 vs03: Mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste, uw cliënte, Bouw & Slim, heeft hier toch echt tweederde (2/3) van onze twee daken belegd met 'afschot-isolatie' platen, hier de tekening van het zijdak, isolatieplaten 1200 mm x 1200 mm ~ 110 > 70 mm, volgens opdracht en tekening C.G.J. Kloosterman, en volgens Bouw-Slim offerte
 

 

 

Antwoord C.G.J. Kloosterman 7 september 2018 aan mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste Bouw-Slim, op haar brief van 26 juni 2018
Klik hier

 

Brief buurman van C.G.J. Kloosterman aan mevrouw mr. M. Bouma, Bouw-Slim DAS-juriste 28 juni 2018
Klik hier

 


                                                      Industrieweg 30, Swifterbant

 

Scheidingsdam met de buren

 

'Dubbele opstand scheiding dak met de buren'

Werk uitgevoerd door Bouw-Slim uit Swifterbant. Vette Duim Omlaag voor dit bouwbedrijf Bouw & Slim (Bouw-Slim) uit Swifterbant. Constructie zwak, niet gebouwd volgens aangeleverde tekening, niet het materiaal geleverd en gebruikt volgens offerte en aangeleverde tekening. Bouw & Slim vergeet deze scheidingsdam te isoleren.

Bouw-Slim Scheidingsdam met de buren
Klik hier

 


                                                        Bouwbedrijf "De Knoeierij", Industrieweg 30, Swifterbant

 

Hertalan® lijmen, en kit/sealant

 

Bouw & Slim (bouwbedrijf Bouw-Slim) uit Swifterbant spuiten de Hertalan® KS205 spuit-/contactlijm uit de doos, zij kwasten er vrolijk op los met de Hertalan® KS137 contactlijm, en spuiten met de kitspuit de Hertalan® KS96 kit/sealant. Deze lijmen en kit/sealant zijn van een 'buitenaardse' en superieure kwaliteit. Eigenlijk is het onnodig ze aan te brengen, zonder drukvat, blik of koker te verlaten zijn deze Hertalan® lijmen en kit in staat de prachtige Hertalan® epdm-dakbedekking te hechten op je dak. Allemaal volgens de heren Bouw & Slim dan natuurlijk.

Of je deze prachtige lijmen nu wel of niet aanbrengt, het maakt niet uit, de Hertalan® epdm-dakbedekking wil maar niet vast blijven zitten.

 


Afb xxx-2964 vs04: Niet gecertificeerde door Bouw-Slim ingehuurde tijdelijke kracht spuit hier de Hertalan® KS205 spuit-/contactlijm uit een doos. De man heeft net uitleg gehad hoe te spuiten van de heer Van Wassenberg (Bouw). In de doos zit een drukvat. De Hertalan® KS205 gebruikshandleiding/-richtlijn vermeldt: "Kort voor gebruik het drukvat ca. 30 seconden schudden of rollen om het drijfgas goed te verdelen". Je moet iets van een kilt dragende Schotse boomstamwerper hebben om dit drukvat een halve minuut te kunnen schudden, en gerold is deze doos zeker niet. Het ziet er allemaal héél professioneel uit. Foto 16 juni 2017 12:22:30 uur (Reiger Copyright)

 


Afb xxx-4196 vs02: Bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant werkuitvoering. Hier heeft de baas, Jeroen van Wassenberg (Bouw) zelf gespoten of de lijm met de kwast aangebracht. Hertalan® epdm-dakbedekking gelijmd met de Hertalan® KS137 contactlijm of met de Hertalan® KS205 spuit-/contactlijm. Wij denken dat er helemaal geen lijm onder zit hier.

De Hertalan® lijmen en kit/sealant zijn zo van een 'buitenaardse' en superieure kwaliteit, dat zij zonder drukvat, blik, of koker te verlaten de delen al met elkaar verbinden. Volgens Van Wassenberg dan natuurlijk. Foto 29 mei 2018 13:35:51 uur (Reiger Copyright)
 

 

Bouw-Slim Swifterbant VIDEO-20180603-WA0008 'Hertalan-epdm niet verkleefd, ligt gewoon los'
 Film BC en Studio CV
   Klik hier

 


Afb xxx-4195 vs04: Werk uitgevoerd door Bouw-Slim uit Swifterbant. Losliggend Hertalan®-epdm, niet gelijmd en niet gekit epdm dakrand 'Kapel', 'verkleving' of beter 'niet verkleving' door bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, op het epdm zit géén lijm, Hertalan® KS137 contactlijm is niet tweezijdig aangebracht en er is zeker ook géén Hertalan® KS96 kit/sealant gebruikt, aluminium daktrim is geschroefd op de ventilatielat of tussen ventilatielat en multiplex, het zeikt hier achter de multiplex gevelbekleding naar beneden. Foto 28 mei 2018 (Reiger Copyright)


"Uit Coulance" schrijft mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste van/voor bouwbedrijf Bouw-Slim
Uit de brief van mevrouw mr. M. Bouma juriste van DAS namens Bouw-Slim van 26 juni 2018 die wij van haar ontvingen: "Uit coulance is cliënte (Bouw-Slim) wel bereid om ook(?) het loszittende EPDM bij de kapel kosteloos te herstellen".


Mevouw mr. M. Bouma, DAS-juriste heeft het begrip 'Coulance' niet meegekregen tijdens haar studie

26 Juni 2018, bijna een jaar na de renovatie, krijgen wij dit te horen via de DAS-juriste mevrouw mr. M. Bouma van/voor bouwbedrijf Bouw-Slim! Weet Bouw-Slim nu dan wel hoe het Hertalan®-product aan te brengen? Gaat Bouw-Slim weer gewoon over lucht lijmen? Mevrouw mr. M. Bouma, de DAS-juriste, heeft het begrip 'coulance' gemist in haar studietijd, ze is niet aanwezig tijdens het college, ze is naar een feestje geweest?


Speciaal voor het begrip 'Coulance' in relatie tot mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste van en voor bouwbedrijf Bouw-Slim:

 'De zoveelste lekkage na renovatie met Hertalan®-epdm producten door bouwbedrijf Bouw-Slim'
(Klik hier boven)Afb xxx-4195 vs05: Bouw-Slim uit Swifterbant heeft dit Hertalan®-epdm 'gelijmd'. Er is hier echter géén Hertalan® KS137 contactlijm en géén Hertalan® KS96 kit/sealant te bespeuren. Foto 28 mei 2018 (Reiger Copyright)

DAS, de Rechtsbijstandverzekeraar van Bouw-Slim, probeert dit werk te verdedigen: "Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld weersinvloeden of bepaald gebruik van het dak".

Speciaal aan mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste van Bouw & Slim: "Dit Hertalan®-epdm is door uw cliënte Bouw-Slim nóóit gelijmd geworden!". "Of ziet mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste, misschien wel lijm zitten aan dit Hertalan®-epdm?"
 

 


Afb 131-3931 vs02: Bouw & Slim uit Swifterbant 15 december 2017: "Om uw lekkageprobleem te kunnen onderzoeken hebben wij de stenen verplaatst om te kijken of daar misschien een probleem onder lag verborgen, dat is echter niet zo", schrijft Sijbren van der Land van Bouw-Slim.

"Uw lekkageprobleem", schrijft Sijbren van der Land (Slim)!

Het is hier zeikenat! (zeikesnat, zeiknat), onder het Hertalan®-epdm. Direct onder deze trim zit de Prodeq Prime+ multiplex plaat. Het is een natte bende hier. Volgens Bouw-Slim is alles prima in orde hier. Waardeloos werk door en van Bouw-Slim uit Swifterbant !! Foto 4 januari 2018 (Reiger Copyright)
 
 


 

 

Smeerlapperij
Bouw-Slim werken zijn gewoon 'Bagger' en 'Sméérlapperij'

 

'Bagger', Knoeien, 'Sméren en Lappen' met Hertalan®-producten en Waardeloos timmerwerk door Bouw-Slim

Dinsdag 2 juli 2019 trekken wij het Hertalan®-epdm aangebracht door de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) van bouwbedrijf Bouw-Slim, van de aluminium daktrim en dakrand van onze 'Kapel'. Het epdm is aangebracht met de Hertalan KS137 contactlijm. In totaal 15 minuten trekken wij het Hertalan-epdm van de trim en dakrand, en hebben wij de trim gedemonteerd, ongeveer 6 m, inclusief de twee hoekstukken. De kwaliteit van de Hertalan KS137 contactlijm valt ons tegen. Er is nergens Hertalan KS96 kit/sealant gebruikt op de aluminium daktrim door de heren van Bouw-Slim. 'De Sméérlapperij' komt ook van 'smérig'.
 

'Bagger' staat hier voor waardeloos werk, rotzooi, en knoeiwerk. Als deze heren Bouw & Slim hun diploma's gehaald hebben in het Nederlandse onderwijs, is dit misschien een aanwijzing voor de belabberde staat van ons onderwijs. De heren Bouw & Slim zijn ook nog 'Erkend leerbedrijf', officieel erkend door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Hoe is het mogelijk? Of hier is  sprake van criminele activiteiten? Maar daar zou SBB zich toch ook per direct van moeten distantiëren? Of doet SBB hier vrolijk aan mee?
 

Sméérlapperij & 'Bagger' Bouw-Slim - Knoeien met Hertalan-producten en Waardeloos timmerwerk aan 'Kapel'
Klik hierboven

Sméérlapperij & Bouw-Slim - 'Baggeren' met Hertalan-epdm aan voet 'Kapel', epdm-buitenhoeken volgens
Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land
(Slim)
Klik hierboven


 


                                                        Bouwbedrijf 'De Knoeierij', Industrieweg 30, Swifterbant


 

Lekkage zijgebouw

 

 

Zaterdag 26 januari 2019 is het gaan lekken in ons zijgebouw uit het betonnen plafond. Hierboven is geïsoleerd met 110 mm dikke pir-schuim isolatieplaten. Deze platen zijn door Bouw-Slim mechanisch vastgezet. Er is geboord in de kanaalplaat, in een kanaal. Aan de onderzijde is weer geboord om de elektra leiding vast te zetten, 10 cm verder is op lijn van dit zelfde kanaal de TL-balk vastgezet met pluggen. Je wil absoluut geen water op de elektra. De Hertalan® epdm-dakbedekking is gaan lekken. Vervolgens heb je daaronder het 110 mm dikke isolatiepakket waar je geen water in wilt hebben. Het water beschadigd de meerlagen aluminium cachering van de platen. En drogen zal dit pakket ook slecht. De dampdichte laag hadden we ook wel weg kunnen laten. Het lekt alsnog.

Filmpje van de lekkage in het zijgebouw uit het betonnen plafond
(Klik hier boven)
 

 


Afb xxx-4279 vs02: Werk Bouw-Slim uit Swifterbant. Lekkage zijgebouw zaterdag 26 januari 2019 uit het betonnen plafond van het zijgebouw op de elektriciteit. Nieuw dak gemaakt van de 'superieure' Hertalan®-producten, zijnde van een 'buitenaardse' kwaliteit, volgens de heren Bouw & Slim dan. Maar het dak lekt. Foto 26 januari 2019 ~ 21:35 uur (Foto Reiger Copyright)

 

 

 

 

'De zoveelste lekkage na renovatie met Hertalan®-epdm producten door bouwbedrijf Bouw-Slim'
(Klik hier boven)
Bouw-Slim 'De zoveelste lekkage na renovatie met Hertalan®-epdm producten'

 

Van een ongelofelijke orde

 

DAS-juriste Bouw & Slim, mevrouw mr. M. Bouma, verschijnt van achter het gordijn van de poppenkast

Nadat wij bouwbedrijf Bouw & Slim maar eens een brief hebben geschreven, getiteld 'Een wandeling' van 25 pagina's tekst en 67 pagina's met foto's, en nog een brief 'Een wandeling over neergedaald en bezonken stof' van 29 pagina's tekst met foto's, en nadat wij de leverancier Carlisle® en fabrikant Hertalan® epdm-dakbedekkingen ook een brief hebben geschreven en deze laatste twee hier zijn wezen kijken en zij hun Projectbezoek-rapport ook gestuurd hebben, op mijn initiatief, aan de firma Bouw & Slim met de woorden: "Graag zouden wij met u in contact willen komen om samen met u de bevindingen te bespreken, zodat deze in de toekomst voorkomen kunnen worden. We willen u niet afvallen, maar ondersteunen/ begeleiden om  te zorgen dat Hertalan EPDM goed verwerkt wordt, volgens de CCM richtlijnen. Wij willen graag dat u ons belt om een afspraak te maken, dan komen wij naar Swifterbant (uw kantoor) om kennis te maken en de bevindingen te bespreken", krijg ik bericht van de jurist van Bouw-Slim.

Na ontvangst van dit rapport door Bouw & Slim 8 mei 2018, en nog voordat een gesprek met de leverancier Carlisle® en/of fabrikant Hertalan® heeft plaatsgevonden, krijg ik reeds de eerste brief van de DAS-jurist van bouwbedrijf Bouw-Slim, mevrouw mr. M. Bouma, met datum 14 mei 2018.

18 mei 2018 meldt Carlisle mij: "Wij gaan binnenkort met de firma Bouw-Slim zitten om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen".

23 mei 2018 meldt Carlisle mij: "Wij hebben een gesprek gehad met Bouw-Slim".

 

Wij hebben haar jongens van Bouw & Slim beloofd, de jongens van mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste
Na het antwoord 19 september 2018 van mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste Bouw-Slim op mijn brief van 7 september 2018 wachtten wij nog geruime tijd. Wij hebben haar jongens van Bouw & Slim beloofd, op hun eigen verzoek, een review, een recensie, te zullen plaatsen op het internet, dat wilden zij zó graag. Ik heb nog tegen Jeroen van Wassenberg (Bouw van Bouw & Slim) gezegd, dat hij mij daar dan wel even bij moest helpen. U weet wij zijn al op leeftijd, en niet zo handig met al die moderne apparaten. Maar er waren anderen die ons wel even hielpen. Het is toch het laatste wat wij kunnen doen voor dergelijke heren Bouw & Slim. Begin februari 2019 plaatsen wij al het materiaal op -  https://www.deregentegehouden.nl/Bouw-Slim Swifterbant Hoofdpagina.htm - , de pagina waar u lezer zich nu bevindt.

 

Wat is hier gebeurd, wat is hier aan de hand?
Tegelijkertijd vragen wij ons natuurlijk af wat hier gebeurd is. Het is van een ongelofelijke orde. Dat het op zóvele fronten mis kan zijn gegaan, zoals wij hier hebben beschreven. Ik zeg, wij, want ik heb het natuurlijk niet alleen allemaal uitgezocht, wij waren met meerderen.


Laaggeletterdheid?

Is er sprake van dyslexie bij de heren Bouw & Slim (van een leeszwakte, een leesstoornis, van een beperking bij het lezen)? Is er sprake van laaggeletterdheid? Hebben zij daardoor de gebruiksaanwijzingen en hun handleidingen niet kunnen bestuderen?


Minachting?
Is het een totaal disrespect hebben voor je klanten? Je klanten minachten?


"Móói hè, vind je het niet héél móói geworden?"
Is het, het niet beheersen van je vak? Kan je het gewoon niet? Een van mijn adviseurs zegt tijdens het onderzoek tegen mij over de heren Bouw & Slim: "Tegen domheid valt niet te vechten". De adviseur vertelde het verhaal, dat mensen hun boot zelf hadden geschilderd in de jachthaven. Het werk, hun boot, zat vol met druipers, en ze zeiden tegen hem: "Móói hè, vind je het niet héél móói geworden?". Ze vonden het zelf fantastisch geworden.


Of is het gewoon 'jatten' van je klanten?
Je pikt gewoon het lood bij je klanten? Je offreert zaken in de offerte, maar je komt met heel andere materialen aan. Of je komt er helemaal niet mee aan zetten? Je laat de klant gewoon betalen voor lucht. Je zegt dat je lijmt, maar je laat de Hertalan® KS137 en KS205 lijmen gewoon fijn in blik of drukvat, je legt de Hertalan® epdm-dakbedekking gewoon los neer op het dak van je klanten. Je laat de klant betalen voor zaken die hij tóch niet krijgt: "Dat hebben ze toch niet in de gaten, die hebben er toch geen verstand van". Die klanten dan, voor alle duidelijkheid.

Het is naar mijn mening eigenlijk misdadig als je bij de aluminium daktrimmen overal niet eindigt met de Hertalan® KS96 kit/sealant.
 

 


Afb 046-3525 vs07 'Epdm in trim, over enkele cm vastgelijmd, geen Hertalan KS96 gebruikt': Bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant nieuw dak met Hertalan® epdm-dakbedekking. Het epdm ligt hier in de trim een beetje omhoog, Bouw & Slim wilde het zo afsnijden dat het tot bovenaan kwam in de trim, maar dat is niet gelukt, we praten hier over mm’s. (Dit is een nieuwe techniek door de heer Jeroen van Wassenberg (Bouw van Bouw & Slim) ontwikkeld en toegepast om Hertalan®-epdm dakbedekking aan te brengen, zeg maar te verwerken. Helaas wordt deze verwerking/techniek even later door door de specialisten van Hertalan® en Carlisle® Construction Materials uit Kampen afgekeurd). Voorts denkt Bouw & Slim dat er geen water gaat langs het epdm dat tegen het aluminium ligt. We zien dat de trim wel ingelijmd is, maar dat het epdm misschien over een enkele cm vastgeplakt zit, hier scheidt ons een enkele cm van het water. Even verderop wordt het nog veel erger. En de betimmering ligt open. De heren Bouw & Slim, en/of hun medewerkers hebben hun DNA-fingerprints achtergelaten in het Hertalan®-product, de Hertalan® kit/sealant brachten zij met blote handen aan, het was een strijd. Foto 12 september 2017(Reiger Copyright)

Als ik bij een leverancier van een ander merk Epdm kom en mijn rapport laat zien, vragen ze mij bovenstaande foto nog een keer te laten zien, en wijzen precies de plaats aan waar de kit/sealant van Hertalan® had moeten zitten, zie de rode pijl. Maar ook hier hebben ze het er over dat dit toch niet de methode is, en dat het epdm eerst over de dakrand heen getrokken had moeten worden en dan de trim op het epdm te plaatsen, alsnog met de kit/sealant.


Hoe het had gemoeten:


Reiger Bouw 4322 vs11 'Trim op Epdm met kit/sealant en schroef met speciale ring'. Even verder bij ons in de straat. Epdm-dakbedekking eerst over de rand heen gelijmd, en vervolgens de aluminium daktrim met kit/sealant op het Epdm gemonteerd. Schroeven met speciale ringen voor waterafdichting. Foto 19 maart 2019
(Reiger Copyright)
 

 

 
Diplomafraude
Je vertelt aan je klanten, dat je gecertificeerd bent, maar uiteindelijk horen wij van de fabrikant Hertalan® en de leverancier Carlisle®: "Wij moeten u zeggen dat we enorm geschrokken zijn van de foto’s met bijschriften in het verslag. Bouw-Slim heeft u behoorlijk in de kou of beter gezegd met de nattigheid laten zitten. Het werk dat zij geleverd hebben is uitermate teleurstellend. Ze zijn dan ook zeker geen gecertificeerd verwerker. Sterker Bouw-Slim is niet eens een klant van ons".


Wel raar,
want Bouw & Slim (Bouw-Slim) is wel ergens aan de Hertalan®-spullen gekomen!? Aan het Hertalan®-epdm, aan de Hertalan®-HemelWaterAfvoeren, aan de Hertalan®-lijmen en kit/sealant. Op de 'Zwarte Markt' of zo?


De kruiken van Sarefat
(pot met meel, kruik met water, en het flesje met olie)
De heren van Bouw & Slim hebben gedacht, we nemen een goed en duur product: Hertalan®. Zij waren overtuigd van de kwaliteiten van dit product. Lyrisch spraken zij over de Hertalan®-producten. Vooral Van Wassenberg sprak erover in termen als 'superieur' en 'buitenaards', en het Hertalan®-epdm was natuurlijk van een 'Hemelsche' kwaliteit, én alsof het allemaal zo uit de kruik van
Sarefat kwam. Veel verstand hoefde je er niet van te hebben, de lijmen en kit waren zo goed dat zij zelfs de kruiken niet hoefden te verlaten. Op afstand vanuit blik, of drukvat of koker zou de hechting al plaats vinden. De vaten raakten niet leeg, maar bleven gevuld. En de pot met geld bij de heren Bouw & Slim stroomde over. Jeroen van Wassenberg (Bouw) was onder de indruk van het verhaal over de kruik van Sarefat, vertelde hij.

(De kruik van Sarefat/Sarfath/Zarfath, Koningen 1e Boek 17:8-24, over de profeet Elia die verzorgd wordt door een weduwe)
"De kruik van Sarefat"
Klik hier

 

Wel vreemd
dat de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg en Sijbren van der Land, van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, liegen over hun eigen diploma's (certificaten). De heren vertellen de klant namelijk dat zij gecertificeerd zijn om de Hertalan® epdm-dakbedekking aan te brengen,  maar als wij naar de fabrikant stappen, verklaart Carlisle Construction Materials onder welke paraplu fabrikant Hertalan valt, in hun e-mail van vrijdag 23 maart 2018 17:20 uur aan mij, dat Bouw & Slim (Bouw-Slim) zeker geen gecertificeerd verwerker zijn. Ook plaatsten de heren Bouw & Slim een stempel met Hertalan - 50 Jaar - Praktijkervaring op het dak, op hun Bouw-Slim site. Het stempel dat ze enige tijd later maar vlug verwijderen van hun site, nadat wij erover geschreven hebben.

En dit bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant is door (S)SBB (Stichting Samenwerkingorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) officieel erkend als leerbedrijf. Hoe is het mógelijk? Hoe vreemd!

"SBB voert alle wettelijke taken voor de kwalificatiestructuur en beroepspraktijkvorming uit", lezen wij op de site van SBB.

Wij denken dat SBB (Samenwerkingorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) een wassen neus is en een illusie, en dat SBB zich mede schuldig maakt aan bedrog en fraude. SBB legaliseert fraude en bedrog.

 

SBB logo aan stukken

 


Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

"Naast het toezicht op de onderwijsinstellingen is de Inspectie van het Onderwijs (Inspectie) in de sector MBO eveneens belast met het Toezicht op de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) als bedoeld in de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB, artikel 1.5.1) en in samenhang daarmee de Wet op het Voortgezet Onderwijs (WVO, artikel 10b4)".

Uit: Inspectie van het Onderwijs Onderzoekskader 2016 voor het Toezicht op de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven,
Utrecht, 25 april 2016

Wij denken dat er niet, of een zeer gebrekkig toezicht wordt gehouden door Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en de Inspectie van het Onderwijs op SBB. De heren van de Inspectie drinken liever koffie met de Bestuurderen van SBB, en zullen zich toch zeker niet vermoeien met toezicht.

 

"Dat heeft die ouwe toch niet in de gaten",
dachten de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim). Je schrijft in je offerte dat je 'UniPrime' levert, maar je levert een ander product. Door anderen ben ik hier uiteindelijk op gewezen, nadat ik zelf ontdekt had, dat de platen gingen 'bewegen'. Je vertelt je klant, dat je deze platen "sealt" voor dat je ze definitief bevestigt. Maar ten eerste heb je van 'sealen' helemaal geen verstand, en vervolgens sla je hele stukken over. Dacht je van: "Dat heeft die ouwe toch niet in de gaten"?Mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste Bouw & Slim dacht ook: "Dat kunnen we die ouwe ook nog wel even wijsmaken"
En eerst véél en véél later krijg je een brief van de DAS-juriste van Bouw & Slim, mevrouw mr. M. Bouma, met datum 26 juni 2018, bijna een jaar na de renovatie, waarin zij schrijft: "In de offerte is aanvankelijk uniprime multiplex genoemd, maar dit was tijdens de uitvoering van het werk niet meer leverbaar. In overleg met u heeft de leverancier platen geleverd van gelijkwaardige kwaliteit". Nog steeds staat in de offerte vermeld "uniprime", niks aanvankelijk, en er heeft met mij helemaal géén overleg hierover plaatsgevonden. Het was aan het vervormen van de fineerlagen, dat ik zag dat het niet goed was, ik foto's ervan maakte, en op onderzoek uitging.

 

"Dat doen we wel vaker zo" en "Het gaat goed"
En als we duidelijk hebben afgesproken 'metselen', gaan de heren Bouw & Slim stenen terugplaatsen met montagekit met voeg en al. Bij de zijgevel presteerden zij het om de stenen los op de funderingsbalk neer te leggen zonder metselspecie, en alleen er achter wat te natte specie te kieperen. "Dat doen we wel vaker zo" en "dat gaat goed".

 

"Niemand die het ziet"
Maar de sterkste van al was toch wel, dat als ik als opdrachtgever er bij sta, ik degene die het werk betaalt, en dat de heren Bouw & Slim dan tegen mij zeggen, als het scheef gaat of niet goed gaat of mis gaat: "Niemand die het ziet". Een grotere minachting voor je klanten is niet mogelijk. Eigenlijk ben ik, is de klant, een 'nobody' voor de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg en Sijbren van der Land van bouwbedrijf Bouw-Slim. Het wordt een van de triggers (iets wat iets anders veroorzaakt, de aanleiding, datgene wat een proces op gang brengt) om het verhaal te gaan opschrijven en op die o zo grote 'wall' te plakken die internet heet.

 

 


Mevrouw DAS: "Mijn cliënte, de heren Bouw & Slim, heeft/hebben kwalitatief goed werk verricht"
En dan komt de mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste van de heren Bouw & Slim, er nog bij kijken en schrijft ons nog maar weer eens in haar een na laatste brief: "Mijn heren hebben kwalitatief goed werk verricht". Deze mevrouw móet aan een van onze Nederlandsche Universiteiten hebben gestudeerd, anders heb je niet zovéél verstand van zaken. Of zou het toch gewoon een schriftelijke opleiding geweest zijn aan een van de Hogere Scholen in Nederland (HBO), zeg maar een van de sub-universiteiten van Nederland, met 'Lectoren, en al'.

Heb je een plaat voor je hoofd? Of heb je een bord voor je kop? Of kalk je gewoon neer wat je clientèle, in dit geval de heren Bouw & Slim je allemaal toefluistert/-fluisteren? Gewoon neerkalken en opkalken! Maar daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben? Of misschien toch?

Dacht mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste Bouw & Slim: "De aanval is misschien de beste verdediging".

Bouw-Slim is na die ene keer dat zij het dak hebben 'gerepareerd' 15 december 2017 bij een lekkage, nooit meer terug geweest om überhaupt te zien wat er aan de hand was.

 

Mensen uit het dorp vertellen
Van Wassenberg heeft vroeger bij bouwbedrijf Loosman BV in Swifterbant gewerkt. Wij dachten dat Loosman een gerenommeerd bedrijf was hier in het dorp en de polder. Wij waren ook wel eens gewezen op Loosman voor een verbouwing of iets door mensen uit het dorp. Hier kwam een deel van het vertrouwen vandaan, dat ik nu stelde in Bouw & Slim, ondanks het faillissement van Loosman in 2014 na 45 jaar bestaan te hebben. Maar mensen uit het dorp weten mij nu ook te vertellen, dat het bij Loosman altijd meer werd, en dat zij daar een hekel aan hadden. Had je een offerte in handen, er kwam later altijd meerwerk bij. Speelde dat nu ook? Sijbren van der Land had nu natuurlijk ook op meerwerk gerekend, maar had al snel in de gaten dat die vlieger nu niet opging. Graag had hij meer in rekening gebracht. Van der Land rekende eigenlijk niet zo zeer op meer werk (meerwerk), maar op meer geld. Hij had mij ook verteld, dat hij het commerciële talent vertegenwoordigde bij Bouw-Slim. Werkten de heren Bouw & Slim nu misschien andersom? We laten die mensen betalen, maar leveren gewoon minder? "We doen gewoon geen lijm, niemand die het ziet"

 


Afb xxx-4195 vs05: Bouw-Slim uit Swifterbant heeft dit Hertalan®-epdm 'gelijmd'. Er is hier echter géén Hertalan® KS137 contactlijm en géén Hertalan® KS96 kit/sealant te bespeuren. Foto 28 mei 2018 (Reiger Copyright)

DAS, de Rechtsbijstandverzekeraar van Bouw-Slim, probeert dit werk te verdedigen: "Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld weersinvloeden of bepaald gebruik van het dak".

Hertalan® epdm-dakbedekking zou een te verwachten levensduur van 50 jaren hebben!? En zou ik, Reigersch Kloosterman, de Hertalan® KS137 contactlijm of de Hertalan® KS96 kit/sealant van het dak gelopen hebben??

Speciaal aan mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste van Bouw & Slim: "Dit Hertalan®-epdm is door uw cliënte Bouw-Slim nóóit gelijmd geworden!". Of ziet mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste, misschien wel lijm zitten aan dit Hertalan®-epdm?
 


 

Geen twijfel aan of over de kwaliteit van het Hertalan®-Carlisle® product(en), of toch een beetje?

 

Zijn de heren Bouw & Slim nu zulke 'Onnozelaars', of is hier sprake van opzet?
Wij hebben geen redenen om te twijfelen aan of over de kwaliteit van het/de Hertalan®-Carlisle® product(en). Wij denken dat de problemen volledig veroorzaakt zijn door de onkunde van bouwbedrijf Bouw-Slim, de onkunde van haar heren Bouw & Slim. Hoe is het mogelijk, dat je zulke fouten weet te maken met een dergelijk product. Dat je niet weet, hoe het product verwerkt moet worden. Dat de fabrikant langs moet komen en je hele werk, je hele dak afkeurt. Dat je vergeet lijm aan te brengen op het product. Of nog erger: Dat je vergeet lijm aan te brengen op het product en vergeet lijm aan te brengen op de ondergrond. Je slaat het lijmen maar gewoon helemaal over. Je legt het product gewoon los neer. En dat je het kitten/sealen op het eind ook maar helemaal overslaat, 40 meter daktrim wordt gewoon niet gekit/geseald. Maar het 'sealen' sloeg je ook al over bij de multiplex gevelbekleding. Zijn jullie (Bouw-Slim) nu zulke 'Onnozelaars' of is hier opzet in het spel?
(Onnozel: wie niet goed kan denken en weinig snapt, en zonder vakkennis is. Opzet: kwade bedoeling, kwade trouw, moedwillig)                                                  Bouwbedrijf 'De Onnozelaars', Industrieweg 30, Swifterbant


 

Hertalan®-producten verkocht aan kleuters
Het enige dat wij Carlisle®-Hertalan® kwalijk zouden kunnen nemen is, dat zij er niet voor(Taalunie) hebben kunnen waken, dat hun product uiteindelijk verkocht is aan kleuters. Een kleuter verkoop je ook geen sterke drank en lucifers.

https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/890/waken_over_voor/
Klik hier


Bouw-Slim brengt jurist in stelling, nadat Carlisle®-Hertalan® hen hun rapport toestuurt
Waarom reageert Bouw-Slim niet op de brieven die wij, Reiger
(hsch) Kloosterman, hen geschreven hebben? Eerst als de fabrikant Hertalan® en leverancier Carlisle® hun Projectbezoek-verslag/rapport de heren Bouw-Slim doen toekomen, krijgen wij een reactie, een brief van hun Bouw & Slim jurist. Ga je als bedrijf zó met je klanten om?
 

Jammer vonden wij het, dat als Carlisle® en Hertalan®
de tweede keer op bezoek komen, zij het verslag van het Projectbezoek van de eerste keer niet bij zich hebben. Zij komen immers speciaal om dit verslag met mij te bespreken, hebben zij mij verteld. Zij hebben geen laptop of tablet bij zich? Er wordt niet even geschakeld met de thuisbasis: "Kunnen jullie het verslag van het Projectbezoek even naar Kloosterman mailen, dan kan mijnheer het even uitprinten, en dan hebben we het tot onze beschikking". Misschien dachten de adviseurs wel dat ik geen 'uitprint'-mogelijkheid had. Eerst als er op mijn initiatief na dit tweede bezoek contact wordt gemaakt met Bouw-Slim, krijg ik ook de beschikking over dit Projectbezoek-verslag/rapport.

Vervolgens krijg ik, Reiger(hsch) Kloosterman, een e-mail van Carlisle: "Zoals in de brief (van DAS) wordt gevraagd, dient u te reageren naar DAS". Wij vinden dit geen fijn taalgebruik.
 

Tegengestelde adviezen van Carlisle®-Hertalan®
Daarna krijg ik tegengestelde adviezen van Carlisle-Hertalan. Met de Carlisle-adviseurs wordt besproken het door Bouw-Slim geplaatste Hertalan®-epdm mechanisch te gaan fixeren. Tegelijkertijd krijg ik ook het advies van het Carlisle-Hertalan hoofdkantoor: "Dat de beste oplossing is om de bestaande Hertalan EPDM-dakbedekking te verwijderen en nieuwe Hertalan dakbedekking aan te brengen".

De laatste oplossing betekent, dat met het verwijderen van alle epdm ook de cachering van de isolatieplaten er aan gaat, en wij eigenlijk helemaal opnieuw moeten beginnen. Waar gaan wij anders de nieuwe laag epdm op monteren?


Héél mooi gebaar van Carlisle®-Hertalan®
Carlisle wil alle benodigde Hertalan®-epdm en bijbehorende materialen gratis leveren. Wij vinden dit een héél mooi gebaar. Ook dat Carlisle-Hertalan twee keer een Projectbezoek heeft afgelegd en een Projectbezoek-verslag heeft willen maken. Onze dank daar nogmaals voor aan zowel Carlisle, als Hertalan.

En ook dat de Carlisle-Hertalan adviseurs op mijn initiatief zijn ingegaan en contact hebben opgenomen, 8 mei 2018 10:13 uur, met de heren Bouw & Slim (Bouw-Slim): "Graag zou ik met u in contact willen komen om samen met u de bevindingen (bezoekrapport) te bespreken, zodat deze in de toekomst voorkomen kunnen worden. We willen u niet afvallen, maar ondersteunen/ begeleiden om te zorgen dat Hertalan EPDM goed verwerkt wordt, volgens de CCM richtlijnen". (CCM Carlisle Construction Materials)


Kink in de kabel
Maar dan komt er een kink in de kabel. We krijgen van Carlisle-Hertalan geen bericht meer over hoe het contact tussen de adviseurs met de heren Bouw & Slim is verlopen. Zeg maar: 'Het wordt stil'.


Jammer
vinden wij het dat Carlisle ons 7 juni 2018 na dit alles schrijft: "Wij beschouwen ons niet als betrokkene of partij". Uiteindelijk ligt er wel bijna 90 m2 Hertalan® epdm-dakbedekking en overige Hertalan®-producten op ons dak, komt Carlisle-Hertalan twee keer met twee adviseurs op ons dak, speciaal het Hertalan® epdm-geknoei van Bouw & Slim (Bouw-Slim) in ogenschouw nemen, en schrijven zij een Projectbezoek-verlag/rapport?!
 

Wij gaan niet op het aanbod van Carlisle®-Hertalan® in
Wij hebben dan ook besloten niet op het aanbod van Carlisle-Hertalan, om alle Hertalan® epdm-dakbedekking, materialen, lijmen en kit/sealant, nieuw en gratis te leveren, in te gaan.


Wij kunnen geen nieuw Hertalan®-product meer op ons dak zien
Carlisle-Hertalan zal wel begrijpen, dat hoewel wij geen enkele twijfel hadden aan of over "het product of het systeem zoals wij dat geproduceerd en geleverd hebben" (e-mail 7 juni 2018), wij geen nieuw Hertalan®-product meer op ons dak willen en kunnen zien, en het ons spijt dat er ooit Hertalan® op ons dak is gemonteerd door Bouw & Slim uit Swifterbant.
 

Carlisle®-Hertalan® product op ons dak aangebracht door Bouw & Slim heeft weinig met duurzaamheid te maken
Op ons dak heeft het Carlisle®-Hertalan® product aangebracht door Bouw & Slim (Bouw-Slim) uit Swifterbant weinig met duurzaamheid te maken. De levensduur van het product is in ernstige mate aangetast door het knoeiwerk van de heren Bouw & Slim, en "zo goed als onderhoudsvrij" kunnen we volkomen vergeten. Nog géén drie maanden nadat Bouw & Slim (Bouw-Slim) hier is vertrokken, waait het Hertalan®-epdm al los van de dakrand, het epdm is niet of anders belabberd gelijmd geworden. En nog niet een jaar na aanleg door deze heren Bouw & Slim, meldt de fabrikant ons al het geheel maar te overtrekken met, te voorzien van, een compleet nieuw vel van hun Hertalan®-epdm.

 

Voor Knoeiwerk adviseren wij:

 


                                                        Bouwbedrijf 'De Knoeierij', Industrieweg 30, Swifterbant

 

 


De oude Carlisle onderweg op zijn Hertalan® 'hemelsche tapijt' (Reiger Copyright)

 

Jammer vinden wij het
 
dat Carlisle® - Hertalan® niet met ons gedeeld heeft, hoe hun contact en eventuele bezoek aan Bouw & Slim verlopen is. Ik, Reiger(hsch) Kloosterman, kom met een initiatief en de mensen (adviseurs) van Carlisle® - Hertalan® gaan op dit initiatief in, en er mee aan de slag. Ik geloof dat ik mijn bereidheid om tot een goede oplossing te komen, en mijn medewerking te verlenen toch wel getoond heb, én heb bewezen. Kan het zijn dat het hogere management van dit bedrijf of deze bedrijven Carlisle® - Hertalan® heeft ingegrepen? Het behoort waarschijnlijk tot de Carlisle® - Hertalan® bedrijfsstrategie. Toch maar 'horen, zien, en zwijgen'. De uiteindelijke afnemer van het Hertalan®-product, zeg maar gerust (stellig) 'de klant', en het bedrijf Carlisle® - Hertalan® zaten middenin een proces, en dan wordt deze ontwikkeling in stilte beëindigd, met: "Verder wij zijn niet betrokken" en "Wij beschouwen ons niet als betrokkene". Wij vinden het getuigen van weinig transparantie. Als Raad van Bestuur van een dergelijk bedrijf hadden wij nooit gekozen voor deze aanpak of deze koers. Dat heeft met ethiek (hoe denken wij over ons handelen als bedrijf) en moraliteit (wat zijn onze normen en waarden) te maken.

Wij, Reiger(hsch), zijn er ingeluisd door Bouw-Slim, en er is op een enorme manier geknoeid met de Hertalan-producten door Bouw & Slim.

Luizen: de luizen afvangen, iemands kop luizen, bedelen, geld ophalen, geld binnenhalen, in ongunstigen zin met betrekking tot diefstal of valsch spel, leegplunderen, leegstelen, ontfutselen, de zakken rollen, zich in het bezit van iets stellen. Beurzenluizen, doorluizen, uitluizen. 'Zy luisden de ronde aapen uit zijne beurs'. 'Zoo veeg zijn als een luis op den kam' (in groot gevaar verkeren, ten dode opgeschreven, geen ontkomen meer aan). Erin luizen: 'Hij was door iemand die hij volledig vertrouwde er lelijk ingeluisd', en 'Wat een waardeloos product, we zijn erin geluisd door zo'n verkoper aan de deur met zijn mooie praatjes', Jeroen in de Steeg.

 

 

Bouw-Slim (Bouw & Slim) heeft zijn divisie EPDM gesloten

De heren Bouw & Slim hebben eind 2019 hun 'divisie', hun afdeling, hun 'specialisatie' Hertalan®-epdm gesloten. Op de hoofdpagina van hun Bouw-Slim site hebben zij de optie EPDM uit hun menu verwijderd.

Bouw & Slim (Bouw-Slim) hebben hun Hertalan-epdm divisie gesloten
(Klik hier boven)


Laten wij niet vergeten het overige knoeiwerk door deze heren Bouw & Slim:
het vele staande water op het nieuwe dak, wat een gevolg is niet van de dakbedekking maar van het onderliggende timmerwerk. Bouw-Slim dacht met de Hertalan-epdm dakbedekking dit te kunnen opvangen en te kunnen verdoezelen, "immers van Hertalan-epdm worden ook vijvers gemaakt". Het belabberde timmerwerk van de twee goten, het beroerde timmerwerk dakrand kapel en van de constructie waarop de gevelplaten zijn gemonteerd, de onderliggende ventilatielatten, het knoeiwerk met de gevelbeplating, en het knoeiwerk dat de heren Bouw & Slim hun metselwerk noemen.

 

 

Waarschuwing

Op deze, onze website - www.deregentegenhouden.nl - behandelen wij het vele knoeiwerk door de heren Bouw & Slim hier uitgevoerd.

Als we op de operatietafel liggen en de anesthesioloog ons bijna onder zeil heeft, moeten wij dan vragen: "Heren, mogen we nog even uw papieren, uw diploma zien?"

Deze site is een waarschuwing voor een ieder die met deze heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land  (Slim), en/of dit bedrijf Bouw-Slim in zee wil. Wij denken als je toch zaken doet met hen, wij er alles aangedaan hebben om u te waarschuwen. U kunt ook niet zeggen dat u ons niet gevonden heeft op het internet.

Voor de producten Hertalan en Carlisle hebben wij uitgelegd wat de betekenis van een Certificaat, een Zertifikat, of een Skill Card is. Wij keken onder het tapijt, om het zo maar te zeggen.
 

 

 


Reiger Bouw IMG 4459 vs02 'Spiegel om te 'zien' op plaatsen waar je anders niet komt'. De spiegel 15 x 15 cm waarmee wij ons onderzoek uitvoerden. Wij leerden dit reeds van Ome Thijs (Huijbregts, houtwerk olie-raffinaderij SVPM (Standard Vacuum Petroleum Maatschappij) aan de Musi, Sungai-Gerong, Sumatra, van 1952-1958 R4). Foto Reiger Copyright

 

 


 

Action Led Flashlight vs3.5 lengte 135 mm, tool bij ons onderzoek en fotografie,
 de eigenlijke lichtmachine, met dank aan Action Dronten

 

 
Ing. Reiger(hsch) Kloosterman
De Kruisboog 16
8255 GC  Swifterbant

 

o
 
Picture met tekst