Bouw-Slim 'Bagger', Knoeien met de Hertalan®-producten en Waardeloos timmerwerk

 

Zeer slechte ervaring met Bouw-Slim > Hertalan®-epdm 'Lapperij' en Waardeloos timmerwerk
Dinsdag 2 juli 2019 trekken wij het Hertalan
®-epdm aangebracht door de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant, van de aluminium daktrim van onze 'Kapel'. Het epdm is aangebracht met de Hertalan® KS137 contactlijm. In totaal ongeveer 15 minuten trek ik het Hertalan®-epdm van de trim en heb ik de trim gedemonteerd, ongeveer 6 m, inclusief de twee hoekstukken. De kwaliteit van de Hertalan® KS137 contactlijm valt ons tegen, wij 'zien' dat de lijm schilfert, het is een schilferige lijm. Er is nergens Hertalan® KS96 kit/sealant gebruikt op de aluminium daktrim door de heren van Bouw-Slim. Er is niet gewerkt volgens de voorschriften van de fabrikant Hertalan, er is niet gewerkt volgens CCM verwerkingsvoorschriften. CCM staat voor Carlisle Construction Materials, waar de productgroep Hertalan onder valt, oftewel Carlisle is verantwoordelijk voor de verkoop van onder andere het merk Hertalan.
 

Waardeloos timmerwerk
Er is geen roestvrijstaal gebruikt bij de montage van de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding van de Oldenboom Groep, de zijkanten van de platen zijn niet volgens voorschriften van de fabrikant geseald, de platen en het achterliggend houtwerk zijn ondeskundig aangebracht. De platen zijn ook niet geplaatst met een tussenruimte, maar stijf (stuik) tegen elkaar aangezet. Ook hier is weer niet gewerkt volgens voorschriften van de fabrikanten. Voorts zijn platen geleverd niet volgens offerte. De offerte geeft duidelijk aan 'UniPrime'. UniPrime
® multiplex wordt geleverd door de Fetim Group.


'Bagger'
staat hier voor waardeloos werk, slecht uitgevoerd werk, rotzooi, en/of knoeiwerk. Als deze heren Bouw & Slim hun diploma's gehaald hebben in het Nederlandse onderwijs, is dit misschien een aanwijzing voor de belabberde staat van ons Nederlandse onderwijs. De heren Bouw & Slim zijn ook nog 'Erkend leerbedrijf', officieel erkend door SBB Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Hoe is het mogelijk? Of hier is sprake van criminele activiteiten? Maar daar zou SBB zich toch ook per direct van moeten distantiëren? Of doet SBB hier vrolijk aan mee?


Minachting en lak hebben aan
De hele handelwijze van bouwbedrijf Bouw-Slim, van de heren van Bouw & Slim, van de heer Jeroen van Wassenberg (Bouw) en de heer Sijbren van der Land (Slim) duidt op grote minachting hebben voor de klant en voor het materiaal waar zij mee werken. Zij hebben lak aan, zij hebben schijt aan, verwerkingsvoorschriften van de diverse fabrikanten, en zij hebben lak aan hun klanten.

 

Oplichting en fraude
Het knoeien met alle materialen, het leveren van andere gevelbeplating dan volgens offerte, en het niet leveren van materialen die wel in de offerte beschreven staan, beschouwen wij als oplichting. Het ons vertellen dat je gecertificeerd bent om het product te mogen aan brengen, terwijl je dat niet bent, beschouwen wij als diplomafraude.

 

 

 


                                                        Bouwbedrijf 'De Knoeierij', Industrieweg 30, 8255 PB Swifterbant

 

 


Bouw-Slim IMG 4465 vs02 'Demonteren aluminium trim 'Kapel', schroeven roesten'. We trekken het Hertalan®-epdm bij de 'Kapel' los en demonteren de aluminium trim. De schroeven roesten. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Het lostrekken van het Hertalan®-epdm ging gemakkelijk. Wij kunnen niet anders dan constateren dat deze lijm schilfert. Is de Hertalan® KS137 contactlijm misschien toch niet die 'superlijm'? De heren Bouw en Slim spraken over de 'buitenaardse' kwaliteiten van de Hertalan®-producten. Foto 2 juli 2019 19:50:50 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4470 vs02 'Demontage aluminium trim 'Kapel', schroeven breken af'. Als we de schroeven van de aluminium trim losschroeven, breken sommigen af. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Kwaliteit van deze door Bouw-Slim gebruikte schroeven is nul, het is rotzooi. Foto 2 juli 2019 20:03:33 uur (Reiger Copyright)

 

Verzinkt?? stalen schroeven, die na twee jaar al zo roesten, waarmee je een aluminium daktrim vastzet op een latje van vurenhout, en die schroeven die breken dan! Dan gebruik je echt rotzooi, dan gebruik je 'bagger'. Dan ben je een 'Baggerij' in de zin van een 'Knoeibedrijf'.

 


Bouw-Slim IMG 4517 vs02 'Roestige en afgebroken schroeven na demontage aluminium trim 'Kapel'. De twee lange schroeven zaten op de hoek linksboven van de 'Kapel', door de Prodeq Prime+ multiplexplaat om de zaak nog een beetje bij elkaar te krijgen? Sijbren van der Land (Slim) tegen mij: "Het geheel maakt het sterk". Alles 'hangt' aan elkaar bedoelde hij. Het leek meer op een kippenschuurtje, wat hij voor zichzelf aan het bouwen was. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 12:15:18 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4510 vs02 'Schroeven door de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding'. Met deze schroeven moesten de heren Bouw & Slim de Prodeq Prime+ multiplexplaat boven in de hoek op zijn plaats krijgen. Op de hoek zien we de gespleten verticale ventilatielat. De bovenste horizontale ventilatielat is ook gespleten, en draagt niet op hout of iets, er zit lucht achter. De lange schroef is nodig om de gevelplaat op de hoek in het achterliggende houtwerk vast te krijgen. Hun broddelwerk bekleden de heren met het Hertalan®-epdm en zij denken dat het Hertalan®-product nu al hun problemen zal oplossen, en al hun geknoei zal afdekken. "Niemand die het ziet", denken zij wederom hardop. Maar dan "baggeren" zij gewoon verder, nu met de Hertalan®-producten. Vooral Jeroen van Wassenberg (Bouw) is helemaal lyrisch over de Hertalan®-producten, en spreekt erover in superlatieven: "Superieur, buitenaards, en hemelsch". De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 12:07:02 uur (Reiger Copyright)

 

Speciaal de Hertalan® KS96 kit-sealant was van een ongelofelijke kwaliteit, volgens Jeroen van Wassenberg (Bouw) dan natuurlijk. Als met deze kit twee delen Hertalan®-epdm op en aan elkaar waren gelijmd, zou volgens Jeroen van Wassenberg het Hertalan®-epdm scheuren en niet de Hertalan® KS96 kit-sealant.

 


Bouw-Slim IMG 4157 vs03 'Hertalan®-epdm niet gekleefd op balkjes, naad (seal) ligt open'. Wij denken dat hier toch echt de Hertalan® KS96 kit/sealant het begeven heeft. Deze kit heeft de twee delen Hertalan®-epdm niet bij elkaar weten te houden. Niet het Hertalan®-epdm is gescheurd, de kit zelf is gescheurd, de kit heeft niet gedaan wat Jeroen van Wassenberg (Bouw) van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant zo graag verkondigde met al zijn verkooppraatjes. Deze KS96 kit/sealant was ontwikkeld door Hertalan in Kampen deed hij er als een extra nog bij. We kunnen met een rietje zo tussen de twee lagen Hertalan®-epdm van de overlap door. Direct rechtsonder de scheur zien we het hoekpunt van de balkjes door het epdm heen drukken. Foto gemaakt op 31 maart 2018 14:02:27 uur (Reiger Copyright)

Wij denken dat de Hertalan KS96 kit/sealant hier door de heren Bouw & Slim over de naad heen is gesmeerd, maar de KS96 had natuurlijk in de naad, tussen de twee lagen Hertalan-epdm in de laatste 2 à 3 cm van de overlap moeten zitten.

 

Smeerwerk Hertalan® KS96 kit/sealant bij de schoorsteen

Bouw-Slim IMG 4156 vs03 'Hertalan®-epdm niet gekleefd op balkjes, epdm trekt op hoekpunt'. Net naast de scheur zit het hoekpunt van de balkjes. De Hertalan® KS137 contactlijm en/of de Hertalan® KS205 spuit-/contactlijm heeft de boel niet bij elkaar kunnen houden. Of zit hier misschien helemaal geen lijm, gewoon vergeten of zo? We zien dat Bouw-Slim al tijdens de montage van dit Hertalan®-epdm geprobeerd heeft deze naad hier aan te smeren, dicht te smeren, met de Hertalan KS96 kit/sealant. 'Smeren en Knoeien' door de heren Bouw & Slim van bouwbedrijf Bouw-Slim (bouwbedrijf "De Knoeiers") uit Swifterbant. Foto gemaakt op 31 maart 2018 14:02:15 uur(Reiger Copyright)

Het Hertalan-epdm zit niet vast gelijmd op de onderliggende balkjes, zoals wel beloofd was door Jeroen van Wassenberg (Bouw), het is allemaal blaas hieronder. "Wat maakt het uit", hoor je Bouw & Slim denken. En dan te bedenken dat we hier wel praten over de 'buitenaardse' Hertalan lijmen en kit van Jeroen van Wassenberg.


Bouw-Slim IMG 4359 vs05 'Hertalan®-epdm naad, rietje verdwijnt 16 cm in de overlap'. Dit Hertalan®-epdm is niet eens gelijmd. De rode pijl geeft het hoekpunt van de twee balkjes aan. Er is alleen een beetje Hertalan® KS96 kit/sealant over de naad heen geklodderd door de heren Bouw & Slim. Het heeft iets van een etui voor een pen. Foto 22 april 2019 12:40:52 uur (Reiger Copyright)

 

Wij kennen andere lijmen, bij andere materialen, waar de lijm sterker is dan het materiaal zelf, en het materiaal het als eerste begeeft bij trekproeven en niet de lijmverbinding zelf.  Reiger Bouw

 

Bouwbedrijf Bouw-Slim 'De Broddelarij' voor al hun broddelwerk, knoeiwerk, bagger,
 slecht werk,  slordig werk, en ketellapperswerk, Industrieweg 30, Swifterbant


Broddelaars zijn mensen die 'broddelen': die zonder voldoende kennis of vaardigheid een vak uitoefenen en dus slordig, slecht werk leveren, knoeiers, beunhazen (mensen die hun vak niet verstaan, die een vak of een beroep uitoefenen, zonder daarvoor de benodigde opleiding te hebben gehad).

 


Bouw-Slim IMG 4542 vs02 'Bovenste horizontale ventilatielat gespleten, en draagt niet'. Hier zit geen hout achter, alleen lucht. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Wij noemen dit werk, uitgevoerd door de heren van Bouw-Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der land (Slim): "Bagger" (waardeloos werk, rotzooi, knoeiwerk). Foto 4 juli 2019 18:48:34 uur (Reiger Copyright)

 


                                                                  Bouwbedrijf voor 'Bagger' & 'Knoeiwerk', Industrieweg 30, 8255 PB Swifterbant


 


Bouw-Slim IMG 4185 vs02 'Hertalan-epdm hoeklap', hieronder zit een lekkage'. 12 Mei 2018 om 15:58:14 uur maken wij deze foto. We zien links een soort Hertalan®-epdm 'bijplak', een soort van pleister, het heeft iets van een postzegel die je op een brief plakt. Wij hebben alle instructies (en filmpjes) van Hertalan® bekeken en gelezen. Nergens zijn we een dergelijke 'hoekverzegeling' tegengekomen, óók niet bij andere epdm-fabrikanten. Het lijkt erop dat dit weer een van de 'innovaties' van Jeroen van Wassenberg (Bouw) en/of Sijbren van de Land (Slim) is. Wij weten wel, dat er hier naar beneden achter de gevelbekleding ijsvorming plaatsvindt, en dat het hier lekt beneden. Welk broddelwerk wordt hier voor ons verborgen gehouden? De Hertalan® 'epdm-bijlap' heeft iets van ketellapperij ('oplapperij' van 'oplappen' of 'een lap erop'). Foto Reiger Copyright

 


Bouw-Slim IMG 4363 vs02 'Hertalan-epdm hoeklap, blazen tegen de dakrand, in de kimfixatie'. Links in/op de hoek zien wij de Hertalan®-epdm 'hoeklap' of 'bijlap'. Misschien is het wel een Hertalan®-epdm 'schaamlap'? Een schaamlap is een middel om zaken te verbergen die niet gezien mogen worden, en/of een lap die gedragen wordt als enig kledingstuk en alleen de schaamdelen bedekt. 22 April 2019 12:45:21 uur maakten wij deze foto. Let wel, het is op dat moment droog en zonnig. Maar zodra het regent staat hier een grote plas water en lekt het hier. Dit is de reden, dat we het maar eens gaan onderzoeken. Wat wordt hier voor ons verborgen gehouden, wat moet hier bedekt of afgedekt worden, dat het daglicht niet verdraagt. Hertalan®-epdm 'kunsten' uitgevoerd door bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant. Het heeft iets van ketellapperij (hier in de betekenis van broddelwerk en knoeiwerk). Foto
Reiger Copyright.


Het bedrieglijke
is dat een dakdekker zich ook op zulke momenten als het droog en zonnig is, en hij aan het werk is, moet realiseren wat er gebeurt als het regent en stormt op dit dak. Is zijn werk dan ook nog dicht en zonder lekkage. En daar denkt déze 'dakdekker' niet aan, daar zijn ze niet zo mee bezig, want het is droog, de zon schijnt, en wat komt er vanavond op 'Natflix'.

"Eén klein gaatje hè, je snapt het niet"
Heer Bouw vertelde over een ander werk, waar ze ook deze Hertalan® epdm-dakbedekking hadden neergelegd. En precies dat éne kleine gaatje, daar was het gaan lekken. Bouw gaat verder, precies onder dit gaatje was een electriciteitspijp, open, en het water van zijn lekkage kwam precies terecht in deze electriciteitspijp. "En je kan het je niet voorstellen, hè", deze electrapijp kwam uit in de meterkast, en het water ook. De meterkast moest opnieuw ingericht worden. "Maar Jeroen, zo'n probleem kan het nu toch ook weer niet zijn. Al jullie werken zijn toch verzekerd?". Ja, maar de eerste € 1.500,- moest hij zelf betalen. Herkent iemand zich in deze, zijn of haar meterkast? Eerst was Bouw-Slim op uw dak bezig, aan het dakdekken zeg maar, daarna ging het lekken, en moest de electricien komen. U woont in Dronten?, in Lelystad?, Biddinghuizen? ......

"Waar is die boot nou?"
Vroeger gingen wij kijken naar de tewaterlating van zeeschepen. Voordat het schip de helling afging, was het helemaal gecontroleerd op lekkage, of het wel dicht was. Anders was het de volgende dag: "Waar is die boot nou? Gisteren lag hij hier toch nog aan de kade?"

 


Bouw-Slim IMG 4467 vs03 'Hertalan-epdm 'Lapwerk', Hertalan extra 'lapje' bij de hoek van de 'Kapel' achter'.Vervolgens wordt dit hoekpunt door de heren Bouw & Slim nog voorzien van een extra 'lapje' Hertalan®-edpm. Waarom, gaan we zien op de volgende foto. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Deze foto is 2 juli 2019 19:54:34 uur gemaakt, voordat wij de trim hier demonteren (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4511 vs03 'Hertalan-epdm 'Lapwerk', Hertalan-epdm te kort afgesneden'. De Hertalan® epdm-baan ging hier ruim over de rand heen. Echter als de trim is gemonteerd door de heren Bouw & Slim, snijden zij vervolgens het Hertalan®-epdm te kort af. Er moet nu een stukje Hertalan®-epdm 'bijgelapt' worden. Er zit geen lijm aan de 1e laag Hertalan® die nog 'bijgelapt' moet worden, dit epdm ligt gewoon los! Hoe heet het ook al weer bij Bouw-Slim: "Niemand die het ziet". Nou ja, nu zien ook de Eskimo's het, wat zeg ik, de hele wereld kan het zien. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 12:07:06 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4511 vs08 'Hertalan-epdm 'Lapwerk', Hertalan-epdm te kort afgesneden'. De Hertalan® epdm-baan ging hier ruim over de rand heen. Echter als de trim is gemonteerd door de heren Bouw & Slim, snijden zij, of knippen, vervolgens het Hertalan®-epdm te kort af. Er moet nu een stukje Hertalan®-epdm 'bijgelapt' worden. Hoe heet het ook al weer bij Bouw-Slim: "Niemand die het ziet". Nou ja, nu zien ook de Eskimo's of Inuit het, wat zeg ik, de hele wereld kan het zien. Er zit geen Hertalan® KS137 contactlijm of Hertalan® KS96 kit/sealant aan het Hertalan®-epdm, waarschijnlijk vergeten in te smeren door Sijbren van der Land (Slim) of Jeroen van Wassenberg (Bouw). Lijm of kit zitten nog in hun blik of koker. Er is slechts wat Hertalan® KS137 contactlijm gesmeerd op of aan (aansmeren) het Hertalan® 'epdm-bijlapje'. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 12:07:06 uur (Reiger Copyright)

Lekkage
Het water zeek hier binnendoor en langs de isolatiewand naar beneden, bij vorst heeft zich hier ook ijs gevormd achter de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding. Het gevolg was lekkage beneden in de zijkamer en garage, en water in het isolatiepakket van het dak. Het water stroomde ook achter het blauwe dampdoorlatende doek naar beneden. Het water kwam eveneens onder de dampremmende folie van het zijgebouw terecht.

'De zoveelste lekkage na renovatie met Hertalan®-epdm producten door bouwbedrijf Bouw-Slim'
(Klik hier boven)

 

De Hertalan® epdm-banen gingen hier ruim over de rand van de 'Kapel' heen. Echter als de aluminium daktrim is gemonteerd door de heren Bouw & Slim, snijden zij of knippen zij vervolgens het Hertalan®-epdm te kort af. En waarom niet de trim gemonteerd op het Hertalan®-epdm, volgens CCM voorschriften?? > Onkunde, domheid, en arrogantie

Bouw-Slim IMG 3164 vs03 'Ingehuurde kracht door Bouw-Slim, bezig met de leien'. De Hertalan® epdm-banen gingen hier ruim over de rand van de 'Kapel' heen. Echter als de trim is gemonteerd op de 'Kapel' door de heren Bouw & Slim, snijden zij vervolgens het Hertalan®-epdm te kort af, waardoor zij het Hertalan®-epdm moeten 'aanlappen'. En waarom is de trim niet gemonteerd op het Hertalan®-epdm?

Het is een van de eerste zaken die de Carlisle® CM Europe - Hertalan® adviseur de heer Najib Mesbahi opmerkt, als hij de eerste keer, Goede Vrijdag 30 maart 2018 op ons dak komt, samen met de tweede adviseur mevrouw Amanda Koornneef. De heer Mesbahi vertelt aan mij, C.G.J. Kloosterman, dat het Hertalan®-epdm eerst over de rand van het dak heen gelijmd moet worden, "eerst waterdicht maken", en pas daarna de aluminium daktrim op het Hertalan®-epdm met kit en speciale schroeven en ringetjes. "De aluminium daktrim is bij Hertalan®-epdm alleen voor de sier", aldus Mesbahi. Foto 26 juni 2017 15:49:11 uur (Reiger Copyright)

 

 

Lappen

Aanlappen: aanlappen wat te kort is, iets er aanlappen, iets aansmeren, iets bijsmeren

Oplappen: lap erop, niet grondig herstellen

Lapwerk: knoeiwerk

Bijlappen: een lap erbij

Schaamlappen: de edele delen bedekken, een lap ervoor

Ketellapperij hier in de betekenis van: knoeiwerk, broddelwerk, rotzooien, slecht werk

 


                                                                 Bouwbedrijf 'De Knoeierij', Industrieweg 30, 8255 PB Swifterbant
 

 


Bouw-Slim IMG 3164 vs05 'Goot gemaakt van en uit meerdere 'lappen' Hertalan-epdm'. Foto 26 juni 2017 15:49:11 uur
Reiger Copyright

 


Bouw-Slim IMG 3181 vs06 'Goot gemaakt van meerdere 'lappen' Hertalan-epdm'. De goot is óók weer niet gemaakt uit één vel Hertalan®-epdm, maar van en uit meerdere 'lappen' Hertalan®-epdm, die in de goot allemaal aan elkaar gelijmd moeten worden met de Hertalan® KS137 contactlijm in de overlap, en in de laatste 2-3 cm van de overlap met de Hertalan® KS96 kit/sealant. Kit en lijm die over de dakrand naar beneden moeten, over de gootbodem heen, en dan weer tegen het schuine dak omhoog, eerst de lijm, en dan de kit. En al deze naden/lassen verhogen de kans op lekkage. Wat zei de heer Najib Mesbahi, adviseur Carlisle® Construction Materials Europe - Hertalan®, ook weer, als hij Goede Vrijdag 30 maart 2018 op ons dak staat: "Bij epdm is het juist de bedoeling dat je één stuk neemt, dat geeft zo min mogelijk kans op lekkages". Foto 26 juni 2017 15:59:14 uur Reiger Copyright

Deze goot achter heeft een lengte van 4,10 meter, en Jeroen van Wassenberg (Bouw) gebruikt hier voor 6 stukken (6 lapjes) Hertalan®-epdm. Als je niet beter wist, zou je denken, dat deze goot van resten of restjes bij elkaar gelapt is.

In een goot heb je allemaal binnenhoeken, die je prachtig helemaal kunt invouwen, waardoor de kans op lekkage nul wordt, als je hiervoor één vel epdm neemt. Wat doet Jeroen van Wassenberg (Bouw)? Hij maakt er een lappendeken van.

Ook hier had hij het Hertalan®-epdm eerst over de rand heen moeten lijmen, en dan pas de aluminium daktrim erop, volgens CCM (Carlisle® Construction Materials) voorschriften. Maar aan deze voorschriften heeft Jeroen van Wassenberg schijt, hij heeft zijn eigen 'bagger'-wijze (werkwijze).

 


Bouw-Slim IMG 4638 vs02 'Trim bij HWA vóór, bijna geen lijm en zeker geen kit-sealant gebruikt '. Bijna geen Hertalan® KS137 contactlijm en zeker geen Hertalan® KS96 kit/sealant gebruikt. Trim niet op het epdm. Foto 8 augustus 2019 19:40:10 uur
Reiger Copyright

 

 

 

Nog meer Hertalan®-epdm 'Lapwerk'


Bouw-Slim IMG 4506 vs02 'Kapel' rechtsvoor, Hertalan®-epdm ligt gewoon los'. Ik hoef het epdm er niet af te trekken, ik kan het zo optillen. De heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der land (Slim) hebben hier misschien wel het Hertalan-epdm 'ingesmeerd' met de Hertalan KS137 contactlijm, maar op het houtwerk heeft de Hertalan KS137 zeker niet gehouden. Misschien hebben deze Hertalan-producten toch niet de 'superieure' en 'buitenaardse kwaliteiten' waar Jeroen van Wassenberg (Bouw) over sprak? De heren Bouw & Slim dachten zelfs dat je de Hertalan® lijm of kit niet eens aan hoefde te brengen, vanuit blik of koker zouden deze lijm en kit op afstand het Hertalan®-epdm hechten. Werkelijk een geniaal product, of toch niet!? Foto 3 juli 2019 12:04:18 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4507 vs02 'Kapel' rechtsvoor, plaatkanten Prodeq Prime+ niet geseald'. De heren Bouw & Slim hebben de plaatkanten van de Prodeq Prime+ multiplex platen van de gevelbekleding niet geseald. De fineerlagen liggen gewoon bloot. Op de zaagkant staat zwarte schimmel, op de geïmpregneerde ventilatielat staat dik witte schimmel. Géén Hertalan KS137 contactlijm op het balkje, vergeten 'in te smeren' door Bouw-Slim. Het Hertalan-epdm ligt hier gewoon los, en water had vrij spel. Foto 3 juli 2019 12:04:46 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4547 vs02 'Hertalan-epdm 'Lapwerk' door de heren Bouw & Slim'. Rechterzijde 'Kapel'. Voordat wij de zaak voorlopig gaan monteren en waterdicht maken, onderzoeken wij nog dit Hertalan®-epdm Lapwerk van de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim). Wat kan hier nou aan de hand zijn? Er is ongeveer een meter 'bijgelapt'. De trim hebben wij hier al voorlopig teruggeplaatst. Foto 5 juli 2019 19:47:54 uur (Reiger Copyright)

 


Bouwbedrijf Bouw-Slim voor Hertalan®-epdm 'Bijlapperij',
 Industrieweg 30, 8255 PB Swifterbant

 


Bouw-Slim IMG 4555 vs02 'Hertalan-epdm 'Lapwerk', Hertalan te kort afgesneden'. De Hertalan® epdm-baan stak hier ruim over de dakrand heen. Dit epdm is vervolgens te kort afgesneden door de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en/of Sijbren van der Land (Slim). Het epdm hoefde ik hier niet los te trekken, ik kon het zo optillen. Er zit nu weer geen Hertalan®-lijm op het houtwerk. De heren hebben hier Hertalan®-epdm 'bijgelapt' of een stuk Hertalan®-epdm er 'aangelapt'. Het water lekte ook hierlangs naar binnen, en kwam uit het betonnen plafond van het zijgebouw, een verdieping lager. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 5 juli 2019 19:54:50 uur (Reiger Copyright)

Filmpje van de lekkage in het zijgebouw uit het betonnen plafond
(Klik hier boven)

 


Bouw-Slim IMG 4518 vs02 'Hertalan-epdm 'Lapwerk', Hertalan te kort afgekinpt'. De Hertalan® epdm-baan stak hier ruim over de dakrand heen, maar de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en/of Sijbren van der Land weten dit epdm vervolgens te kort af te knippen. Het epdm hoefde ik hier niet los te trekken, ik kon het zó optillen. Er zit geen Hertalan® epdm-lijm op het houtwerk. De heren hebben hier Hertalan®-epdm 'bijgelapt' of een stuk Hertalan®-epdm er 'aangelapt'. Het water lekte ook hier langs naar binnen, en kwam uit het betonnen plafond van het zijgebouw, een verdieping lager. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 12:17:03 uur (Reiger Copyright)

 


                                                       Bouwbedrijf 'De Baggerij', Industrieweg 30, 8255 PB Swifterbant

 

 


Bouw-Slim IMG 3025 vs03 'Rechterkant 'Kapel', Hertalan®-epdm gaat er ruim overheen'. Ook aan de rechterkant van de 'Kapel' gaat het Hertalan®-epdm ruim over de rand heen. Ook hier monteren de heren Bouw & Slim straks eerst de aluminium daktrim en snijden vervolgens dit Hertalan®-epdm tekort af. Aan deze kant 'lappen' zij er een strook van een meter bij 15 cm bij of aan > 'De Aanlapperij'. Foto 20 juni 2017 12:37:36 uur, plaatsen isolatiewand tegen de 'Kapel'.

 


Bouw-Slim IMG 4550 vs02 'Hertalan-epdm 'Lapwerk', 1e laag Hertalan te kort afgeknipt'. Rechter zijwang 'Kapel'. Het zit allemaal los. We zijn niet onder de indruk van de Hertalan® KS137 epdm-contactlijm. En de 'bijlap' zit niet vast op de aluminium trim, er zit geen lijm aan de 'Hertalan® epdm-bijlap'. Regenwater had hier vrij spel. De heren van Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 5 juli 2019 19:50:05 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4552 vs02 'Hertalan-epdm 'Lapwerk', 1e laag Hertalan te kort afgesneden'. De 'bijlap' zit niet vast op de aluminium trim, er zit geen lijm aan de 'Hertalan® epdm-bijlap'. Regenwater had hier vrij spel. De heren van Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 5 juli 2019 19:50:18 uur (Reiger Copyright).

 


Bouwbedrijf Bouw-Slim voor Hertalan®-epdm 'Bijlapperij',
 Industrieweg 30, 8255 PB Swifterbant

 

 


Bouw-Slim IMG 4552 vs03 'Hertalan-epdm 'Lapwerk', er zit geen lijm aan de bijlap'. Aan de 'Hertalan® epdm-bijlap' zit geen Hertalan® KS137 epdm-contactlijm, de 'bijlap' zit niet vast op de aluminium daktrim, hoogstens op een enkel plekje. En er is zeker geen Hertalan® KS96 kit/sealant gebruikt. De heren van Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 5 juli 2019 19:50:18 uur (Reiger Copyright).

 


Bouw-Slim IMG 4468 vs02 'Kapel' linksachter, geen Hertalan KS137 op Hertalan®-epdm'. Er zit geen of anders zeer weinig Hertalan® KS137 contactlijm op het Hertalan®-epdm. De lijm is beroerd uitgesmeerd, en de lijm laat zich ook beroerd uitsmeren. Het kan ook een oud blik KS137 zijn geweest. De Hertalan® KS96 kit/sealant is hier zeker niet gebruikt door de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim). Foto 2 juli 2019 19:54:59 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4473 vs02 'Hertalan KS137 epdm-contactlijm, twijfel aan de kwaliteit van deze lijm'. Met de blote handen trek ik, met het grootste gemak, het Hertalan®-epdm van de dakrand van de 'Kapel', grote vlak hoek achter. Ook hier is de lijm beroerd uitgesmeerd door de heren Bouw & Slim, en de lijm laat zich ook beroerd uitsmeren. De lijm schilfert. De Hertalan® KS137 is dan wel een contactlijm (de twee ingelijmde oppervlakken worden na het verdampen van de oplosmiddelen, zodra zij voldoende 'droog' 1) zijn, met elkaar in contact gebracht), de lijm zelf maakt echter een slecht contact met de ondergrond. Het kan ook een oud blik KS137 zijn geweest, en we weten de restjes moeten op bij Bouw-Slim, alles over de rug van de klant. De Hertalan® KS96 kit/sealant is hier zeker niet gebruikt door de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim). Op het eind zit helemaal niets, noch lijm, noch kit. "Niemand die het ziet", is de slogan bij Bouw-Slim. Nu ziet de hele wereld het. Het is je reinste oplichterij. Water had hier vrij spel. Foto 2 juli 2019 20:06:27 uur (Reiger Copyright)

1) Droog: Hertalan spreekt zelf in haar Verwerkingsvoorschriften over 'vingerdroog'

 


Bouw-Slim IMG 2983 vs05 'Hertalan® KS137 epdm-contactlijm smeert beroerd uit, oud blik?'. Bouw-Slim medewerker giet deze dikke stroperige Hertalan® KS137 epdm-contactlijm in een emmertje om het van daaruit op het Hertalan®-epdm te gaan smeren. Deze lijm smeert niet lekker uit. In het emmertje komt er tijdens het werk al een vel op de lijm te liggen, met de kwast wordt door het vel heen geprikt, onder het vel zit de dikke stroop. De lijm maakt slecht contact met de ondergrond, en de lijm maakt slecht contact met het Hertalan®-epdm plaats. We zien dit als we het Hertalan-epdm gemakkelijke kunnen lostrekken, aan de schilferige lijm(-resten), en we zien ook 'schoon' Hertalan-epdm waar de lijm eenvoudig is vanaf gekomen, of waar misschien helemaal nooit geen lijm is opgebracht door de heren Bouw & Slim.  Foto 16 juni 2017 12:32:53 uur (Reiger Copyright)

 


                                                        Bouwbedrijf 'De Knoeierij', Industrieweg 30, Swifterbant

 

Herhaling:

Bouw-Slim IMG 4473 vs02 'Hertalan® KS137 epdm-contactlijm, twijfel aan de kwaliteit van deze lijm'. Met de blote handen trek ik, met het grootste gemak, het Hertalan®-epdm van de dakrand van de 'Kapel'. Ook hier is de lijm beroerd uitgesmeerd door de heren Bouw & Slim, én de lijm laat zich ook beroerd uitsmeren. De lijm geeft een schilferige indruk, nu we het epdm lostrekken. Het kan ook een oud blik KS137 zijn geweest, en we weten de restjes moeten op bij Bouw-Slim, alles over de rug van de klant. De Hertalan® KS96 kit/sealant is hier zeker niet gebruikt door de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim). Op het eind zit helemaal niets, noch lijm, noch kit. "Niemand die het ziet", is de slogan bij Bouw-Slim. Nu ziet de hele wereld het. Het is je reinste oplichterij. Water had hier vrij spel. Foto 2 juli 2019 20:06:27 uur (Reiger Copyright)

 

 

 

We brengen nog even in herinnering uit onze eerste brief van 31 december 2017, 'Een wandeling' Deel 2 van 4, aan Sijbren van der Land, een van de directeuren van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant:


Afb 042-3819 vs02: Werk Bouw-Slim, linkerzijwang van de 'Kapel'. We 'zien' hier op de ventilatielat, waarop de aluminium trim is gemonteerd, dit houtwerk maakt deel uit van de constructie en ligt nu open, en wordt nat, regen slaat achter het houtwerk. Het Hertalan®-epdm zit amper vastgelijmd op de aluminium daktrim. We zien de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) hier aardig 'smeren' met de Hertalan
® KS137 contactlijm en Hertalan® KS96 kit/sealant. Het is een soort van Hertalan® lijm/kit 'smeerboel' en het lijkt of de werkzaamheden zijn uitgevoerd door een 'Smeerlapperij'. Foto 30 november 2017 13:22:42 uur(Reiger Copyright)

 


Afb 041-3525 vs04: Werk uitvoering door Bouw-Slim. We zien hier de linkerzijwang (driehoek) van de 'Kapel'. We 'zien' op de bovenste gesealde zaagsnede van het multiplex, regenwater kan hierbij. Van de bovenzijde van deze Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding is alleen de hoekpunt in het zicht geseald. Wat onder de trim komt en uit het zicht, wordt niet meer geseald door de heren Bouw & Slim: "Niemand die het ziet". De trim is niet schuin afgezaagd, en ook tekort afgezaagd, de betimmering, de houten constructie ligt hier gewoon open, de regen slaat achter de Prodeq Prime+ multiplexplaat neer. 'Smeerwerk'  met de Hertalan® KS137 contactlijm en Hertalan® KS96 kit/sealant uitgevoerd door de heren Bouw & Slim. Het heeft iets van werk uitgevoerd door een 'Smeerlapperij' ('smeren' en 'lappen'). Foto 12 september 2017 09:21:57 uur (Reiger Copyright)

 

 

 

'Smerig' is de wijze waarop dit bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant met zijn of haar klanten omgaat.
 

 

'Baggeren' met de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding door de heren Bouw & Slim van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant ('bagger' staat hier voor waardeloos werk, slecht uitgevoerd werk, rotzooi, en knoeiwerk)
 

 


Bouw-Slim IMG 4496 vs02 'Prodeq Prime+ multiplexplaat, zwarte schimmel en waterloop'. Met de blote handen trek ik deze Prodeq Prime+ multiplexplaat van de gevel. Een breekijzer is niet nodig, helemaal bovenin onder de trim zitten een paar schroeven, waaronder de heel lange, die ik los moet schroeven. We zien waar het water naar beneden is gestroomd langs de achterkant van de plaat. De heren van Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 11:53:52 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4475 vs02 'Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding, schotverwonding'. We hebben de inslagkraters, die de heren Bouw & Slim aan de voorkant van de plaat naast de spijkers sloegen, gezien. Net als bij schiet-incidenten is de verwonding daar waar de kogel het lichaam verlaat dikwijls groter dan waar de kogel het lichaam binnendrong (schotverwonding en wondballistiek). Dit is ook de reden dat in de verwerkingsvoorschriften van deze Prodeq Prime+ multiplexplaten staat: "Nagelen en nieten wordt afgeraden, gebruik RVS-schroeven, schroefgaten in de plaat voorboren, en schroefkop verzinken met soevereinboor". Bouw-Slim was hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 10:24:56 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4478 vs02 'Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding, wondballistiek'. Roestige spijkers. De heren van Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 10:29:26 uur (Reiger Copyright)

 


                                                       Bouwbedrijf 'Bagger', Industrieweg 30, 8255 PB Swifterbant

 Bouw-Slim IMG 4488 vs02 'Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding, uitschot gat nagel'. Vocht dringt nu via de achterkant de multiplexplaat in. Bouw-Slim was hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 11:45:11 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4494 vs02 'Oldenboom Prodeq Prime+ multiplex, schotverwonding achterzijde'. Te zien is, hoe de achterkant van deze plaat zwaar beschadigd is, én de ernstige roestvorming die optreedt (bloeding). Bouw-Slim was hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 11:51:24 uur (Reiger Copyright).

Bouw-Slim IMG 4567 vs03A4 'Roestige nagels pneumatisch schietpistool'. Als ik de nagels aan een van onze adviseurs laat zien, zegt deze: "Het lijken wel naaldjes". Deze naaldjes/spelden meten 40 mm x 1,3 mm. Met deze roestige "nageltjes" schoten de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land, de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding aan de belabberde constructie die zij daarachter gemaakt hadden. Foto 11 juli 2019 11:39:02 uur Reiger Copyright

 


Bouw-Slim IMG 4474 vs02 'Oldenboom Prodeq Prime+ mulitplex achterzijde, wondballistiek'. Hier is nog een keer duidelijk te zien, hoe de achterkant van deze plaat zwaar beschadigd is ( 'uitschot' ). Bouw-Slim was hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 3 juli 2019 10:23:49 uur (Reiger Copyright).

 


Bouw-Slim IMG 4486 vs02 'Onderste ventilatielat niet uit een lengte, maar van restjes'. Voor de onderste ventilatielat neemt Bouw-Slim niet één nieuwe lengte, maar er wordt nog een stukje bijgeprutst. Het gaat hier over een totale lengte van 350 cm. Achter de las zit een verticaal balkje van 39 mm breed. Hup, twee schroeven erin en klaar is Jeroen. Ook hier splijt het hout alweer: "Niemand die het ziet". Foto 3 juli 2019 10:34:40 uur (Reiger Copyright)Bouw-Slim IMG 4481 vs02 'Lat achter verticale naad valt er los uit bij verwijderen plaat'. Als ik de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding lostrek, vallen de stukken lat achter de verticale naad eruit. Deze zitten niet eens vast. Achter deze verticale stukken lat zit enkel pir-isolatieschuim. Jeroen van Wassenberg (Bouw) denkt dat hij de plaat heeft vast geschoten op deze stukjes lat met zijn pneumatisch spijkerschietpistool, maar we hebben reeds eerder gezien, dat hij hier niet mee weet om te gaan. Wij hebben de heren Bouw & Slim dan ook een 'cursus nagelschieten met het pistool' geadviseerd. Foto 3 juli 2019 10:32:11 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4498 vs02 'Nagel mist doel, spijker komt naast de lat, schietproblemen'. Als eerste schiet Jeroen van Wassenberg (Bouw) dit verticale stuk lat achter de middelste plaat met zijn pneumatisch spijkerschietpistool en denkt dat de lat vast zit. Maar dat is niet zo. De spijker komt naast de lat uit. Als ik de plaat rechts met mijn blote handen lostrek, valt deze lat eruit. Het spijkergat wat we zien is van de verwijderde plaat. Foto 3 juli 2019 11:55:18 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4482 vs02 'Nagel mist doel, en zakt weg in doek en pir-isolatieschuim'. Het gaat vaker mis met het pistoolschieten bij Bouw & Slim. Foto 3 juli 2019 10:32:39 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4484 vs02 'Schietproblemen met pistool, nagel mist doel, zakt in schuim'. Achter de Prodeq Prime+ multiplexplaat van Oldenboom roesten de nagels die Bouw-Slim gebruikte om deze plaat te bevestigen. Roest achter de Oldenboom gevelbekleding! 20 Juli 2017 waren de heren Bouw & Slim hier voor het laatst. Foto 3 juli 2019 10:33:17 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4485 vs02 'Problemen met schietpistool, nagel mist doel, cursus nodig'. Weer schiet Jeroen van Wassenberg met zijn pistool ernaast. Deze hele verticale verbinding (las) heeft zo geen enkele zin. 20 Juli 2017 waren de heren Bouw & Slim hier voor het laatst. Foto 3 juli 2019 10:33:30 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4540 vs03 'Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding krom aangebracht'. Wij houden hier een aluminium rei tegen de gevel. De heren van Bouw & Slim weten deze multiplex platen niet recht tegen de gevel te krijgen. De onderliggende basis is natuurlijk waardeloos! En Jeroen van Wassenberg (Bouw) maar roepen: "De basis moet goed zijn". Een kletsmeier is ie. Hier heeft hij zijn basis toch niet goed voor elkaar gekregen. Het achterliggende isolatieframe heeft hij met de zijnen (H.) krom tegen de gevel weten te monteren. Dit frame is niet goed uitgelijnd. Deze mensen zijn echt met "passie" bezig. Dus Niet! Ondanks alle klosjes, vulplaatjes en stelblokjes, zit de gevelbekleding krom en bochtig tegen de gevel. We zien ook het dunne rupsje acrylaat kit, dat Jeroen van Wassenberg (Bouw) hier nog uit zijn koker heeft weten te persen. Wat riep Jeroen van Wassenberg (Bouw) nog meer: "Een touwtje liegt niet". Wel, onze rei liegt zeker niet. Wij denken dat Jeroen van Wassenberg (Bouw) zijn "touwtje" even kwijt was. Foto (detail van een grotere foto) 4 juli 2019 15:32:23 uur (Reiger Copyright).

 

 

Volgende lekkage:


Bouw-Slim IMG 4580 vs02 'Linker wang 'Kapel', aluminium daktrim achter, gootrand, goot'. Foto 5 augustus 2019 08:53:43 uur (Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4427 vs02 'Linker zijwang 'Kapel' Prodeq Prime zaagsnede onder niet geseald'. We schuiven de spiegel op de gootrand onder de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding en zien dat de zaagsnede ook hier weer gewoon openligt. Al het regenwater dat op de gootrand klettert, stuitert omhoog tegen de zaagsnede en wordt de plaat ingezogen. We zien zwarte schimmel op de fineerlagen. In hun kantoor vertelden Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) mij, dat zij de plaatkanten sealden voor montage, en dit staat ook op de sticker die op elke plaat zit. En sealen betekent dat de plaatkant dan ook echt dicht zit, zie de instructie die Oldenboom bij de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding nog apart meegeeft: "Minimaal 2 lagen randsealer aanbrengen". Foto 26 juni 2019 12:30:25 uur
(Reiger Copyright)

 


Bouw-Slim IMG 4427 vs03 'Linker zijwang 'Kapel' Prodeq Prime zaagsnede onder niet geseald'. Tegen je klant vertellen dat je de plaatkanten sealt vóór montage en dat dan niet doen, alléén wat in het zicht is. De heren Bouw & Slim: "Niemand die het ziet, en zeker die ouwe niet". Sijbren van der Land vertelde ook nog in zijn kantoor, dat hij niet alles ging opschrijven in zijn offerte, hij was niet zo een schrijver, alles wat we besproken hadden hoorde er natuurlijk gewoon bij. En nu staat 'sealen' natuurlijk niet in de offerte. En rvs nagels staan ook niet in de offerte, want die staan in de Verwerkingsvoorschriften van Oldenboom, en u weet wij zijn laaggeletterd. Sterke zaak heeft die Sijbren. En dan doet mevrouw mr. M. Bouma, hun DAS-juriste ook nog even vrolijk mee!? Foto 26 juni 2019 12:30:25 uur
(Reiger Copyright)

De heren Bouw & Slim hadden het materiaal ook gewoon voor de deur kunnen neerzetten?

Mevrouw DAS, we hebben hier te maken met pure oplichting!

Prodeq Prime+ Verwerkingsvoorschriften 2014.12
(Klik hier)


_________________________________________________________________________________________

Bouw-Slim IMG 4581 vs02 'Linker zijwang 'Kapel', onderzoek met satéstokje'. Wij onderzoeken de zaak met nu weer een saté-stokje. De aluminium daktrim  verdwijnt hier onder en achter de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding (van leverancier Oldenboom) van de linker zijwang van de 'Kapel'. Er blijkt een gat te zitten. Een lekkage achter de gevelbetimmering en dus in de isolatiewand. We 'zien' links 'op' het 'U'-tje van de trim, ongeveer 10 mm x 10 mm groot. We zien de blazen onder het Hertalan®-epdm op de rand van de goot, dit epdm gaat achter de multiplexplaat omhoog. Regenwater dat tegen de zijwang slaat, overheersende windrichting is hier Zuid-West, komt hier op de rand van de goot terecht en kan dan kiezen, of de goot in of door het gaatje de zijwand in. Op de totaal 40 meter aluminium daktrim is nergens de Hertalan® KS96 kit/sealant gebruikt door Bouw & Slim. Zó ligt het erbij. Foto gemaakt met de Dunlop Led Flashlight Action 5 augustus 2019 08:55:22 uur
Reiger Copyright.

Let wel, afgelopen Pinksteren 2019 hadden wij hier in de zijkamer beneden weer lekkage.

 


Bouw-Slim IMG 4582 vs02 'Linker zijwang 'Kapel', onderzoek met saté stokjes'. Wij onderzoeken verder. Het tweede satéstokje laat zien hoever we in de isolatiewand kunnen komen, let wel we kunnen het satéstokje zo naar binnen schuiven zonder kracht uit te oefenen. Satéstokjes van onze leverancier Wietske. We zien de aluminium daktrim, de dakrand van de goot, en dan rechts de goot zelf, alles bekleed met Hertalan®-epdm. Foto 5 augustus 2019  09:01:01 uur Reiger Copyright  

 


Bouw-Slim IMG 4595 vs02 'Blazen en bulten Hertalan®-epdm dakrand goot achter'. Nog even de blazen en bulten op de dakrand van de goot achter ter plaatse van de linker zijwang van de 'Kapel'. Dit is werk van peuters. Het waren niet de Kabouters die dit werk hier hebben uitgevoerd. Het waren de heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim). Foto 5 augustus 2019  09:46:49 uur Reiger Copyright

 


Bouw-Slim IMG 4609 vs03 'Hertalan®-epdm blazen en bulten dakrand goot achter'. Onder de linker wang van de 'Kapel'. De heren Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto genomen vanuit de goot, 5 augustus 2019 12:15:25 uur
Reiger Copyright

 


Bouw-Slim IMG 4611 vs02 'Hertalan®-epdm in de trim, opening na de trim, lekkage'. Onderaan de linker wang van de 'Kapel'. Blazen en bulten. De heren Jeroen van Wassenberg (Bouw) & Sijbren van der Land (Slim) waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 5 augustus 2019 12:16:47 uur
Reiger Copyright

 


Reiger Bouw IMG 4608 vs02 'Onderzoek met de Action Dunlop Led Flashlight'
Foto 5 augustus 2019 11:57:08 uur
(Reiger Copyright)


 


Bouw-Slim IMG 4620 vs02 'Hertalan®-epdm omhoog achter gevelbekleding met lekkage gat'. Het Hertalan®-epdm gaat hier weliswaar omhoog achter de Prodeq Prime+ multiplex gevelbeplating, maar regenwater dat tegen de gevel slaat (zuid-west) en hier naar beneden komt, en op de gootrand, kan direct achter de gevelbeplating en in de isolatiewand terecht komen, en in het isolatiepakket van het dak van ons zijgebouw. 2e Pinksterdag 2019 hadden we hier weer lekkage in de zijkamer beneden. Het water zeek tussen de betonnen kanaalplaten door. Foto gemaakt met de Dunlop Led Flashlight Action 5 augustus 2019 19:27:30 uur
Reiger Copyright

In de isolatiewand en onder de Hertalan® epdm-dakbedekking van het zijgebouw willen wij absoluut geen water hebben. Per jaar komt hier, ook op deze dakrand, 750 mm neerslag terecht, daarnaast slaat de regen tegen de bovenliggende gevelplaat en komt ook op deze dakrand terecht, en dan nog de opstuwing door de wind.

 

"Eén klein gaatje hè, je snapt het niet", Jeroen van Wassenberg (Bouw) een van de twee directeuren/eigenaren  van Bouw-Slim uit Swifterbant juni/juli 2017.

"Hoeveelste gaatje hebben we nu Jeroen? Je kan beter in een vergieten-fabriek gaan werken".

 

'Wie aus deutschen Stahlhelmen Küchensieben wurden (Durchschlagen)':


Deutschen Stahlhelmen werden Küchensieben (Durchschlagen)

 Deutscher Stahlhelm WW1

...

Stahlhelm Nazi-Deutschland. Da ist schon ein Loch drin.
Hätten Sie’s gewußt, daß es ein Sieb werden würde?

 

 

Van vergiet naar lichtmachine
Philips 2,5 volt - 0,1 A

 

 

 

Op links lekkage dan natuurlijk ook op rechts!? We onderzoeken verder


Bouw-Slim IMG 4585 vs02 'Rechter wang 'Kapel', gootrand, daktrim, satee stokje'. Ons onderzoek gaat verder. De heren Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 5 augustus 2019 09:05:11 uur
Reiger Copyright

 


Bouw-Slim IMG 4613 vs02 'Rechter wang 'Kapel', Hertalan®-epdm, onderzoek met saté stokje'. Foto 5 augustus 2019 12:21:00 uur
Reiger Copyright

 


Bouw-Slim IMG 4584 vs02 'Rechter zijwang 'Kapel', onderzoek met saté stokjes'. Het tweede satéstokje laat ook hier zien, hoever we in de isolatiewand kunnen komen. Satéstokjes van onze leverancier Wietske. We zien de aluminium daktrim, de dakrand van de goot en helemaal links de goot, alles bekleed met Hertalan
®-epdm. De heren Bouw & Slim waren hier 20 juli 2017 voor het laatst. Foto 5 augustus 2019 09:03:32 uur Reiger Copyright

 


Bouw-Slim IMG 4623 vs02 'Rechter wang 'Kapel', Hertalan®-epdm - saté stokje verdwijnt na de trim'. Hier zit een gat, regenwater verdwijnt hier in de gevel, en komt in de isolatiewand uit, en in het isolatiepakket op het zijgebouw onder de Hertalan® epdm-dakbedekking. Hier beneden lekt het in de garage uit de betonnen plafondplaat. Water komt uit het beton! Foto gemaakt met de Dunlop Led Flashlight Action 5 augustus 2019 19:31:36 uur
Reiger Copyright

 


Bouw-Slim IMG 4626 vs02 'Onder rechter wang 'Kapel', Hertalan®-epdm open naad'. De gootrand met aluminium daktrim verdwijnt hier onder en achter de gevelbekleding. Het Hertalan®-epdm gaat achter de Prodeq Prime+ multiplex gevelbekleding omhoog. Echter precies hier hebben de heren Bouw & Slim een naad gemaakt in het Hertalan®-epdm. Wij 'zien' dat deze naad niet is afgewerkt met de Hertalan® KS96 kit/sealant, de naad ligt gewoon open. Regenwater dat hier tegen de gevel slaat en op de dakrand terecht komt, loopt de constructie in. De door de heren Bouw & Slim gemaakte constructie is wederom niet waterdicht, of zo lek als een mandje.
Zaterdag 26 januari 2019 lekte het water hier uit het betonnen plafond van het zijgebouw op de elektriciteit. Foto gemaakt met de Dunlop Led Flashlight Action 5 augustus 2019 19:33:21 uur Reiger Copyright


De heren Bouw & Slim, Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land (Slim) keken elkaar aan: "Dat ziet die ouwe toch niet".

 

 

Dunlop Flashlight Action 4633vs02 Led  lengte 16 cm
met dank aan Action Dronten
Foto Reiger Copyright
 

 

 


Reiger Bouw IMG 4459 vs02 'Spiegel om te 'zien' op plaatsen waar je anders niet komt'. De spiegel 15 x 15 cm waarmee wij ons onderzoek uitvoerden. Wij leerden dit reeds van Ome Thijs (Huijbregts, houtwerk olie-raffinaderij SVPM (Standard Vacuum Petroleum Maatschappij) aan de Musi, Sungai-Gerong, Sumatra, van 1952-1958 R4). Foto Reiger Copyright

 

 

 

 

Picture met tekst
Picture met tekst
Picture met tekst

 

DAS Rechtsbijstandverzekeraar Bouw & Slim (Bouw-Slim) uit Swifterbant

 

  Uit de brief die ik ing. Reiger Kloosterman 26 juni 2018 ontving van mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste voor Bouw-Slim:

(Ik schrijf de heer Sijbren van der Land, bouwbedrijf Bouw-Slim, 31 december 2017 en 23 februari 2018 uitvoerige brieven, en krijg uiteindelijk eerst 14 mei 2018 een antwoord, van de DAS-juriste mevrouw mr. M. Bouma van bouwbedrijf Bouw-Slim uit Swifterbant op mijn brieven. Zo communiceert Bouw-Slim met haar clientèle!)

 


                                                        Bouwbedrijf "De Knoeierij", Industrieweg 30, Swifterbant

 

 

Geachte heer Kloosterman,

Uw brief van 6 juni 2018 heb ik inmiddels met cliënte besproken. Cliënte kan zich niet vinden in uw schrijven, hetgeen ik nader zal toelichten.

Cliënte kan zich niet vinden in de door u geschetste gang van zaken en de zowel persoonlijke als bouwkundige beschuldigingen. Hoewel cliënte uiteraard uitgebreid wil toelichten hoe de gang van zaken volgens haar is gegaan, heeft dat op dit moment geen toegevoegde waarde. In de kern gaat het er immers om dat cliënte haar werk naar behoren wil afmaken. Daarnaast meent u dat het dak allerlei gebreken bevat, omdat cliënte haar werkzaamheden niet naar behoren zou hebben gedaan.


Vermeende gebreken niet (voldoende) onderbouwd
U noemt verschillende vermeende gebreken en u geeft aan dat u verschillende deskundigen hebt geraadpleegd. U onderbouwt uw stellingen echter niet met bewijsstukken, bijvoorbeeld met een expertiserapport waaruit blijkt dat 1) het dak gebreken bevat, 2) die te wijten zijn aan de uitvoering van het werk van cliënte en 3) die derhalve onder de verantwoordelijkheid van cliënte vallen. Ik verzoek u dan ook vriendelijk om uw standpunt met dergelijke, deugdelijke bewijsstukken te onderbouwen.


Bezoekverslag Carlisle
Het enige concrete dat er nu ligt is het bezoekverslag van Carlisle. Deze bevindingen bieden echter onvoldoende houvast. Ik zal dit nader toelichten.

 

___________________________
p.2/3

    


Conclusie over constructie
Carlisle heeft ter plaatse bij u een conclusie getrokken dat de constructie mogelijk niet waterdicht is. Zij heeft zich hierbij echter laten leiden door foto’s waarop de opbouw van de constructie niet zichtbaar is en niet door feiten. Carlisle heeft dit in het gesprek met cliënte toegegeven en daarbij gezegd dat zij hieromtrent de verkeerde conclusies heeft getrokken.


Geen afschot toegepast
................................................
(zie voor de volledige brief: Bouw-Slim Swifterbant Hoofdpagina.htm)Bewerking EPDM met brander
................................................
(zie voor de volledige brief: Bouw-Slim Swifterbant Hoofdpagina.htm)Loslatend EPDM bij kapel

Verder geeft u aan dat een deel bij de kapel los laat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld weersinvloeden of bepaald gebruik van het dak.


Prodeq prime multiplex

................................................
(zie voor de volledige brief: Bouw-Slim Swifterbant Hoofdpagina.htm)Hoe nu verder?
Zoals reeds aangegeven, is cliënte nog steeds bereid om haar werkzaamheden af te maken. Logischerwijs kan zij niet instemmen met het door u gestelde. U hebt uw stellingen niet met deugdelijk bewijsmateriaal onderbouwd en het bezoekverslag van Carlisle is alles behalve representatief. Door invloeden van buitenaf kan niet worden vastgesteld of de door u gestelde gebreken voor rekening van cliënte komt. Cliënte betwist dit uitdrukkelijk, nu zij naar haar oordeel kwalitatief goed werk heeft verricht. Zij heeft het werk uitgevoerd conform de door u gegeven opdracht. Uit coulance is cliënte wel bereid om ook het loszittende EPDM bij de kapel kosteloos te herstellen.

Cliënte verneemt graag binnen twee weken na heden wanneer zij het werk af kan maken en het loszittende EPDM bij de kapel kan herstellen.


___________________________
p.3/3

    

Met vriendelijke groet

DAS


Mw. mr. M. Bouma

 

 

 


                                                        Bouwbedrijf 'De Knoeierij', Industrieweg 30, Swifterbant

 

 

'Baggerij' ('bagger', waardeloos werk, rotzooi, knoeiwerk)
 
 

Wij hebben de heren van Bouw-Slim dit werk zeker niet af laten maken, omdat wij niet op nog meer Knoeiwerk zaten te wachten. Slechts aan de voorkant van de garage moest Bouw-Slim het nog afmaken. Wij 'menen' niet alleen dat het dak gebreken bevat, het moge duidelijk zijn dat dit dak gebreken bevat. Bouw-Slim heeft deze werkzaamheden uitgevoerd, niet de Kabouters. Wij hebben het geluk gehad dat de fabrikant van de dakbedekking Carlisle®-Hertalan® hier twee keer op bezoek is geweest, beide keren twee adviseurs, en een Bezoekrapport geschreven heeft. DAS, de Rechtsbijstandverzekeraar van Bouw-Slim, weet dondersgoed wat de bewijskracht van de foto’s en filmpjes is, naast de mensen die getuige waren en/of die meegewerkt hebben aan ons onderzoek. Overtuigend hebben wij bewezen dat de constructie zoals aangelegd door Bouw & Slim niet waterdicht is. Carlisle® zou toegegeven hebben in een gesprek met Bouw-Slim, dat zij zich heeft laten leiden door foto’s waarop de opbouw van de constructie niet zichtbaar is en dat zij zodoende omtrent de waterdichtheid verkeerde conclusies heeft getrokken, schrijft DAS-juriste mevrouw M. Bouma. Carlisle® heeft dit nóóit kenbaar gemaakt aan ons. Weersinvloeden of bepaald gebruik van het dak zouden de oorzaak zijn dat het Hertalan®-epdm bij de 'Kapel' is losgekomen, schrijft DAS. Het bezoekverslag van Carlisle®-Hertalan® is allesbehalve representatief, door invloeden van buitenaf kan niet worden vastgesteld of de gebreken voor rekening van Bouw-Slim komen, schrijft de DAS-mevrouw vrolijk verder. Uit de brief van mevrouw mr. M. Bouma, DAS-juriste zou zelfs de idee kunnen oprijzen, dat ik opdracht gegeven zou hebben aan haar cliënte Bouw-Slim om bij ons een lekkend dak aan te leggen en maar aan te knoeien: "Cliënte heeft naar haar oordeel kwalitatief goed werk verricht, en heeft het werk uitgevoerd conform de door u gegeven opdracht". Het begrip 'Coulance' is bij de firma DAS een eigen leven gaan leiden. Het zijn wederom niet de Kabouters die ons deze brieven hebben geschreven, het is op DAS-briefpapier en de handtekening van de DAS-jurist staat eronder. Wij betaalden voor spullen die we niet kregen, er is geknoeid met ons geld, en het afgeleverde werk is 'Bagger'. DAS Rechtsbijstandverzekeraar werkt mee aan deze Oplichterij, Knoeierij, en 'Baggerij'.

 

Ing. Reiger(sch) Kloosterman
De Kruisboog 16
8255 GC  Swifterbant

 

 


                                                       Bouwbedrijf 'De Baggerij', Industrieweg 30, Swifterbant

 

Van boven naar beneden, van de bovenkant naar de voet van de 'Kapel'

 

In dit deel van ons onderzoek (expertise) zijn we begonnen op de 'Kapel' en werken we naar beneden, naar de voet van de 'Kapel'.


Déze pagina, déze 'scroll' gaat over wat we aantroffen op de 'Kapel' en aan de zijkanten van de 'Kapel' tot en met de goten, en heet 'Bouw-Slim 'Bagger', Knoeien met de Hertalan®-producten en Waardeloos timmerwerk'.
 

We demonteerden bovenop de 'Kapel' de aluminium daktrim, keken onder het losliggende Hertalan-epdm op de dakrand van de 'Kapel'. We namen een Prodeq Prime+ multiplex plaat van de gevelbekleding los van de 'Kapel', en kwamen bij de rand en de aluminium daktrim van de goten uit. Op de randen van de dakgoten ontdekten we weer twee gaten (lekkages), waar regenwater de geïsoleerde gevel in kan, en in of onder het isolatiepakket op het zijgebouw terecht kan komen.

 

Om naar de tweede pagina ('scroll') van dit deel van ons onderzoek te gaan, klikt u op de onderstaande hyperllink:

Bouw-Slim - 'Baggeren' met Hertalan-epdm aan voet 'Kapel', epdm-buitenhoeken volgens
Jeroen van Wassenberg (Bouw) en Sijbren van der Land
(Slim)
Klik hierboven


Om helemaal naar het begin van het  verhaal over de heren Bouw & Slim te gaan kiest u:

Terug naar de Bouw & Slim Hoofdpagina die we voor hen hebben ingericht
Klik hier

 

 

'Baggerij' vinden we niet zomaar in de woordenboeken, zelfs niet in de 'van Dale'. Voor de schrijfwijze zijn hebben wij ons geïnformeerd bij Wärtsilä (maritieme techniek), Veth Propulsion (specialist in boegmotoren), Nautic Jobs, en Maritiem Nederland. Hier heeft 'baggerij' natuurlijk een heel andere betekenis.
   

  

Action Led Flashlight vs3.5 lengte 135 mm voor ons onderzoek en fotografie, de eigenlijke lichtmachine, met dank aan Action Dronten

 

Jacques de Kok bedanken wij voor het lenen van zijn lichtmachine eveneens een Action Led Flashlight, en voor zijn adviezen 

 

o
 
Picture met tekst